reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Też podobną koszulkę w HM kupiłam tylko w wersji dziewczęcej, dla starszej;)
Wkurza mnie trochę, że teraz wyprzedaże i mogłabym kupić ew. trochę ciuszków dla chłopczyka no ale nie wiem czy to chłopczyk;) A za miesiąc będzie już po wyprzedażach. Więc jeśli chłopczyk to zostanie mi polowanie na pakę.
Wyprzedaże są nawet w sierpniu, ale wiadomo jak to z rozmiarami i raczej poprzebierane już są.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, pytanie : czy slyszalyscie coś o promienniku ciepła (po kąpieli, do przewijania) ?
Moja siostra właśnie podesłała link, że u niej w DE jest to bardzo popularne i ze warto w coś takiego się zaopatrzyć szczególnie w tym zimowym okresie.

Link do: Reer Promiennik ciepła do przewijania niemowląt z funkcją lampki 1909 | PinkOrBlue.pl

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Pierwszy raz słyszę o takim wynalazku, ale ja z tych jeszcze nie doświadczonych mam[emoji6]

Ale ja też zrobiłam wielkie oczy, bo sporo stron przewertowalam odnośnie wyprawki i nic, może do PL to dojdzie za 20 lat ;) u nich u każdego lekarza takie coś jest, w szpitalach itd

Ale ja też zrobiłam wielkie oczy, bo sporo stron przewertowalam odnośnie wyprawki i nic, może do PL to dojdzie za 20 lat ;) u nich u każdego lekarza takie coś jest, w szpitalach itd

Nie wiem, nie znam się.[emoji6] Raczej nie przewiduję zakupu, bo przy takim maluszku i tak jest ciepło w mieszkaniu, a u mnie w bloku nawet zimą jest bardzo ciepło.

5c6ac91dcdd45f8dba8df97b2f57de21.jpg
pierwsze ubranko dla dzidzi

cb7wugpju04jz4q8.png

Tak sobie myślę, że kiedyś nasze mamy i babki nie miały połowy obecnych gadżetów i przedmiotów, które teraz uważa się za konieczne, a jakoś dały radę nas wychować bez większych problemów. Mam takie wrażenie, że z roku na rok przybywa tych wszystkich wyprawkowych elementów :)

Tak sobie myślę, że kiedyś nasze mamy i babki nie miały połowy obecnych gadżetów i przedmiotów, które teraz uważa się za konieczne, a jakoś dały radę nas wychować bez większych problemów. Mam takie wrażenie, że z roku na rok przybywa tych wszystkich wyprawkowych elementów :)
Bez wielu można się obyć. Pytanie czy się tego chce.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Myślę, że każda mama ma prawo kupować dla siebie i swojego dziecka , co chcę :) , ale ostatnio koleżanka mówiła mi o badaniach prowadzonych na jakimś plemieniu, w którym dzieci w ogóle nie płaczą. I okazało się, że są wszędzie noszone z mamą, ale sama mama powiedzmy nie zwraca na nie uwagi za dużo i zajmuje się codziennymi obowiązkami, przez co dziecko ma szansę zaobserwować życie i się go powoli uczyć. A na zachodzie mama zamiast pokazywać dziecku świat, to skupia się tylko na nim i jego potrzebach, przez co dziecko jest zdezorientowane. Jak się z nią spotkam poproszę o link do tych badań. I tak jakoś mi się to przypomniało, jak zobaczyłam wątek :)

Do góry