reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja też najbardziej lubię body+półśpiochy. W nocy dużo łatwiej ściągnąć półśpiochy i rozpiąć 2-3 guziczki w body niż się męczyć z tymi wszystskimi guzikami w pajacu. Ale niektóre pajacyki są uroczeno i dzieci wyglądają w nich przesłodko:)
jej...nie strasz...ja nie mam zamiaru dziecka w nocy przebierac. do rana nie wytrzymuje pielucha? moze chociaz przez pierwsze 2 miesiace?
Grama ten granatowy kombinezon to 62? Jakbyś jednak chciała sprzedać to ja chetnie kupie a Ty sobie bardziej dziewczynkowy może upoluj Jesli nie chcesz to proszę napisz mi firmę na pw. Dzuekuje

Ja jeszcze polecam bodziaki z zakladkami przy szyjce bo jak się usra po pachy to sie Dolem je sciaga i dziecko nie ma kupy na twarzy. Bo najwięcej bidziakow ma tylko napy na dole. Ye kopertowe tez ok.

Ja najbardziej lubię w domu bodziak na dlugi rekaw+ polspioch tylko tuteaj na gumki trzeba patrzeć ma być szeroka i nie opinajaca mocno. Do spania pajace.
sorrki kochana, nie sprzedaje tych kombinezonow bo sasiadce obiecalam z sprzedamy je po moim dziecku i jej kase oddam. licze ze beda nienaruszone bo teraz sa jak nowe.

juz teraz chetnie moge sprzedac 5 szt kaftanikow na 56cm (3 biale i moge 2 niebieskie, albo 5 bialych). po 4 zl proponuje i te biale sa nawet raz nie noszone. ewentualnie na cos wymienie (body na przyklad). jak ktos chce to na priv.

jakby ktos chcial sie na pajace z dziewczecych na chlopiece wymienic to tez piszcie. te na 56 i 62 chetnie zamienie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jej...nie strasz...ja nie mam zamiaru dziecka w nocy przebierac. do rana nie wytrzymuje pielucha? moze chociaz przez pierwsze 2 miesiace?

No może być różnie ale na początku dzieżko ma b. Delikatną skórkę i malutki pęcherz i zalecane jest przewijanie pracy każdym karmieniu. Kupa też się może trafić o różnych porach dnia i nocy. Wiadomo może być różnie ale warto się przygotować na najgorsze ;)

No różnie to bywa ;) pampers teoretycznie trzyma sucho przez 12h ale... moja starsza robiła małe kleksy po każdym obudzeniu a wtedy nie ma opcji aby nie przebrać bo odparzenie gotowe. Moja młodsza natomiast kupę robiła raz a dobrze i tym samym może ze 3 razy przebierałam ją w nocy - ale to dlatego, że pielucha się skrzywiła i siusiu wyleciało. A tak to luz blues - spałyśmy bez budzenia - cyca dawałam przez sen. Jak teraz będzie nie wiem.

Grama, u nas na początku kupa była przy każdym karmieniu. Pieluszka była bardzo często zmieniana. Nie liczylabym na inną opcję.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Popieram dziewczyny. Przez pierwsze miesiace kupka byla przy kazdym obudzeniu i karmieniu. Nie ma opcji na zostanie w tej samej pieluszce. Dopiero jak mlody ponad rok miał zaczął sikac dopiero nad ranem wiec od tamtej pory nie zmieniam w nocy pieluszki. Spalam orzez pierwsze miesiace godzine góra dwie bez przerwy. A tak co chwilke pobudka:D

sorrki kochana, nie sprzedaje tych kombinezonow bo sasiadce obiecalam z sprzedamy je po moim dziecku i jej kase oddam. licze ze beda nienaruszone bo teraz sa jak nowe.

juz teraz chetnie moge sprzedac 5 szt kaftanikow na 56cm (3 biale i moge 2 niebieskie, albo 5 bialych). po 4 zl proponuje i te biale sa nawet raz nie noszone. ewentualnie na cos wymienie (body na przyklad). jak ktos chce to na priv.

jakby ktos chcial sie na pajace z dziewczecych na chlopiece wymienic to tez piszcie. te na 56 i 62 chetnie zamienie.

Tak jak dziewczyny piszą; na początku kupy mogą być częste nawet w nocy, a poza tym taki maluszek ma bardzo delikatną skórę i ja bym go na wiele godzin nawet tylko z siuśkami nie zostawiła. W sumie u nas z tymi zmianami w nocy tragedii nie było, bo tak zmienialiśmy 2-3 razy przez noc

Oj przewijanie w nocy to do 10 miesiąca mieliśmy. W nocy bardzo pomocne są body na trzy zatrzaski a na to nałożone spodenki do spania z zakrytymi stopkami. Koszmarem było rozpinanie stu tysięcy zatrzasków na pidzamce. Teraz sobie życie ułatwie, już mam kilka spodenek do spania. Super sprawa, a przekonałam się do nich gdy mały miał pół roku.

To zeby dzidzius wytrzymal do rana z pieluchom to jest raczej nie mozliwe [emoji6] po pierwsze dzidziuś ciagle sika wiec jak będzie mial mokro to bedzie sie budzil co chwile i plakal, po drugie taki maluch ciagle kupki strzela, a nie mozna w kupie zostawiac.. odparzenia, bakterie, a co za tym idzie infekcje. Przeciez i tak sie budzi do karmienia to go wtedy przebierasz i tyle [emoji6] nic trudnego a uwierz ze z sucha pupa maluch lepiej spi

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Dobre

Moje jedno walilo kupsxtala po kazdym karmieniu a budzilo sie CI 2-3h w nocy. I to bylo bardzo ok Bo zjadlo odbilo sie wukipczylo I bez biadolenia poszlo spac na 3h.
A drugie to cholera nie wykupczylo sie i cala noc brzuszek pobolewal i kwilil i sie dziecko meczylo a ja zombi

Do góry