reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

No to jeden z ostatnich dużych zakupów... gondola :)

1476718603-1d1mld.jpeg

I małe conieco bo bym się udusila

1476718649-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam lampkę z ikei taką wańka-wstańka kryssare, ale teraz już chyba ich nie sprzedają. Ale była właśnie fajna przez to że bezprzewodowa i dawała niezbyt mocne światło i brałam ją na wszystkie wyjazdy, a w 1 roku życia często z małą jeździliśmy i lampka bardzo się przydawała. A na 1 urodziny córka dostała taką lampkę z projektorem Link do: Cloud B Lampka nocna biedronka projektor ORYGINAŁ i myślę, że teraz jej będę używać a tamta zostanie właśnie na jakieś wyjazdy. A skoro projektor mam w lampce to teraz nie będę się bawić w żadne wybajerzone karuzelki, może powieszę jakieś filcowe handmade.
jak bylam w zeszlym miesiscu w ikea to lampki wanki wstanki jeszcze byly!:) kreci mnie ta sowa ze skip hop shop. jakby tylko nie miala kabla to bez zastnowienia bym kupila!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Jaką karuzelę polecacie na łóżeczko i żeby nie kosztowała miliony. I taką karuzelę, to chyba lepiej zawiesić dopiero później, czy można od razu?

Ja kupiłam piankowy materac jak była promocja w Jysku na materace. Myślałam o lateksowym, ale nie było żadnego w takim wymiarze, a ten piankowy ma być też super hiper, a nie chciało nam się szukać. A mamy z tej samej serii w wersji dużej i jest naprawdę porządny.
Ja mam fisher price te misie ze skrzydelkami, w prpmocji mozna ja dostac za okolo 150-170 zl. Jak dla mnie ok, i raczej karuzelka jest dla malutkich dzieci, pozniej dziecko jak wstaje moze oberwac karuzelke (tak pisze w instrukcji). Ta ma odpinany projektor z melodyjkami, tak wiec moze sluzyc dluzej. Tyle ze ona ma pastelowe kolorki -taki maluch nie rozroznia takich kolorkow, dlatego jest bardziej "do zasypiania".

Dziewczyny tu pisaly o karuzelkach z kontrastowymi kolorami, typu czarny, czerwony, taka karuzelka jest zauwazona przez malucha i go po prostu bardziej interesuje.

Kwestia tego czego Ty chcesz od karuzelki ;) jaką ma spelniac role itd.

Prócz mnie tutaj jeszcze ktoras ma taka karuzelke jak ja :) Ja sobie ją chwale :) a, i ma pilot :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moge wam polecic pieluchy tetrowe z tesco pakowane po 4szt w komplecie 2biale plus 2 w rozowe lub niebieskie serduszka
Kupilam jeden zestaw na probe i po praniu jestem zadowolona :D

thgfflw1k3inkyc3.png
Jak cenowo ? Ja juz nakupilam pieluch, ale tego nigdy dosc ;)

Dzis kupilismy szczotke i grzebien dla Szymka, i ta taka gumke na palec, cos a'la pierwsza szczoteczka [emoji4]

20zl ale sa mega duze jak na moje oko bo wczesniej kupilam w pepco i po praniu shit :/ w dodatku mniejsze sa ...

thgfflw1k3inkyc3.png
Super tetry są w auchanie, 5 zł za sztuke, ale sa duze i grube. O tych kolorowych mowie. Ale tez nie kazda jest dobrej jakosci, kupilismy kilka, 2 byly gorszej jakosci, reszta super :)

reklama
tesco tesco? czy jakiejs firmy? to jutro skocze bo ide na krew i mocz obok tesco!

apropo's karuzelek z projektorem to ja dzis w nocy jak nie spalam mialam takie przemyslenie ze potrzebuje lampke taka nocna do karmienia i zgooglowalam temat i mam 3 typy:
1) lampka z projektorem i z meldyjkami i z biciem serca i szumieniem - droga ale full wypas tyle ze na kablu:( Link do: Projektor SKip Hop Sowa z lampką i pozytywką
2) bezprzewodowy pingwinek Link do: Lampka-przytulanka Pabobo - Pingwinek
3) bezprzewodowa gwiazdka Link do: Lampka nocna gwiazdka - fioletowa
te bezprzewodowe bardziej do mnie przemawiaja bo tak sobie mysle ze jakby Zosie przewijac w nocy to chyba bede ja musiala wyjac z kolyski i na przewijaku przewijac (przeciwny kat pokoju) to bym lampke wziela ze soba... co radzicie z praktyki?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Hm, ja w sypialni, czyli tam gdzie jest kącik dla Szymona, mam kilka lampek. Tzn lampe główną dużą, lampke dotykowa z 3 stopniowa regulacja swiatla przy moim lozku, lampke na stoliku przy lozeczku ze słabą żarówką, lampke ledową z niebieskim światełkiem do kontaktu, i swiatlo z projektora.

U mnie to dziala tak: glowne swiatlo wiadono w nocy zgaszone, ale nadaje sie po kapieli gdy bede przygotowywala maluszka, lampka przy lozku super gdy bede karmila, a lampka w gniazdku zebym po pzrebudzeniu mogla bez problemu dostrzec buzie maluszka (zawsze taką miałam, nie przeszkadza w spaniu nikomu, a wszystko widze bez problemu). Lampka na stoliku to tak awaryjnie, w razie gdy bedzie potrzebna :)

Do góry