reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Antiope a tutaj nic ci sie nie podoba? Tylko patrz na kilku packi bo pojedyncze rzeczy w next tez nie sa najtansze (niestety) Np w 5ciopackach byla kiedys ze jak rozmiar 3-6 miesiąca to 2pajace mniejsze na 3miesuace 3 większe na 6muesuwcy to bylo fajne.
Ale te kilkunpacki calkiem spoko.
Link do: Moja pierwsza garderoba | Noworodki chłopcy i unisex 0m-cy-2lat | Chłopcy | Next: Polska
O dzięki, niektóre całkiem ładne. Ja tych wielopaków to nie jestem w stanie kupić (co najwyżej 2 paki), żeby mi się wszystkie podobały, bo najczęściej dla chłopca, to zawsze się jakiś błękitny trafi, albo coś, a ja błękitu dla chłopców nie trawię. Raczej nastawiam się na pojedyncze, bo wtedy mogę wybrać tylko takie, które mi się bardzo podobają. Ja i tak nie mam po co za dużo kupować, bo wszystko mam po starszym, a cokolwiek chcę kupić tylko po to, żeby mieć radość zakupów no i żeby młodszy też miał coś nowego.

Ha Smyk widzę :) tez widziałam, podobały mi się też z serii z sówką - w odcieniach beżu chyba (albo szare...) ale uznałam, że tym razem welurkowych pajacy nie kupuję. W obecnym domu zimą ciepełko, w razie czego dogrzać kominkiem można, a ani do chusty ani pod kombinezon tak moich dzieci nie ubierałam, tylko zawsze body+ półśpiochy albo portaszki, ewentualnie rajstopki i tyle. Więc mimo, że zwróciły moją uwagę to odpuściłam. Za to pajac polarowy, który w smyk właśnie kupiłam przyda się do chusty :)
Ja jakoś zawsze potrafiłam znaleźć ciuszki ładne dla mnie w Smyku i H&M właśnie. Gorzej w 5 10 15.
No też widziałam serię z sówką i mi się podobała, ale chyba były tylko bodziaki i nie miały kopertowego zapięcia, a stwierdziłam, że tym razem tylko takie będę kupować, bo najwygodniejsze, a ich niewiele mamy.

Dziewczyny powiedzcie mi, jak Wam się wydaje, czy te pajace mają nogawki rozpinane do samego końca, bo się za diabła dopatrzeć nie mogę: Link do: Pajacyk niemowlęcy (2 szt.), bawełna organiczna
Bardzo mi się podobają, ale jak nie mają rozpinanych nogawek, to niepraktyczne i wtedy na pewno ich nie kupię.

reklama
Tak patrzę na wasze zakupy i dociera do mnie, że się obijam :) Jakoś nie myślę jeszcze o wyprawce, ale myślę, że przez to , że pierwszy synek jest ze stycznia 2015 , więc większość rzeczy się przyda przynajmniej taka mam nadzieję :) Synek urodził się duży , bo 59 cm i 3680 g w 42 tyg. więc wszystkie ubranka r. 50 odrazu odłożyłam , 56 tylko te większe wykorzystaliśmy. Teraz dzidziuś jak będzie wszystko ok urodzi się 38-39 więc przypuszczam, że może być trochę mniejszy.
Piękne są te wasze wyprawkowe zdobycze :) Muszę i ja przejrzeć to co mam i ewentualnie dokupić

Tak tylko tez tak nie trafisz, jak szybko urosnie to 74 bedzie male, jak znow powoli bedzie rosl to za duze, przeciez nawet nie wiemy jak duze sie nam dzieci urodza [emoji6] lepiej sie wstrzymac niz pokupowac za duzo nie potrzebnych [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Toteż napisałam w teorii [emoji23]

Ja na szczęście nie muszę niczego kupować na zaś bo mam wsio po poprzednich dzieciach [emoji14]
Teraz spełniam tylko ciążowe zachcianki.

co do wielkości dziecia to wręcz jestem pewna że będzie koło 60 cm chyba że zechce wcześniej wyjść w co wątpię.
Ponoć każde kolejne bobo jest większe ale nie wiem ile w tym prawdy

cb7wugpju04jz4q8.png

Eli, u mnie się to nie sprawdziło. Syn ważył 50g mniej niż Córka. Urodzony na tym samym etapie ciąży.

Piękne rzeczy kupujecie. Ja jakoś nie mam weny jeszcze. Myślę też że nie będę kupować zbyt wielu ciuszkow i postaram się wykorzystać rzeczy po synku, choć niektórych zakupów nie unikne bo syn urodzony latem...

f2w3yx8d53zjrig5.png

reklama
Ponoć chłopcy jednak na ogół rodzą się ciut więksi, ale na pewno są wyjątki. Mój mały miał 57 cm i ważył 3810, urodzony dzień po terminie. Miał bardzo podobne parametry jak ja jak się urodziłam, bo ja miałam 58 cm i 3850. Z kolei moja starsza siostra była krótsza niż ja, bo miała 54 cm, za to cięższa, bo ważyła 4200.

Do góry