reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Ja mam termin na 01.10 więc myślę że ta ciensza czapeczka + ewentualny kaptur i będzie ok. Ale ogólnie tą cieplejszą czapeczkę też chciałam kupić i nigdzie nie znalazłam :/ w sensie były ale duże rozmiary tylko. A Wy skąd macie czapeczki?

Ja fajne w ca widzialam i w hm ale w ca wiekszy wybor online i roz sa od 56

Colly ja mam trzy z ciuchlandu, jedną ze Smyka. Tylko nie mam żadnej cienkiej z wiązaniem pod szyję,potrzebna mi będzie taka czy wystarczą takie normalnie zakładane?

Byłam w hm i ca i nie widziałam, chyba pójdę jeszcze raz.

Kasia mi się wydaje że taki mały bobas nie zdejmie sobie sam czapeczki więc te wiązanie nie jest niezbędne.

Kasia mi się wydaje że taki mały bobas nie zdejmie sobie sam czapeczki więc te wiązanie nie jest niezbędne.

Mój się wiercił i wszystko mu się zsuwało z główki, albo chociaż przesuwało na oczy, więc tym razem stawiam na troczki.
Co do grubości czapeczek - dziewczyny, myślicie o wszystkim, szacun. Ja pomyślałam tylko o "na miejscu", że cienkie bawełniane trzeba mieć, ale już o wyjściu ze szpitala czy na spacer nie pomyślałam :/ Chyba trza by poszukać czegoś cieplejszego, bo nawet jeśli październik będzie ciepły i wystarczy cienka plus kaptur, to na zimę i tak potrzebna grubsza. A może i średnia też? o rany!!!

Colly, ja cienkie kupilam w H&M. Bez troczków :) Cieplejsze ogladalam w C&A, są nawet ładne ale nie są ze 100% bawełny więc nie kupiłam. Mam kilka po Hani akurat w neutralnych kolorach więc z nich skorzystam.

Ja w Tesco widziałam czapeczkę taką na jesień co by mogła być. Nie kupiłam bo jakoś mam wątpliwości co do rozmiaru bo ta najmniejsza wydawała mi się duża. Chociaż pewnie i tak ją kupię bo już mi się nie chce łazić po sklepach i szukać czegoś fajniejszego.

A ją mam jedną czapeczki cienka ;) zapomniałam ze koniec paź moze być brzydki ;)
Ale jeszcze tyllle czasu ze nie mam połowy ale czekam na wypłatę i ruszamy na zakupy

reklama
Z kosmetyków kupowałyście może jakieś oliwki lub balsamy do smarowani a po kąpieli?
olejki się u mnie totalnie nie sprawdziły więc tego na pewno nie kupię ale zastanawiam się nad balsamem/mleczkiem z mustelli lub olian.
I sie zastanawiam jak te emulsje do kąpieli z Olian zastosuję to jeszcze muszę smarować dodatkowo? Jak wy planujecie?
Przy młodszej stosowałam ale ona miała/ma AZS wiec w ogóle bardzo dużo róznych kosmetyków używałyśmy, teraz ma swój sprawdzony komplet. Ale nie ma co porównywać i zakładać z góry ze i tym razem będą problemy ze skórą

Do góry