reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Julisia ja kupilam.kosmetyki z hippa mleczko do kapieli i balsamik po kapieli ale jego uzywac bede 2-3x w tyg chyba ze skora malej bedzie sucha ,oliwek nie mam i nie kupie napewno ,mam jeszcze krem z hipp na odparzenia w razie w i krem Do buzi zwykly i na wiatr , ale nie bede wszystkiego naraz uzywac hihi

reklama
Julisia ja mam płyn do kąpieli z dady. Nie zamierzam najpierw niczym smarować ciałka chyba że zobaczę że się przesusza to wtedy linomagiem. Mam też w razie czego krem z Hippa do twarzy i ciała no i na odparzenia seria linoderm i z dady w razie czego bo to z cynkiem. Ale zamierzam zacząć od minimalnej dawki kosmetyków :-) Aa i może jak jednak będą przesuszenia to na początek będę dodawać parę kropel dobrej oliwki do wody wraz z płynem do kąpieli, tej z Hippa - ma naturalny skład albo tej z Rossmanna ma również naturalny skład i jeszcze więcej olejków niż Hipp, żadnej parafiny i pseudoliwki :-)

Z kosmetyków kupowałyście może jakieś oliwki lub balsamy do smarowani a po kąpieli?
olejki się u mnie totalnie nie sprawdziły więc tego na pewno nie kupię ale zastanawiam się nad balsamem/mleczkiem z mustelli lub olian.
I sie zastanawiam jak te emulsje do kąpieli z Olian zastosuję to jeszcze muszę smarować dodatkowo? Jak wy planujecie?
Przy młodszej stosowałam ale ona miała/ma AZS wiec w ogóle bardzo dużo róznych kosmetyków używałyśmy, teraz ma swój sprawdzony komplet. Ale nie ma co porównywać i zakładać z góry ze i tym razem będą problemy ze skórą

kupilam oliwke i balsam z HIPP - maja bardzo dobry sklad, oliwka to tak naprawde kilka naturalanych olei bez zbednych swinstw, ale nie planuje uzywac jakos duzo tego, oliwke to pewnie bede uzywala na glowke, a mleczko co jakis czas w zaleznosci od potzreb. Nie kupuje emolientow, bo uwazam, ze jak nie ma wskazan to lepiej uzywac "normlanych " kosmetykow. Jak bedzie taka potezba to wtedy kupie.

Dzięki dziewczyny. Kupie balsam z mustelli jak nawet nie będę smarować malego to i tak sie nie zmarnuje i Elixka skorzysta, na niego tez dobrze reagowała.

Julisia, ja miałam cały zestaw kosmetyków z Musteli dla Hani i chwilę ich używałam do momentu jak sama sobie posmarowałam twarz kremem i oblizałam usta....tragedia! Tak gorzkiego syfu nie miałam w ustach! Nie wiem co oni do tego dodają ale ja wywaliłam te 200 zł do kosza :/
Hipp jest b. fajny!
Ja teraz do kąpieli kupiłam
Oilatum (zamierzam w nim kąpać Lolka 3x w tyg.) , Chicco (w pozostałe 4 dni) i Hippa (na wszelki wypadek bo sprawdzony). Jak kąpiesz w emolientach (Oilatum, Emolium, Oilan itd) to już po kąpieli niczym się nie smaruję dziecka.
Do pupy Sudokrem (na wszelki wypadek) i linomag na codzień przez pierwsze tygodnie. Potem pewnie Hipp albo Penaten.
Do buzi (na spacery) Chicco.

Julisia, ja miałam cały zestaw kosmetyków z Musteli dla Hani i chwilę ich używałam do momentu jak sama sobie posmarowałam twarz kremem i oblizałam usta....tragedia! Tak gorzkiego syfu nie miałam w ustach! Nie wiem co oni do tego dodają ale ja wywaliłam te 200 zł do kosza :/
Hipp jest b. fajny!
Ja teraz do kąpieli kupiłam
Oilatum (zamierzam w nim kąpać Lolka 3x w tyg.) , Chicco (w pozostałe 4 dni) i Hippa (na wszelki wypadek bo sprawdzony). Jak kąpiesz w emolientach (Oilatum, Emolium, Oilan itd) to już po kąpieli niczym się nie smaruję dziecka.
Do pupy Sudokrem (na wszelki wypadek) i linomag na codzień przez pierwsze tygodnie. Potem pewnie Hipp albo Penaten.
Do buzi (na spacery) Chicco.

ja mialam dla malego tylko jeden kosmetyk z Musteli - to byl chyba krem na zimno i wiatr. Mial tak intensywny zapach, ze masakra, na pewno to nie natura :)
dla siebie mialam z Musteli taki zel poporodowy to z niego bylam zadowolona

Ja mam plan dodawać do kąpieli trochę oleju kokosowego w ramach nawilżenia. Ale chyba się skuszę na jakiś organiczny balsam,przyda się przy masowaniu maluszka:)

ja mam jakiś balsam czy mleczko do ciała z hippa ale to przez przypadek bo mój L pomylił to z płynem do kąpieli. myślałam, że się nie przyda ale chyba jednak może być inaczej.

reklama
Do szpitala mam zabrać krem do pielęgnacji pośladków. Trochę o tym zapomniałam więc będąc przy okazji obok Rossmanna weszłam i chciałam kupić coś z Hippa (większość z tej firmy mam, w internecie opinie dobre) ale of kors nie było. Nie chciało mi się długo sterczeć więc kupiłam z Babydream extra sensitive krem przeciw odparzeniom z pantenolem. Jakoś niewiele opinii o tym znalazłam w domu. W razie W do szpitala coś tam będzie, najwyżej L dokupi mi coś na szybko. No właśnie, tylko co? Co dziewczyny kupujecie sprawdzonego? Bo ja już głupieje z tymi kosmetykami. Nie wiem co, poco i kiedy używać. Coraz bardziej żałuję że nie chodziłam na szkołę rodzenia.

Do góry