reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
spoko, nawet gdyby ci sie nie podobal to dla mnie i tak to mi ma sie podobac:)))
jestem bardzo dumna ze moja mama tak sie wziela za szycie dla wnuczki. u nas taka troche tradycja bo dla mnie babcia szyla. Oj to byla dopiero zlota kobieta! w trudnch czasach PRL szyla wnuczkom sukienki z zurnali (mialam kilka starszych siostr ciotecznych) a dla mnie z kilku metrow tasmy ozdobnej (taki material 10 cm szeroki obrebiony haftem) potrafila wyczarowac wielka falbaniasta spodnice! uwielbialam siedziec z babcia i scibolic ubranka dla lalek ze scinkow i licze ze moja Zosia tak za 3 lata bedzie z moja mam scibolila!:)

ps. 4 rano oczywiscie jest:) slodkich snow dla tych co spia cala noc!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Moja mama też ma talent do takich rzeczy, całe dzieciństwo do nastu lat nosiłam uszyte przez nią sukienki i wydziergane swetry. Teraz robi na drutach sweterki dla wnuczki, do maszyny rzadziej siada ale teraz np. szyje tipi dla starszej na moje zamówienie:)

:/ to co kupić?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Pianka lub lateks.
Już mam grykę - kokos, pozostaje mi rozciąć i na bieżąco kontrolować tę wylęgarnie robactwa ... [emoji14]

Taki żarcik ... paskudna ta historia :/
Będzie dobrze. Nie nakręcaj się ;)

Swoją drogą po co ta gryka w materacu?

W ogole (nie urazajac nikogo) to sama dostalam ten gryka kokos po innym dzieciaczku, pisalam wam kiedys i jak dla mnie ten materac smierdzi, sama nie chcialabym spac na takim "naturalnym" materacu.. tym bardziej z robaczkami

Jaką karuzelę polecacie na łóżeczko i żeby nie kosztowała miliony. I taką karuzelę, to chyba lepiej zawiesić dopiero później, czy można od razu?

Ja kupiłam piankowy materac jak była promocja w Jysku na materace. Myślałam o lateksowym, ale nie było żadnego w takim wymiarze, a ten piankowy ma być też super hiper, a nie chciało nam się szukać. A mamy z tej samej serii w wersji dużej i jest naprawdę porządny.

Jaką karuzelę polecacie na łóżeczko i żeby nie kosztowała miliony. I taką karuzelę, to chyba lepiej zawiesić dopiero później, czy można od razu?

Ja kupiłam piankowy materac jak była promocja w Jysku na materace. Myślałam o lateksowym, ale nie było żadnego w takim wymiarze, a ten piankowy ma być też super hiper, a nie chciało nam się szukać. A mamy z tej samej serii w wersji dużej i jest naprawdę porządny.
Ile to miliony? Są fajne drewniane, są z filcu. Ja zrobię sama. Chcesz mobilka bez melodyjki czy wypasioną z muzyczką i prohektorem? Ha projektor mam osobno więc nie kupuję melodyjki

Można zawiesić od razu ale noworodek nie zobaczy kolorkow bo wszystko z odległości powyżej 10cm jest zamazane. Pierwsze kolorki jakie widzi to kontrast czarno biały a potem czerwony.

reklama
Ile to miliony? Są fajne drewniane, są z filcu. Ja zrobię sama. Chcesz mobilka bez melodyjki czy wypasioną z muzyczką i prohektorem? Ha projektor mam osobno więc nie kupuję melodyjki

Można zawiesić od razu ale noworodek nie zobaczy kolorkow bo wszystko z odległości powyżej 10cm jest zamazane. Pierwsze kolorki jakie widzi to kontrast czarno biały a potem czerwony.

Szkoda mi dać 300 zł za karuzelę, która długo nie posłuży. Właściwie nie wiem jaka byłaby lepsza, ale chyba wolałabym z melodyjką i projektorem. I raczej w jakiś wyraźnych, kontrastowych kolorach. Tyle jest opcji, z sensorem płaczu czy czymś takim, ale nie wiem czy jest sens dopłacać za takie bajery.

Do góry