reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

wlasciwie w jakich sytuacjach uzywacie tych chust? po domu? zamiast wozka? a wozki macie czy juz nie trzeba? sorry zielona jestem ale mam chec

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

U mnie ze starszą było w zasadzie tylko do lasy, plaża czy jarmark dominikański (bo tam tłumy) a z młodszą zamiast wózka zawsze i wszędzie. Była niewózkowa, nieodkładalna. Wiec jak chciałam coś w domu zrobić a na dworze spokojnie pospacerować i się zrelaksować a nie wręcz biec bo mała płacze i uspokaja się dopiero na ręku to był to must have. Teraz poczekam jeszcze z zakupami ale też oglądam te chusty i nie mogę się doczekać żeby kupić kilka :)

reklama
to ja poczekam z decyzja o chuscie bo...u mnie widze ewentualne zastosowanie tylko w domu. ale jednak wolalabym przyzwyczaic dzidzie do wozka jesli sie da. bo jak rozumiem mozna zaczac w kazdym momencie no tak do roku mam na mysli? jak bedzie dziecko nieodkladalne to wtedy zadzialam

można do roku tylko im większe dziecko tym więcej swobody chce mieć ;) My zaczęliśmy jak mała miała 3 tygodnie.
Wstrzymaj się z zakupem, kupisz najwyżej po porodzie :)

to ja poczekam z decyzja o chuscie bo...u mnie widze ewentualne zastosowanie tylko w domu. ale jednak wolalabym przyzwyczaic dzidzie do wozka jesli sie da. bo jak rozumiem mozna zaczac w kazdym momencie no tak do roku mam na mysli? jak bedzie dziecko nieodkladalne to wtedy zadzialam

Grama ja Ci powiem tak - jeśli chcesz nawet sporadycznie ponosić, to kup sobie jedną chustę, najlepiej kółkową. Ona jest łatwa do zamotania, raczej się nie zniechęcisz. W domu sobie dzidzi tak uśpisz i łatwo z niej wyjąć i do łóżeczka odłożyć, a i na spacer posłuży. A jak złapiesz bakcyla to kupisz długą i tyle. Ale chodzi o to, żeby od narodzenia zacząć nosić, bo im później tym większe problemy. Ty się uczysz, więc motanie trwa, a taki 3 czy 6 miesięczniak się denerwuje, pręży i kończy się płaczem Was obojga ;) kółkowa np. z Little Frog to koszt około 200zł a jak Ci nie podpasuje to sprzedasz za tyle samo, bo one nie tracą na wartości.

Zobaczcie co dziś wykukałam w TK MAXX - otulacze. Cena około 55 zł, moja młodsza uwielbiała być tak ciasno spowijana - tylko ja to robiłam za pomocą pieluszki tetrowej. Teraz na bank kupię taki otulacz :)

Załączniki

• 2016-05-23 14.50.19.jpg
    2016-05-23 14.50.19.jpg
    274,4 KB · Wyświetleń: 110
Zobaczcie co dziś wykukałam w TK MAXX - otulacze. Cena około 55 zł, moja młodsza uwielbiała być tak ciasno spowijana - tylko ja to robiłam za pomocą pieluszki tetrowej. Teraz na bank kupię taki otulacz :)

Ja w tetrową nie owijałam bo była za bardzo elastyczna. Za to super sprawdzały się takie cienkie bawełniane (flanelowe?) kocyki z Ikei.

trojmiasto! az sobie zerknelam na liste gdzie masz taki wypas w TK MAXX bo u mnie dla dzieciaczkow 3 ciuszki na krzyz. ale ja jestem ze wschodu:( ale jak bylam raz w TK we Poznaniu to mozna bylo poszalec!

dzieki za rady co do chust. podoba mi sie pomysl z kolkowa. ogarne temat w swoim czasie. moze uda mi sie pozyczyc bo u mnie jest niedaleko szkola i wypozyczalnia chust.

