reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

1471091450391.jpg

1471091468421.jpg

My kupilismy polspioszki 62, czapeczke 62, na razie jedna tetre w zabki i flanelke w owieczki [emoji6] mielismg kupic body i pajace ale nigdzie nam sie nie podobaly albo nie bylo rozmiarow. My na razie kupujemy 62 a potem kupimy 68, przeciez ze 2-3 miesiące i tak maluch w tym pochodzi a sklepow jest pełno[emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471091450391.jpg
    1471091450391.jpg
    78,5 KB · Wyświetleń: 293
  • 1471091468421.jpg
    1471091468421.jpg
    117,1 KB · Wyświetleń: 295
reklama
No na początek kupuje się 62. 68 kupi się wiosną. .. no chyba że promocyje się trafi [emoji14]
Teoretycznie można by terax na wyprzedażach kupować letnie 74 [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

No na początek kupuje się 62. 68 kupi się wiosną. .. no chyba że promocyje się trafi [emoji14]
Teoretycznie można by terax na wyprzedażach kupować letnie 74 [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png
Tak tylko tez tak nie trafisz, jak szybko urosnie to 74 bedzie male, jak znow powoli bedzie rosl to za duze, przeciez nawet nie wiemy jak duze sie nam dzieci urodza [emoji6] lepiej sie wstrzymac niz pokupowac za duzo nie potrzebnych [emoji6]

Ja poluje na body takie jak koszula eleganckie, tylko ze ciezko dostac w malym rozmiarze. Na allegro jest ale boje sie zamawiac bo rozmiar rozmiarowi nie rowny a wole pomacac ubranko i obejrzec zanim kupie [emoji6]

Tak tylko tez tak nie trafisz, jak szybko urosnie to 74 bedzie male, jak znow powoli bedzie rosl to za duze, przeciez nawet nie wiemy jak duze sie nam dzieci urodza [emoji6] lepiej sie wstrzymac niz pokupowac za duzo nie potrzebnych [emoji6]

Ja poluje na body takie jak koszula eleganckie, tylko ze ciezko dostac w malym rozmiarze. Na allegro jest ale boje sie zamawiac bo rozmiar rozmiarowi nie rowny a wole pomacac ubranko i obejrzec zanim kupie [emoji6]

O to to tu się zgadzam - tez mnie kusi wyprzedaże letnich ciuszków ale raz - nie wiem jak długi się młody urodzi (córki 50 i 55cm) ani jak będzie rósł. W H&M rampersy - piżamki na 68cm mi się podobały ale jak będzie mały nosił ten rozmiar wiosną to będzie mu za zimno. Także się wstrzymuję.
Takie body a'la koszula w H&M właśnie widziałam.

Moje zdobycze :D focę tylko nowe rzeczy a nie to co mam po starszych córach (a nadaje się dla chłopca ).

Rozmiar 56 - to już komplet. 2x body kopertowe, 4x spodenki, 3x cienkie pajacyki, kombinezon dresowy, 5x skarpetusie cienkie, 4x skarpetusie grubsze, skarpety wełniane (posłużą dłużej), 5x śliniaki a'la bandamka (też one size). Dodatkowo mam po starszych córach 2x spodenki na 50cm, sweterek rozpinany, 9x body białe zakładane przez głowę, 9x skarpetki cienkie białe, 5x niedrapki (te pajace ze Smyka fajne bo mają zawijam rękawki), czapka przejściowa z uszkami, czapka zimowa z uszkami. Chyba tylko dokupię parę cienkich bawełnianych czapeczek i będzie wsio.

2016-08-13 16.25.54.jpg

Rozmiar 62 : kombinezon ocieplany miś (ale nie przesadnie grubaśny), pajac polarkowy, 2x body kopertowe, 3x spodenki, komplet spodenki + bluza, 2x rajstopki 62/68. Dodatkowo mam z 3x białe body zakładane przez głowę, 4x body z krótkim rękawem, kamizelka z dzianiny. Do dokupienia na pewno kilka sztuk body, 3x pajace cienkie no i co tam jeszcze mnie podkusi ;)
2016-08-13 16.26.36.jpg

Załączniki

• 2016-08-13 16.25.54.jpg
    2016-08-13 16.25.54.jpg
    270,9 KB · Wyświetleń: 297
  • 2016-08-13 16.26.36.jpg
    2016-08-13 16.26.36.jpg
    210,1 KB · Wyświetleń: 296
O to to tu się zgadzam - tez mnie kusi wyprzedaże letnich ciuszków ale raz - nie wiem jak długi się młody urodzi (córki 50 i 55cm) ani jak będzie rósł. W H&M rampersy - piżamki na 68cm mi się podobały ale jak będzie mały nosił ten rozmiar wiosną to będzie mu za zimno. Także się wstrzymuję.
Takie body a'la koszula w H&M właśnie widziałam.
Tez widzialam tam wlasnie ale nie podobal mi sie material, wydawal sie szorstki..

Moje zdobycze :D focę tylko nowe rzeczy a nie to co mam po starszych córach (a nadaje się dla chłopca ).

Rozmiar 56 - to już komplet. 2x body kopertowe, 4x spodenki, 3x cienkie pajacyki, kombinezon dresowy, 5x skarpetusie cienkie, 4x skarpetusie grubsze, skarpety wełniane (posłużą dłużej), 5x śliniaki a'la bandamka (też one size). Dodatkowo mam po starszych córach 2x spodenki na 50cm, sweterek rozpinany, 9x body białe zakładane przez głowę, 9x skarpetki cienkie białe, 5x niedrapki (te pajace ze Smyka fajne bo mają zawijam rękawki), czapka przejściowa z uszkami, czapka zimowa z uszkami. Chyba tylko dokupię parę cienkich bawełnianych czapeczek i będzie wsio.

Zobacz załącznik 767497

Rozmiar 62 : kombinezon ocieplany miś (ale nie przesadnie grubaśny), pajac polarkowy, 2x body kopertowe, 3x spodenki, komplet spodenki + bluza, 2x rajstopki 62/68. Dodatkowo mam z 3x białe body zakładane przez głowę, 4x body z krótkim rękawem, kamizelka z dzianiny. Do dokupienia na pewno kilka sztuk body, 3x pajace cienkie no i co tam jeszcze mnie podkusi ;)Zobacz załącznik 767498
Ja na 56 nawet nie kupuje. Mam 2 ladne bodziaki i jakies spiochy po dziewczynach jeszcze a czego nie zalozyly w ogole.

Kompletuje na 62 i mam malutko na razie.. ale jest jeszcze czas, wszystko po trochu. We wtorek po badaniach prenatalnyvh w Bielsku Bialej staniemy gdzies w sklepie tam jest wiekszy wybor i cos moze kupimy [emoji6]

reklama
Jeszcze wybieram sie do ciucholandu Biga, taki jest u nas, maja ciuszki na wage, 17zl za kilogram, wiec moim zdaniem warto cos tam kupic, zwlaszcza ze takie malutkie ubranka to ważą tyle co nic. Tylko ciekawe czy cos bedzie. Bo tak jak patrzylam u nas w ciucholandzie, to na mnie fajne ciuchy, nie raz kupuje, ale takie dla malucha byle jakie sa po 5-8 zl za sztuke, a ja np w pepco nowe kupilam za 5 zl, no i same powiedzcie co bardziej sie oplaca [emoji6] trzeba trafic po prostu. Myslalam tez o tych pakach wystawianych na olx czy allegro ale zwykle nie wszystkie ubranka mi odpowiadaja, i nie moge trafic na takie z efektem "wow" w przyzwoitej cenie [emoji23]

Do góry