reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Kosz dostalismy w spadku wiec nic na tym nie strace a ucieszylam sie bo chce go ustawic przy lozku zeby w nocy miec blisko do Emilki no i w dzien tez bedzie w tym koszu na poczatku

Moge zadac glupie pytanie ? Jak taki noworodek sie obudzi w nocy to go trzeba przewijac za kazdym razem czy to indywudualna sprawa ?

thgfflw1k3inkyc3.png
Kupę obowiązkowo a noworodek robi czasem i w co każdą pieluszkę.
Jak jest odparzenie to też obowiązkowo.
a tak to będziesz widzieć czy trzeba

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
To zależy. Moja starsza za każdym obudzeniem oprócz siusiu robiła kleksa kupki to musiałam przewijać. Młodsza za to kupę 1 raz dziennie i to nigdy w nocy więc szybko przestałam ją przewijać bo nawet nie siusiała dużo i tylko niepotrzebnie się rozbudzała [emoji6] zobaczysz czy jest potrzeba.

@Krasnal77 czadowe ciuszki - moje klimaty [emoji3]

To ze jak kleksa zrobi to wiem, ze trzeba przebierac ale kolezanka mowila ze ona co karmienie pieluche zmieniala wiec to mnie zastanowilo ...

thgfflw1k3inkyc3.png

Duzo osób mi to doradzało [emoji846] na początku zwłaszcza, zeby pupa pooddychała i nie robiły sie odparzenia [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Szybko wam się znudzi [emoji13]
Szczególnie po pierwszych trzech tygodniach przychodzi kryzys bo organizm wyczerpany brakiem snu i wtedy człowiek myśli tylko o tym by dać cyca nakarmić i wrócić do krainy snu

cb7wugpju04jz4q8.png

Wczoraj na szkole rodzenia babeczka powiedziała, zeby nie przewijać dzieci zaraz po karmieniu tylko zawsze przed. Słuchajcie tak się martwiłam, że nic mi nie leci z piersi, a wczoraj miałam zajęcia z karmienia, poszłyśmy w 5 dziewczyn, uwierzcie każda z nas( !!) nie ważne czy była w 22, 25, 29, 32(ja) czy 37 miała pokarm! położna musiała tylko nam pokazać jak go wydobyć :)

Wczoraj na szkole rodzenia babeczka powiedziała, zeby nie przewijać dzieci zaraz po karmieniu tylko zawsze przed. Słuchajcie tak się martwiłam, że nic mi nie leci z piersi, a wczoraj miałam zajęcia z karmienia, poszłyśmy w 5 dziewczyn, uwierzcie każda z nas( !!) nie ważne czy była w 22, 25, 29, 32(ja) czy 37 miała pokarm! położna musiała tylko nam pokazać jak go wydobyć :)
Dzień dobry ! :)

U nas to samo zalecala, po karmieniu maluch zazwyczaj od razu przysypia i nie ma co go rozbudzać przewijaniem. Ja zapewne na początku będę sprawdzać częściej pieluchy, ale wynika to głównie z niedoświadczenia :) pewnie potem tak jak Eli pisze ogarniemy kiedy jest taka potrzeba.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

ja go kupiłam, ze względu na to, że nie mam kompletnie miejsca w łazience na wanienke... Wydaje się przydatne, na dole ułożę pampersy i rzeczy do kąpieli. Przewijak jest super- duży :)
@Agucha mam to samo łóżeczko tylko nie całe białe a białe-dąb sonoma :) :)
Kurcze fajne to to ale ja nie mam gdzie postawic w lazience na styk pralka nam weszla ta otwierana od gory [emoji23]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Do góry