ja ogolnie raczej malo bede kupowala dla dziecka na poczatek. sporo dostane od kolezanki jesli chodzi o wozek, kolyske itp a jak bedzie chlopak to ciuszki mam u sasiadki zaklepane bo jej synio rowno rok bedzie starszy. no chyba ze jednak dziewczyna to dopiero poszaleje!:)

Ja myslalam ostatnio nad dostawka do lozka, rozmawialam z mezem i uznalismy ze to dobry pomysl bo maluch bedzie karmiony piersia to bedzie mi wygodniej dzwigac jak bedzie tuz obok mnie, po prostu usiade w lozku a nie bede musiala wstawac, zwlaszcza po porodzie jak bede obolala. No i wiem ze dziecko przy mamie spi spokojniej [emoji4] a co Wy myslicie ?

Ja na razie nic nie kupuje, zaczne zakupy jak poznam plec [emoji12]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja myslalam ostatnio nad dostawka do lozka, rozmawialam z mezem i uznalismy ze to dobry pomysl bo maluch bedzie karmiony piersia to bedzie mi wygodniej dzwigac jak bedzie tuz obok mnie, po prostu usiade w lozku a nie bede musiala wstawac, zwlaszcza po porodzie jak bede obolala. No i wiem ze dziecko przy mamie spi spokojniej [emoji4] a co Wy myslicie ?

Ja na razie nic nie kupuje, zaczne zakupy jak poznam plec [emoji12]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
wiesz to zależy od dziecka moja znajoma miała dziwną sytuację, karmiła piersią i myślała o tym, że dziecko będzie spało z nimi w łóżku niestety ono wolało spać samo w łóżeczku i było dużo bardziej spokojniejsze ... podczas gdy w łóżku mała zasypiała na godzinę tak w łóżeczku potrafiła przespać trzy ...
także to zależy od dziecka ;) moja mama opowiadała, że ze mną nie miała też zupełnie problemu spałam ze starszą siostrą w pokoju obok i budziłam się co trzy godziny na jedzenie na początku też myślała, że będzie mnie brała do łóżka na noc ale ja za chiny ludowe nie chciałam spać z nią tylko we własnym łóżeczku ;)

wiesz to zależy od dziecka moja znajoma miała dziwną sytuację, karmiła piersią i myślała o tym, że dziecko będzie spało z nimi w łóżku niestety ono wolało spać samo w łóżeczku i było dużo bardziej spokojniejsze ... podczas gdy w łóżku mała zasypiała na godzinę tak w łóżeczku potrafiła przespać trzy ...
także to zależy od dziecka ;) moja mama opowiadała, że ze mną nie miała też zupełnie problemu spałam ze starszą siostrą w pokoju obok i budziłam się co trzy godziny na jedzenie na początku też myślała, że będzie mnie brała do łóżka na noc ale ja za chiny ludowe nie chciałam spać z nią tylko we własnym łóżeczku ;)

To może coś takiego jak kosz Mojżesza? Może stać tuż przy łóżku więc nie trzeba się nachodzić a dziecko śpi osobno. No i tak jak chusta, niewiele traci na wartości;) Tak tylko gdybam bo raczej na bank dostawimy tylko nasze aktualne łóżeczko. O ile córka pozwoli, bo chociaż w nim nie śpi to się bawi, bo zrobiliśmy jej z niego namiot;)

reklama
To może coś takiego jak kosz Mojżesza? Może stać tuż przy łóżku więc nie trzeba się nachodzić a dziecko śpi osobno. No i tak jak chusta, niewiele traci na wartości;) Tak tylko gdybam bo raczej na bank dostawimy tylko nasze aktualne łóżeczko. O ile córka pozwoli, bo chociaż w nim nie śpi to się bawi, bo zrobiliśmy jej z niego namiot;)
Ja wlasnie na poczatek planuje kosz Mojzesza, moja znajoma miala i bardzo sobie chwalila. Przenosila go na dzien do salonu a wieczorem i na noc stal przy ich lozku.
Jesli chodzi o chusty to mega mi sie ten temat podoba od dawna, jak pojde na zwolnienie to zaczne sie zaglebiac w temat. Na szkole rodzenia tez maja byc zajecia z chustowania - jaram sie okrutnie :D

Do góry