reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Do szpitala dla malucha planujecie brać "reprezentacyjne" ciuszki czy np używki? Z pierwszą córką miałam trochę wyrzuty sumienia że wszystkie dzieciaczki obok jakieś odstrzelone w najładniejszych śpiochach a moja to jak ubogi krewny w czasem spranej używce ale chyba tak bezpieczniej i zdrowiej:)

Ja mam wszystkie ciuszki nowe, wiec nie mam za bardzo wyboru [emoji12] ale w sumie to fajnie bedzie strzelić pierwsza rodzinna fotę z wystrojonym maluchem [emoji846] przecież kiedyś bede musiała mu to pokazać! I zeby nie pytał potem dlaczego matka go tak ubrała [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam wszystkie ciuszki nowe, wiec nie mam za bardzo wyboru [emoji12] ale w sumie to fajnie bedzie strzelić pierwsza rodzinna fotę z wystrojonym maluchem [emoji846] przecież kiedyś bede musiała mu to pokazać! I zeby nie pytał potem dlaczego matka go tak ubrała [emoji12]

Ja sie smialam ze jak wyjdzie chlopiec to bedziemy zdjecia czarno biale tylko cykac hahaha bo wszystko rozowe mamy

thgfflw1k3inkyc3.png

Do szpitala dla malucha planujecie brać "reprezentacyjne" ciuszki czy np używki? Z pierwszą córką miałam trochę wyrzuty sumienia że wszystkie dzieciaczki obok jakieś odstrzelone w najładniejszych śpiochach a moja to jak ubogi krewny w czasem spranej używce ale chyba tak bezpieczniej i zdrowiej:)
My do szpitala też te nowe :) trzeba tak z przytupem przywitać Małą ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Bardziej mi chodziło o dzienne zmiany [emoji6] ze częsta zmiana pieluchy pozwala wietrzyć sie pupie. Położna mowila, ze jeżeli w nocy wybudzany młodego do karmienia a on sie nie chce obudzić to możemy go przewinąć dla rozbudzenia [emoji846]

Creativo pytała o noce a ktoś dopowiedział że co karmienie w nocy jakaś koleżanka przewijała. Nasze komentarze dotyczyły nocy ;) generalnie zasada jest że nie przewijamy w nocy jeśli nie musimy :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Używane nieznoszone :) tak jak mówisz bezpieczniejsze bo ta chemia barwników już sprana :)

Ale jak ktoś nie ma wyboru to chyba normalne że weźmie nowe i nic dziecku nie będzie [emoji28]
cb7wugpju04jz4q8.png

Używane nieznoszone :) tak jak mówisz bezpieczniejsze bo ta chemia barwników już sprana :)

Ale jak ktoś nie ma wyboru to chyba normalne że weźmie nowe i nic dziecku nie będzie [emoji28]
cb7wugpju04jz4q8.png
Pewnie i jak ktoś ma wybór to też nie zaszkodzi ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Mój laktator jakby ktoś chciał zobaczyć Zobacz załącznik 777161 muszę znaleźć butelkę gdzieś w czeluściach mego domu [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Mnie na razie koleżanka pożyczyła ręczny, zeby od razu nie inwestować w elektryczny jak nie wiadomo czy bedzie potrzebny [emoji846] jak okaże sie potrzebny to wtedy dokupie dopiero [emoji6]

reklama
Moim zdaniem nie powinnaś mieć wyrzutów , a popatrz jak w niektórych szpitalach nie możesz mieć swoich ubrań dzieci po dzieciach są zbierane w te same ubranka.
Niektóre nie mają wyboru i czy chcą czy nie używają tylko nowych. Ja z synkiem mialam w szpitalu uzywane, ale jeszcze wyjściowe ( mimo że w szpitalu w którym rodził się synek nie można było mieć swoich ubrań ja miałam taki przykaz , bo mały dostał wysypki nie wiadomo skąd i po czym ).
Tym razem zabieram takie same , nie nowe , użytkowe , ale wyjściowe.

Do góry