reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Tak sobie myślę, że kiedyś nasze mamy i babki nie miały połowy obecnych gadżetów i przedmiotów, które teraz uważa się za konieczne, a jakoś dały radę nas wychować bez większych problemów. Mam takie wrażenie, że z roku na rok przybywa tych wszystkich wyprawkowych elementów :)

Moja mama miała 4 dziewczyny. Do samochodu się mieściliśmy- oczywiście bez fotelików, pasów- bo po co kiedyś takie wynalazki. Pamiętam, że jak byliśmy małe rodzice mieli ŻUKA i z tyłu na klapie mama kładła pościel i jechaliśmy. My spaliśmy a oni prowadzili. A ile miejsca na zabawki :) Tak wyglądały nasze wakacyjne wypady.
A teraz? nie masz dużego samochodu z siedzeniem dla każdego dziecka- nie jedzie cała rodzina. Nie masz fotelika- mandat. Nie twierdze, że jest gorzej bo dużo się zmieniło. Samochody szybciej jeżdżą a foteliki są dla bezpieczeństwa. Ale tamte czasy zawsze będę dobrze wspominać :)

reklama
1467453864-1d1mld.jpeg

Wciaz nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka, ale wyniki testow genetycznych przyszly dobre wiec musialam je jakos uczcic ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że pasuje dla chłopca i dziewczynki.

Ja wczoraj poszłam do sklepu, że kupię ubrana dla dzidzi i powiem wam ze wyszłam ogłupiała. 50 za małe. 56 za duże a 62 to się utopią. Nie wiem co ja mam zrobią. Boję się ze mogą urodzić się małe. Lekarz mówił, że kg mniejsze niż wcześniej rodzone czyli 2800. Z drugiej strony boje się, że ciuszki na 50 kupię i nie użyję. :( bo będą za duzi. Jakaś masakra. Nic wczoraj nie kupiłam. Stwierdziłam, że wezmę do szpitala po chłopakach ciuszki 56cm a jak się urodzą to mąż pojedzie szybko do sklepu kupić odpowiednie. Teraz dostępność ubrań jest większa. W każdym sklepie coś znajdziesz. :)

Ja wczoraj poszłam do sklepu, że kupię ubrana dla dzidzi i powiem wam ze wyszłam ogłupiała. 50 za małe. 56 za duże a 62 to się utopią. Nie wiem co ja mam zrobią. Boję się ze mogą urodzić się małe. Lekarz mówił, że kg mniejsze niż wcześniej rodzone czyli 2800. Z drugiej strony boje się, że ciuszki na 50 kupię i nie użyję. :( bo będą za duzi. Jakaś masakra. Nic wczoraj nie kupiłam. Stwierdziłam, że wezmę do szpitala po chłopakach ciuszki 56cm a jak się urodzą to mąż pojedzie szybko do sklepu kupić odpowiednie. Teraz dostępność ubrań jest większa. W każdym sklepie coś znajdziesz. :)
Blizniaki z reguly sa mniejsze, ja bym jednak do szpitala kupila po jednyn zestawie 50 na twoim miejscu [emoji6] chyba [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

K8sad moja młodsza urodziła się w terminie z wagą 3040g i 50cm długa. I musiałam dokupić ciuszki na 50cm bo topiła się w tych na 56. Ja na Twoim miejscu kupiłbym choćby parę rzeczy na 50cm - tylko wydaje Ci się, że one są takie maleńkie.

Dziewczyny weźcie mi napiszcie swoje opinie tak na zdrowy rozsądek, bo ja kuzwa już sama zglupialam.
Jak wam się widzą wózki w ekoskorze?? [emoji32][emoji33]
Bo ja prosta baba jestem i zastanawia mnie fakt np? czy ta ekoskora np w spacerowce nie klei się do dziecka? [emoji32] przepuszczalność powietrza pewnie też zerowa? A do tego wydaje mi się że czymś ostrym zarysowac niechcący i już lipa jest.
Ktoś widział i dotykał wózki w ekoskorze?
Bo już zglupialam! Wydaje mi sue ten pomysł tragedia mimo że wyglądają bardzo ładnie i elegancko. To moje wrażenia, tylko że ja na żywo tego typu wózków nie widziałam
Chyba wypadlam z obiegu po 7 latach ;-)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry