reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Julisia ja kupilam.kosmetyki z hippa mleczko do kapieli i balsamik po kapieli ale jego uzywac bede 2-3x w tyg chyba ze skora malej bedzie sucha ,oliwek nie mam i nie kupie napewno ,mam jeszcze krem z hipp na odparzenia w razie w i krem Do buzi zwykly i na wiatr , ale nie bede wszystkiego naraz uzywac hihi

reklama
Julisia ja mam płyn do kąpieli z dady. Nie zamierzam najpierw niczym smarować ciałka chyba że zobaczę że się przesusza to wtedy linomagiem. Mam też w razie czego krem z Hippa do twarzy i ciała no i na odparzenia seria linoderm i z dady w razie czego bo to z cynkiem. Ale zamierzam zacząć od minimalnej dawki kosmetyków :-) Aa i może jak jednak będą przesuszenia to na początek będę dodawać parę kropel dobrej oliwki do wody wraz z płynem do kąpieli, tej z Hippa - ma naturalny skład albo tej z Rossmanna ma również naturalny skład i jeszcze więcej olejków niż Hipp, żadnej parafiny i pseudoliwki :-)

Z kosmetyków kupowałyście może jakieś oliwki lub balsamy do smarowani a po kąpieli?
olejki się u mnie totalnie nie sprawdziły więc tego na pewno nie kupię ale zastanawiam się nad balsamem/mleczkiem z mustelli lub olian.
I sie zastanawiam jak te emulsje do kąpieli z Olian zastosuję to jeszcze muszę smarować dodatkowo? Jak wy planujecie?
Przy młodszej stosowałam ale ona miała/ma AZS wiec w ogóle bardzo dużo róznych kosmetyków używałyśmy, teraz ma swój sprawdzony komplet. Ale nie ma co porównywać i zakładać z góry ze i tym razem będą problemy ze skórą

kupilam oliwke i balsam z HIPP - maja bardzo dobry sklad, oliwka to tak naprawde kilka naturalanych olei bez zbednych swinstw, ale nie planuje uzywac jakos duzo tego, oliwke to pewnie bede uzywala na glowke, a mleczko co jakis czas w zaleznosci od potzreb. Nie kupuje emolientow, bo uwazam, ze jak nie ma wskazan to lepiej uzywac "normlanych " kosmetykow. Jak bedzie taka potezba to wtedy kupie.

Dzięki dziewczyny. Kupie balsam z mustelli jak nawet nie będę smarować malego to i tak sie nie zmarnuje i Elixka skorzysta, na niego tez dobrze reagowała.

Julisia, ja miałam cały zestaw kosmetyków z Musteli dla Hani i chwilę ich używałam do momentu jak sama sobie posmarowałam twarz kremem i oblizałam usta....tragedia! Tak gorzkiego syfu nie miałam w ustach! Nie wiem co oni do tego dodają ale ja wywaliłam te 200 zł do kosza :/
Hipp jest b. fajny!
Ja teraz do kąpieli kupiłam
Oilatum (zamierzam w nim kąpać Lolka 3x w tyg.) , Chicco (w pozostałe 4 dni) i Hippa (na wszelki wypadek bo sprawdzony). Jak kąpiesz w emolientach (Oilatum, Emolium, Oilan itd) to już po kąpieli niczym się nie smaruję dziecka.
Do pupy Sudokrem (na wszelki wypadek) i linomag na codzień przez pierwsze tygodnie. Potem pewnie Hipp albo Penaten.
Do buzi (na spacery) Chicco.

Julisia, ja miałam cały zestaw kosmetyków z Musteli dla Hani i chwilę ich używałam do momentu jak sama sobie posmarowałam twarz kremem i oblizałam usta....tragedia! Tak gorzkiego syfu nie miałam w ustach! Nie wiem co oni do tego dodają ale ja wywaliłam te 200 zł do kosza :/
Hipp jest b. fajny!
Ja teraz do kąpieli kupiłam
Oilatum (zamierzam w nim kąpać Lolka 3x w tyg.) , Chicco (w pozostałe 4 dni) i Hippa (na wszelki wypadek bo sprawdzony). Jak kąpiesz w emolientach (Oilatum, Emolium, Oilan itd) to już po kąpieli niczym się nie smaruję dziecka.
Do pupy Sudokrem (na wszelki wypadek) i linomag na codzień przez pierwsze tygodnie. Potem pewnie Hipp albo Penaten.
Do buzi (na spacery) Chicco.

ja mialam dla malego tylko jeden kosmetyk z Musteli - to byl chyba krem na zimno i wiatr. Mial tak intensywny zapach, ze masakra, na pewno to nie natura :)
dla siebie mialam z Musteli taki zel poporodowy to z niego bylam zadowolona

Ja mam plan dodawać do kąpieli trochę oleju kokosowego w ramach nawilżenia. Ale chyba się skuszę na jakiś organiczny balsam,przyda się przy masowaniu maluszka:)

ja mam jakiś balsam czy mleczko do ciała z hippa ale to przez przypadek bo mój L pomylił to z płynem do kąpieli. myślałam, że się nie przyda ale chyba jednak może być inaczej.

reklama
Do szpitala mam zabrać krem do pielęgnacji pośladków. Trochę o tym zapomniałam więc będąc przy okazji obok Rossmanna weszłam i chciałam kupić coś z Hippa (większość z tej firmy mam, w internecie opinie dobre) ale of kors nie było. Nie chciało mi się długo sterczeć więc kupiłam z Babydream extra sensitive krem przeciw odparzeniom z pantenolem. Jakoś niewiele opinii o tym znalazłam w domu. W razie W do szpitala coś tam będzie, najwyżej L dokupi mi coś na szybko. No właśnie, tylko co? Co dziewczyny kupujecie sprawdzonego? Bo ja już głupieje z tymi kosmetykami. Nie wiem co, poco i kiedy używać. Coraz bardziej żałuję że nie chodziłam na szkołę rodzenia.

Do góry