reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Tak sobie myślę, że kiedyś nasze mamy i babki nie miały połowy obecnych gadżetów i przedmiotów, które teraz uważa się za konieczne, a jakoś dały radę nas wychować bez większych problemów. Mam takie wrażenie, że z roku na rok przybywa tych wszystkich wyprawkowych elementów :)

Moja mama miała 4 dziewczyny. Do samochodu się mieściliśmy- oczywiście bez fotelików, pasów- bo po co kiedyś takie wynalazki. Pamiętam, że jak byliśmy małe rodzice mieli ŻUKA i z tyłu na klapie mama kładła pościel i jechaliśmy. My spaliśmy a oni prowadzili. A ile miejsca na zabawki :) Tak wyglądały nasze wakacyjne wypady.
A teraz? nie masz dużego samochodu z siedzeniem dla każdego dziecka- nie jedzie cała rodzina. Nie masz fotelika- mandat. Nie twierdze, że jest gorzej bo dużo się zmieniło. Samochody szybciej jeżdżą a foteliki są dla bezpieczeństwa. Ale tamte czasy zawsze będę dobrze wspominać :)

reklama
1467453864-1d1mld.jpeg

Wciaz nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka, ale wyniki testow genetycznych przyszly dobre wiec musialam je jakos uczcic ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że pasuje dla chłopca i dziewczynki.

Ja wczoraj poszłam do sklepu, że kupię ubrana dla dzidzi i powiem wam ze wyszłam ogłupiała. 50 za małe. 56 za duże a 62 to się utopią. Nie wiem co ja mam zrobią. Boję się ze mogą urodzić się małe. Lekarz mówił, że kg mniejsze niż wcześniej rodzone czyli 2800. Z drugiej strony boje się, że ciuszki na 50 kupię i nie użyję. :( bo będą za duzi. Jakaś masakra. Nic wczoraj nie kupiłam. Stwierdziłam, że wezmę do szpitala po chłopakach ciuszki 56cm a jak się urodzą to mąż pojedzie szybko do sklepu kupić odpowiednie. Teraz dostępność ubrań jest większa. W każdym sklepie coś znajdziesz. :)

Ja wczoraj poszłam do sklepu, że kupię ubrana dla dzidzi i powiem wam ze wyszłam ogłupiała. 50 za małe. 56 za duże a 62 to się utopią. Nie wiem co ja mam zrobią. Boję się ze mogą urodzić się małe. Lekarz mówił, że kg mniejsze niż wcześniej rodzone czyli 2800. Z drugiej strony boje się, że ciuszki na 50 kupię i nie użyję. :( bo będą za duzi. Jakaś masakra. Nic wczoraj nie kupiłam. Stwierdziłam, że wezmę do szpitala po chłopakach ciuszki 56cm a jak się urodzą to mąż pojedzie szybko do sklepu kupić odpowiednie. Teraz dostępność ubrań jest większa. W każdym sklepie coś znajdziesz. :)
Blizniaki z reguly sa mniejsze, ja bym jednak do szpitala kupila po jednyn zestawie 50 na twoim miejscu [emoji6] chyba [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

K8sad moja młodsza urodziła się w terminie z wagą 3040g i 50cm długa. I musiałam dokupić ciuszki na 50cm bo topiła się w tych na 56. Ja na Twoim miejscu kupiłbym choćby parę rzeczy na 50cm - tylko wydaje Ci się, że one są takie maleńkie.

Dziewczyny weźcie mi napiszcie swoje opinie tak na zdrowy rozsądek, bo ja kuzwa już sama zglupialam.
Jak wam się widzą wózki w ekoskorze?? [emoji32][emoji33]
Bo ja prosta baba jestem i zastanawia mnie fakt np? czy ta ekoskora np w spacerowce nie klei się do dziecka? [emoji32] przepuszczalność powietrza pewnie też zerowa? A do tego wydaje mi się że czymś ostrym zarysowac niechcący i już lipa jest.
Ktoś widział i dotykał wózki w ekoskorze?
Bo już zglupialam! Wydaje mi sue ten pomysł tragedia mimo że wyglądają bardzo ładnie i elegancko. To moje wrażenia, tylko że ja na żywo tego typu wózków nie widziałam
Chyba wypadlam z obiegu po 7 latach ;-)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry