reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Wpadam po kolejna rade, jestem na etapie wyboru pościeli i kołderki.
Jaka kołderkę wybrać do łóżeczka, chodzi mi o wielkość, bo poduszki nie powinno sie kłaść?
I co do wózka? Tez kołderka? Myślałam o kocyku bo mam taki ładny cieplejszy. Do wózka prześcieradełko czy np ręczniczek? Dawać poduszeczkę? Jakiś ochraniacz ceratkowy pod prześcieradełko?

Ja mialam kolderke 130/80 jakos Tak i plaska poduszke i corka od poczatku spala a przescieradlo na gumce i pod taka oslonka co wsiakaja w nia plyny ale nie ceratka . Do wozka (corka z grudnia) mialam materacyk byl w zestawie i tyle a przykrywalam cienkim kocykiem i to okrycie z gondoli i tyle nic wiecej nie uzywalam i teraz bede miec to samo

reklama
Blair ja nie pamiętam rozmiaru kołderki. Poduszkę używaliśmy ale ona była baardzo płaska. Ogólnie nie zaleca się poduszek dla niemowlaków. W wózku miałam pieluszke flanelowa i przykrywalam cuenkim kocykiem ( syn ur w kwietniu ) . Teraz też będę używała kocyka tylko ze grubszego.

Mam pytanie do dziewczyn, które zamierzają karmić piersią. Czy kupujecie butelki? Jesli tak to ile sztuk i w jakim rozmiarze?

Mam pytanie do dziewczyn, które zamierzają karmić piersią. Czy kupujecie butelki? Jesli tak to ile sztuk i w jakim rozmiarze?

Ja chcę karmić piersią, ale w butelki się zaopatrzyłam. Przydadzą się, jak będę musiała iść do lekarza sama ze sobą, a pod koniec roku czekają mnie dwie ważne wizyty. Mam Philips Avent z serii Natural 125 ml. Aventu używałam i używam przy Majce i jestem zadowolona. Używałam też butelek z DrBrowna, ale Majce jakoś nie podpasowały. Laktator mam z Medeli.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja poprzednio kupilam Avent, mam podgrzewacz tez tej firmy, takze na pewno bede kupowala butelki Aventu. Po synu mam jedna butelke 260 ml, i zastanawiamlam sie czy jak kupie jedna 125 ml czy mi wystarczy. Ale chyba kupie na razie jedna a pozniej najwyzej dokupie. Syn nie tolerowal butelek i smoczkow, teraz jednak bede chciala przyzwyczajac zeby nie bylo problemu jak bede chciala gdzies wyjsc czy po prostu nakarmic z butli.

Bardzo chcę karmić piersią.Kupiłam butelki Lovi aktywne ssanie 2 szt 250ml. Na pewno się przydadzą jak będę jechać na uczelnie a mały zostanie z tatą albo babcią.

ja tez kupiłam z Aventu, 125 ml i 260, chciałabym karmic, ale jak bede miecna tyle pokarmu to pomrozić
i jak będe gdzies potrzebowała wyjść to , zeby maly jadł z butli, ze starszymi tak robiłam

reklama
Do góry