reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Dziewczyny, proszę napiszcie jakie macie cieplejsze pajace/kombinezony dla dzieciaczkow. Chodzi mi o rozmiar i z czego sa wykonane. Bede wdzieczna.

Kasik, ja stawiam na 100% bawełny. Wszystkie pajace mam bawełniane. Kombinezony w środku 100% bawełny, na zewnatrz coś innego. Rozmiarami się w ogóle nie sugeruje bo każda firma ma inną rozmiarowkę :/
Ale głównie 0-3 mieś, oraz 56 i 62 cm.
Np. GAP na 0-3 jest w miarę ok w tym okresie, a rzeczy z Mothercare czy Next niby newborn wszytkie ogromne (na moje oko 62cm) ;)

Annie dzieki, ale nie chodzi mi o te zwykle do spania tylko na dwór. Bo ja mam taki typowo zimowy na 68 i zastanawiam sie czy tez kupowac taki gruby zimowy na 62. Na 62 mam dwa takie cieplejsze , jeden minky , drugi tez jakis plusz, no ale jednak nie sa jakies bardzo cieple i zastanawiam co jeszcze powinnam kupic.

Kasik jeśli chodzi o cieplejsze na dwór to mam dwa jeden na 56 taki z kozuszka, a drugi na 62 misiek, grubsze, bardziej zimowe zamierzam później kupić, ale jeszcze nie wiem czy na 62 czy na 68, a tu fotki tych co mam DSC_0164.jpg

Załączniki

• DSC_0164.jpg
    DSC_0164.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 141
Kasik, może się wstrzymaj. Zobaczysz jak duże będzie Dziecko i wtedy zdecydujesz? A na kiedy nasz termin?

termin mam na 01.10, a dziecko nie powinno byc duze, obstawiam, ze jak sie urodzi w terminie to bedzie wazylo 3,4 kg.
W sumie teraz ciezko przewidziec jak bedzie, bo moze byc mega zimno i wtedy taki zimowy na pewno trzeba bedzie miec, a moze byc do grudnia fajna pogoda, takze chyba z takim typowo zimowym na 62 rzecywiscie sie wstrzymam.

Kasik jeśli chodzi o cieplejsze na dwór to mam dwa jeden na 56 taki z kozuszka, a drugi na 62 misiek, grubsze, bardziej zimowe zamierzam później kupić, ale jeszcze nie wiem czy na 62 czy na 68, a tu fotki tych co mam Zobacz załącznik 709436

oo dzieki za foto, no wlasnie ja nic takiego nie mam, wiec chyba kupie cos takiego na 62, a z tym zimowym sie wstrzymam, moze ten co kupilam na 68 styknie.
widzialam dzisiaj cos takiego wlasnie w Pepco, ale jest wykonane z polyestru, ale jak widze w smyku to takie rzeczy tez sa z plyestru wykonane hmm

reklama
Ja mam takie, wszytkie po Hani (ur. 18. września) :)

1) Mothercare 0-3 mieś. ("chodziła" w nim w zimie, do końca stycznia bodajże)
2) GAP up to 3m. (cała jesień)
3) GAP 3-6 m. (jesień i zima)

No i mam jeszcze typowo zimowy kombinezon, bardzo ciepły z Mothercare 3-6m (schowany więc nie mam zdjęcia).

Załączniki

• 1441794729631.jpg
    1441794729631.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 78
  • 1441794739698.jpg
    1441794739698.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 69
  • 1441794754295.jpg
    1441794754295.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 78
  • 1441794764110.jpg
    1441794764110.jpg