reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja też najbardziej lubię body+półśpiochy. W nocy dużo łatwiej ściągnąć półśpiochy i rozpiąć 2-3 guziczki w body niż się męczyć z tymi wszystskimi guzikami w pajacu. Ale niektóre pajacyki są uroczeno i dzieci wyglądają w nich przesłodko:)
jej...nie strasz...ja nie mam zamiaru dziecka w nocy przebierac. do rana nie wytrzymuje pielucha? moze chociaz przez pierwsze 2 miesiace?
Grama ten granatowy kombinezon to 62? Jakbyś jednak chciała sprzedać to ja chetnie kupie a Ty sobie bardziej dziewczynkowy może upoluj Jesli nie chcesz to proszę napisz mi firmę na pw. Dzuekuje

Ja jeszcze polecam bodziaki z zakladkami przy szyjce bo jak się usra po pachy to sie Dolem je sciaga i dziecko nie ma kupy na twarzy. Bo najwięcej bidziakow ma tylko napy na dole. Ye kopertowe tez ok.

Ja najbardziej lubię w domu bodziak na dlugi rekaw+ polspioch tylko tuteaj na gumki trzeba patrzeć ma być szeroka i nie opinajaca mocno. Do spania pajace.
sorrki kochana, nie sprzedaje tych kombinezonow bo sasiadce obiecalam z sprzedamy je po moim dziecku i jej kase oddam. licze ze beda nienaruszone bo teraz sa jak nowe.

juz teraz chetnie moge sprzedac 5 szt kaftanikow na 56cm (3 biale i moge 2 niebieskie, albo 5 bialych). po 4 zl proponuje i te biale sa nawet raz nie noszone. ewentualnie na cos wymienie (body na przyklad). jak ktos chce to na priv.

jakby ktos chcial sie na pajace z dziewczecych na chlopiece wymienic to tez piszcie. te na 56 i 62 chetnie zamienie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jej...nie strasz...ja nie mam zamiaru dziecka w nocy przebierac. do rana nie wytrzymuje pielucha? moze chociaz przez pierwsze 2 miesiace?

No może być różnie ale na początku dzieżko ma b. Delikatną skórkę i malutki pęcherz i zalecane jest przewijanie pracy każdym karmieniu. Kupa też się może trafić o różnych porach dnia i nocy. Wiadomo może być różnie ale warto się przygotować na najgorsze ;)

No różnie to bywa ;) pampers teoretycznie trzyma sucho przez 12h ale... moja starsza robiła małe kleksy po każdym obudzeniu a wtedy nie ma opcji aby nie przebrać bo odparzenie gotowe. Moja młodsza natomiast kupę robiła raz a dobrze i tym samym może ze 3 razy przebierałam ją w nocy - ale to dlatego, że pielucha się skrzywiła i siusiu wyleciało. A tak to luz blues - spałyśmy bez budzenia - cyca dawałam przez sen. Jak teraz będzie nie wiem.

Grama, u nas na początku kupa była przy każdym karmieniu. Pieluszka była bardzo często zmieniana. Nie liczylabym na inną opcję.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Popieram dziewczyny. Przez pierwsze miesiace kupka byla przy kazdym obudzeniu i karmieniu. Nie ma opcji na zostanie w tej samej pieluszce. Dopiero jak mlody ponad rok miał zaczął sikac dopiero nad ranem wiec od tamtej pory nie zmieniam w nocy pieluszki. Spalam orzez pierwsze miesiace godzine góra dwie bez przerwy. A tak co chwilke pobudka:D

sorrki kochana, nie sprzedaje tych kombinezonow bo sasiadce obiecalam z sprzedamy je po moim dziecku i jej kase oddam. licze ze beda nienaruszone bo teraz sa jak nowe.

juz teraz chetnie moge sprzedac 5 szt kaftanikow na 56cm (3 biale i moge 2 niebieskie, albo 5 bialych). po 4 zl proponuje i te biale sa nawet raz nie noszone. ewentualnie na cos wymienie (body na przyklad). jak ktos chce to na priv.

jakby ktos chcial sie na pajace z dziewczecych na chlopiece wymienic to tez piszcie. te na 56 i 62 chetnie zamienie.

Tak jak dziewczyny piszą; na początku kupy mogą być częste nawet w nocy, a poza tym taki maluszek ma bardzo delikatną skórę i ja bym go na wiele godzin nawet tylko z siuśkami nie zostawiła. W sumie u nas z tymi zmianami w nocy tragedii nie było, bo tak zmienialiśmy 2-3 razy przez noc

Oj przewijanie w nocy to do 10 miesiąca mieliśmy. W nocy bardzo pomocne są body na trzy zatrzaski a na to nałożone spodenki do spania z zakrytymi stopkami. Koszmarem było rozpinanie stu tysięcy zatrzasków na pidzamce. Teraz sobie życie ułatwie, już mam kilka spodenek do spania. Super sprawa, a przekonałam się do nich gdy mały miał pół roku.

To zeby dzidzius wytrzymal do rana z pieluchom to jest raczej nie mozliwe [emoji6] po pierwsze dzidziuś ciagle sika wiec jak będzie mial mokro to bedzie sie budzil co chwile i plakal, po drugie taki maluch ciagle kupki strzela, a nie mozna w kupie zostawiac.. odparzenia, bakterie, a co za tym idzie infekcje. Przeciez i tak sie budzi do karmienia to go wtedy przebierasz i tyle [emoji6] nic trudnego a uwierz ze z sucha pupa maluch lepiej spi

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Dobre

Moje jedno walilo kupsxtala po kazdym karmieniu a budzilo sie CI 2-3h w nocy. I to bylo bardzo ok Bo zjadlo odbilo sie wukipczylo I bez biadolenia poszlo spac na 3h.
A drugie to cholera nie wykupczylo sie i cala noc brzuszek pobolewal i kwilil i sie dziecko meczylo a ja zombi

Do góry