reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Kindzia super te rękawki, do szpitala akurat!

Kupujecie ochraniacz do łóżeczka?
Na początek nie, bo i tak maluch się nie obróci, żeby się uderzył i sobie krzywdę zrobił. A potem to sie zobaczy czy wariuje po łóżeczku. Jak coś, to mam jeszcze ochraniacz Bazylkowy. Tym razem w ogóle zamierzam kupić minimum, bo z Bazylim pokupowałam różne baldachimy itd., co jest kompletnie bez sensu i nie praktyczne. :happy:

Na początek nie, bo i tak maluch się nie obróci, żeby się uderzył i sobie krzywdę zrobił. A potem to sie zobaczy czy wariuje po łóżeczku. Jak coś, to mam jeszcze ochraniacz Bazylkowy. Tym razem w ogóle zamierzam kupić minimum, bo z Bazylim pokupowałam różne baldachimy itd., co jest kompletnie bez sensu i nie praktyczne. :happy:
ja mam jakiś tam ochraniacz, tylko teraz to mi odbija bo chciałabym kupić coś nowego dla Lilci. Ona będzie najprawdopodobniej ostatnim dzieckiem i do tego mnie teraz stać na szaleństwa. Za Aru i Zuzy tak nie szalałam i dużo miałam rzeczy używanych.
To racja, najwyzej sobie ochraniacz dokupię potem :)

Promo F&F 15 zł sztuka :) rozmiar 68. Były 56 ale bałam się że znowu urodzi się 62 a 62 nie było.
uploadfromtaptalk1471023665441.jpeg

cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• uploadfromtaptalk1471023665441.jpeg
    uploadfromtaptalk1471023665441.jpeg
    51,4 KB · Wyświetleń: 234
Ja tym razem z 56 tez nie szalałam - kto wie, może chłopiec będzie większy od sióstr? Mam 3szt pajacy bawełnianych cienkich, 4 pary spodenek i 11 body, przy czym 9 sztuk mam po dziewczynach. Ach i kombinezon dresowy. Reszta na 62 a większe będę kupować później bo musze zobaczyć jak młody będzie rósł. Moje dziewczyny w 1 roku życia nosiły wszystko z opóźnieniem - starsza mimo miary urodzeniowej 55cm nosiła 56 do 3 miesięcy, 62 w 3-6 m-cu itd a młodsza zaczynała od rozmiaru 50 bo taka malutka była.

reklama
ja mam piankowy Havea.
Do kokos-gryka zraziłam się po aferze z robakami.
Lateks niekoniecznie dla alergików.

Rożek nieusztywniany.
Nic nie usztywniamy, wszystko miękkie, dopasowujące się do plecków dzidzi. Nosidełka tak samo :)
Co chodzi o materacyk dzidziuś będzie miał po braciszku . My mamy lateksowy z hevea i jestem bardzo zadowolona mlody chyba też. To jest nasz trzeci materac. Pierwszy mieliśmy kokos-pianka-gryka i synek jako alergik miał permanentna chrypke po zmianie materaca jak ręką podjął. Później przejsciowo mieliśmy z pianki poliuretanowej, ale docelowo skońcZyło się na lateksowym. Niby opinie sa rozne , ale u nas sprawdził sie , jedyny minus to cena. Teraz mlodemu bedziemy kupować dzieciece lozko i też ten materac.

Do góry