reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

wiecie, że też ostatnio zastanawiałam się nad koszem mojżesza... oglądałam w sklepie i to mało miejsca zajmuje tak sobie pomyślałam, że na początku to by była chyba super sprawa ale sama nie wiem ... lubego muszę zabrać do sklepu pokazać mu i się zastanowimy bo za bardzo miejsca też nie mamy a tak nie trzeba by było póki co kombinować z meblami tylko by się postawiło obok łóżka i już

reklama
ja jestem szczęśliwa bo....
wróciło do mnie moje ukochane nosidło szyte wg mojego projektu .
i bedzie w nim nosił tata bo bardzo chce a chusty na razie go przerażają długością; )

1464161585-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis na Allegro wyczailam fajnego sprzedawce, ma dosc tanio i ma dobre opinie. I nie wiem czy zamowic rzeczy u niego, typu butelka, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe, itd, czy jednak udac sie do sklepu i widziec co kupuje ?

Chce tez kupic laktator elektroniczny, i tak mysle czy to dobry pomysl.

Druga sprawa sa fajne smoczki dla malucha 0-2 mc i sa z firmy Lovi i z Aventu. Zawsze moim dziewczynom kupowalam Avent, tyle ze Avent zawsze mial ten przeskok 0-6 i smoczek byl dosc duzy, moje dziewczyny cumlaly wiec dopiero w wieku 5-6 mc. A teraz Avent wprowadzil nowe, jakies jak sutek, w przedziale 0-2 mc i dosc tak to wyglada. Natomiast Lovi tez mnie kusi, tez krztalt brodawki itd itd, tez 0-2 mc, i teraz nie wiem. Uzywala ktoras takie lub tez chce sie skusic ?
Tak samo butelka. Dwie cory wykarmilam Philips Avent odkad przestalam karmic do 3-4 lat mialy butelki Avent, tylko kupowalam potem wieksze. Nigdy nie narzekalam, a corki wrecz nie chcialy innej butelki, mimo ze czasem kupilam z innej firmy na probe, np Tommy Tippi, czy Avent wersja Naturals. Ale im to nie pasowalo. I tu pojawia sie moj problem, bo znalazlam butelke Lovi, bardzo podobna do Avent, i teraz nie wiem czy znow skusic sie na nowosc, czy zostac przy sprawdzonej butelce.. Eh..

Juz wkleje llinki do tych artykulow

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

To może coś takiego jak kosz Mojżesza? Może stać tuż przy łóżku więc nie trzeba się nachodzić a dziecko śpi osobno. No i tak jak chusta, niewiele traci na wartości;) Tak tylko gdybam bo raczej na bank dostawimy tylko nasze aktualne łóżeczko. O ile córka pozwoli, bo chociaż w nim nie śpi to się bawi, bo zrobiliśmy jej z niego namiot;)
To ja tez myslalam o kolysce ale boje sie ze jak zaczne hustac to bedzie trzeba caly czas..

W sumie racja, dostawie zwykle lozeczko i zobacze jak to bedzie, czy dzidzia bedzie sama spala czy bedzie wolala z nami, jak z nami to najwyzej kupie dostawke i tyle [emoji4]

Ja dzis na Allegro wyczailam fajnego sprzedawce, ma dosc tanio i ma dobre opinie. I nie wiem czy zamowic rzeczy u niego, typu butelka, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe, itd, czy jednak udac sie do sklepu i widziec co kupuje ?

Chce tez kupic laktator elektroniczny, i tak mysle czy to dobry pomysl.

Druga sprawa sa fajne smoczki dla malucha 0-2 mc i sa z firmy Lovi i z Aventu. Zawsze moim dziewczynom kupowalam Avent, tyle ze Avent zawsze mial ten przeskok 0-6 i smoczek byl dosc duzy, moje dziewczyny cumlaly wiec dopiero w wieku 5-6 mc. A teraz Avent wprowadzil nowe, jakies jak sutek, w przedziale 0-2 mc i dosc tak to wyglada. Natomiast Lovi tez mnie kusi, tez krztalt brodawki itd itd, tez 0-2 mc, i teraz nie wiem. Uzywala ktoras takie lub tez chce sie skusic ?
Tak samo butelka. Dwie cory wykarmilam Philips Avent odkad przestalam karmic do 3-4 lat mialy butelki Avent, tylko kupowalam potem wieksze. Nigdy nie narzekalam, a corki wrecz nie chcialy innej butelki, mimo ze czasem kupilam z innej firmy na probe, np Tommy Tippi, czy Avent wersja Naturals. Ale im to nie pasowalo. I tu pojawia sie moj problem, bo znalazlam butelke Lovi, bardzo podobna do Avent, i teraz nie wiem czy znow skusic sie na nowosc, czy zostac przy sprawdzonej butelce.. Eh..

Juz wkleje llinki do tych artykulow

Nie ma co się łudzić - żaden smoczek ani butla nie ma kształtu piersi a mechanizm ssania jest też skrajnie różny. Ja się nie znam, moje dzieci mając nieco ponad rok piły wodę z normalnych kubków a na wyjścia niekapki TT, do mleka tylko cyc. Przy starszej miałam uspokajacze TT, młodsza bezsmoczkowa. Teraz nie wiem co zrobić - w sumie lepiej dla laktacji bez smoka ale jak jest ssak straszny to łatwiej jak się czasem tą gumę przemyci.

Laktator - jeśli na poważnie myślisz o kp i zamierzasz dużo odciągać (w sumie po co?) to tylko elektryczna medela swing na przykład. Jak na ewentualne problemy (nawał, zapalenie, rozbujanie laktacji) to albo medela mini electric (mam od 6 lat, przy pierworodnej sporo używałam, robiłam na swoim mleku też kaszki itp, przy młodszej praktycznie w ogóle, obsłużył też 3 moje koleżanki i pomoże jeszcze dwóm - jedna rodzi w czerwcu druga we wrześniu, zanim wróci znowu do mnie) albo ręczna medela. Miałam też TT ręczny ale to jakaś porażka. Medela rządzi.

reklama
Ja z butelkami nie mialam wyjscia i smoczek tez byl potrzebny. Przy pierwszej jak miala 2 mc to trafilam do szpitala na antybiotykach bylam pare dni i stracilam pokarm a musieli sobie jakos poradzic to dali jej butelke, i jak Olivka byla malutka to sie uczylam w weekendy wiec smoczek zastepowal mame na te kilka godzin, nie bylo wyjscia.

Ola byla chora, ciagle lezala w szpitalu, na sile zostala zmuszona do butelki i smoczka bo jak bylam z nia w szpitalu to zlapalam rotawirusa i musialam isc do domu zeby nei zarazac dzieci na oddziale i maz siedzial przy corce, to dawal smoczek i butelke.. A gdy miala 8 mc, sama sobie mnie odstawila.

Tak wiec u mnie sila wyzsza i naprawde roznie bywa.. Wole miec w pogotowiu smoczek i butelke choc niekoniecznie uzyje.

Laktator widzialam elektryczny wlasnie za ok 200 zl. Myslalam po prostu o tym zeby odciagac mleko z cyca jak np musialabym gdzies jechac do lekarza czy cos lub jak pojde z dzieckiem po córki do przedszkola zebym miala butle przygotowana na droge..

Do góry