reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Blair87 ja też kupiłam te wkładki Bella Mama i szczoteczkę Baby Ono,tylko moja jest w kolorze niebieskim:)

kasik4 ja kupiłam wkładki Lovi,bo były w promocji a w sumie z żadnymi nigdy nie miałam do czynienia,więc przetestuje te. zaczyna mi coraz częściej lecieć siara,więc może na dniach zrobię 1 test:)

Mam pytanie odnośnie obcinania paznokci u maluszków. Lepsze są takie zaokrąglone nożyczki czy obcinaczki?

reklama
Colly ja w sumie mam butel bo mam laktatator :) tez bym nie kupowala :p tylko po to zeby byla :) a czasem cyc bedzie trzeba rozluźnić (po wczesniejszych doswiadczeniach wiem ze rosly i byly twarde od mlekava mlodziez miala problem z chwyceniem brodawki wtedy spuszczalam troszke laktatorem)

Na start jedna mala butelka w rezerwie powinna nam wystarczyć. Pozostane przy avant jak u dziewczyn.

Kasia to kwestia przyzwyczajenia, ja wolę nozyczki.

Kasia1506, ja wolę obcinaczkę. Jakoś mi wygodniej nią ciąć. Ale pierwsze obcinania robiłam nozyczkami. Jak paznokietki bardziej stwardniały zaczęłam używać obcinaczki.

Blair87 ja też kupiłam te wkładki Bella Mama i szczoteczkę Baby Ono,tylko moja jest w kolorze niebieskim:)

kasik4 ja kupiłam wkładki Lovi,bo były w promocji a w sumie z żadnymi nigdy nie miałam do czynienia,więc przetestuje te. zaczyna mi coraz częściej lecieć siara,więc może na dniach zrobię 1 test:)

Mam pytanie odnośnie obcinania paznokci u maluszków. Lepsze są takie zaokrąglone nożyczki czy obcinaczki?

Kasia, musisz się zorientować, co Tobie bardziej pasuje. Ja od małego Mai obcinałam nożyczkami, a mój mąż wolał i woli obcinać jej pazurki obcinaczką. Naszej córce to akurat wszystko jedno ;-).

Czy któraś jeszcze nie ma tak jak ja lozeczka, wozka albo fotelika samochodowego, czy ostatnia taka sierota zostalam? Parę ciuszków mam, listę co trzeba ale jakos tego nie ogarniam. .. caly czas sobie powtarzam ze musze sie za to zabrac i niby przegladam mysle ale efektu zero.

reklama
Czy któraś jeszcze nie ma tak jak ja lozeczka, wozka albo fotelika samochodowego, czy ostatnia taka sierota zostalam? Parę ciuszków mam, listę co trzeba ale jakos tego nie ogarniam. .. caly czas sobie powtarzam ze musze sie za to zabrac i niby przegladam mysle ale efektu zero.

Mnie z ważniejszych rzeczy brakuje:
wanienki, materaca do łóżeczka, przewijaka, butelek, kosmetyków, wózek też jeszcze do mnie nie wrócił (nie wspomnę o czyszczeniu),
ja do szpitala nie mam nic kupione...
Ale jutro jadę kupić, nie chce czekać do ostatniej chwili :)
Niewiem jak będzie z wózkiem ale chyba też męża wyslę żeby mi go już przywiózł..

Do góry