reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

O tak po karmieniu to dziecko zwykle przysypia i ty też powinnaś [emoji28] przed karmieniem i czasem nawet w trakcie bo rozbudzone bobo może walnąć kupę podczas jedzenia :)
Na noc gruba warstwa kremu powinna ochronić pupę przed odparzeniem.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
ja to traktuje jak komode, jest w pokoju :p
U mnie do pokoju by tez nie weszlo wszystko na styk mamy poki co bo nie chce wywalac teraz lozka malzenskiego (brak kasy zeby kupic w to miejsce teraz kanape to raz a dwa stwierdzilam, ze bedzie mi na tym wygodniej z malutka na poczatku jakbysmy chcialy sie zdrzemnac w ciagu dnia razem)

thgfflw1k3inkyc3.png

W nocy mały człowiek budzi się nie dla zabawy ale z głodu. Nie będziesz przetrzymywać płaczącego malca bo pupa musi się wietrzyć [emoji6]

Bardziej mi chodziło o dzienne zmiany [emoji6] ze częsta zmiana pieluchy pozwala wietrzyć sie pupie. Położna mowila, ze jeżeli w nocy wybudzany młodego do karmienia a on sie nie chce obudzić to możemy go przewinąć dla rozbudzenia [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co myślicie o takim przewijaku z wanienka? Jest tez miejsce na trzymanie kosmetykow itp.
Link do: CEBA LAURA PRZEWIJAK WANIENKA KOMODA DREWNIANA 3W1
mam biala komode. poza kolyska malenkim regalikiem to jedyne meble Zosi do przeprowadzki. ale ona tez mala bedzie to powinno mi sie wszystko zmiescic.
uprzedzam ze wanienka nie za duza jest. posluzy pewnie gdzies do 6-8 miesiaca. potem podobno jak z kolyska - robi sie niebezpiecznie. ja licze ze do tego czasu zmienie loku i wtedy bede miala wanne i kupie waniennke nakladana na wanne albo bede wanienke do wanny wsadzala... albo (jesli juz bedzie mala Zosia z rok) to bezposrednio ja w wannie bede kapala. dzieci to kochaja!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do szpitala dla malucha planujecie brać "reprezentacyjne" ciuszki czy np używki? Z pierwszą córką miałam trochę wyrzuty sumienia że wszystkie dzieciaczki obok jakieś odstrzelone w najładniejszych śpiochach a moja to jak ubogi krewny w czasem spranej używce ale chyba tak bezpieczniej i zdrowiej:)

reklama
Do szpitala dla malucha planujecie brać "reprezentacyjne" ciuszki czy np używki? Z pierwszą córką miałam trochę wyrzuty sumienia że wszystkie dzieciaczki obok jakieś odstrzelone w najładniejszych śpiochach a moja to jak ubogi krewny w czasem spranej używce ale chyba tak bezpieczniej i zdrowiej:)
Ja biore wypasione ale generalnie 80% wszystkich ciuszkow mam nowych bo wszyscy na okolo maja chlopcow a ja wyskoczylam z dziewczynka jak filip z konopii ;) kombinezon mam tylko uzwany kupiony bo stwierdzilam, ze szkoda kasy na kombinezon ktory mala zalozy kilka razy na siebie .... Ale to rozmiar taki typowo zaraz po urodzeniu.

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry