reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Wpadam po kolejna rade, jestem na etapie wyboru pościeli i kołderki.
Jaka kołderkę wybrać do łóżeczka, chodzi mi o wielkość, bo poduszki nie powinno sie kłaść?
I co do wózka? Tez kołderka? Myślałam o kocyku bo mam taki ładny cieplejszy. Do wózka prześcieradełko czy np ręczniczek? Dawać poduszeczkę? Jakiś ochraniacz ceratkowy pod prześcieradełko?

Ja mialam kolderke 130/80 jakos Tak i plaska poduszke i corka od poczatku spala a przescieradlo na gumce i pod taka oslonka co wsiakaja w nia plyny ale nie ceratka . Do wozka (corka z grudnia) mialam materacyk byl w zestawie i tyle a przykrywalam cienkim kocykiem i to okrycie z gondoli i tyle nic wiecej nie uzywalam i teraz bede miec to samo

reklama
Blair ja nie pamiętam rozmiaru kołderki. Poduszkę używaliśmy ale ona była baardzo płaska. Ogólnie nie zaleca się poduszek dla niemowlaków. W wózku miałam pieluszke flanelowa i przykrywalam cuenkim kocykiem ( syn ur w kwietniu ) . Teraz też będę używała kocyka tylko ze grubszego.

Mam pytanie do dziewczyn, które zamierzają karmić piersią. Czy kupujecie butelki? Jesli tak to ile sztuk i w jakim rozmiarze?

Mam pytanie do dziewczyn, które zamierzają karmić piersią. Czy kupujecie butelki? Jesli tak to ile sztuk i w jakim rozmiarze?

Ja chcę karmić piersią, ale w butelki się zaopatrzyłam. Przydadzą się, jak będę musiała iść do lekarza sama ze sobą, a pod koniec roku czekają mnie dwie ważne wizyty. Mam Philips Avent z serii Natural 125 ml. Aventu używałam i używam przy Majce i jestem zadowolona. Używałam też butelek z DrBrowna, ale Majce jakoś nie podpasowały. Laktator mam z Medeli.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja poprzednio kupilam Avent, mam podgrzewacz tez tej firmy, takze na pewno bede kupowala butelki Aventu. Po synu mam jedna butelke 260 ml, i zastanawiamlam sie czy jak kupie jedna 125 ml czy mi wystarczy. Ale chyba kupie na razie jedna a pozniej najwyzej dokupie. Syn nie tolerowal butelek i smoczkow, teraz jednak bede chciala przyzwyczajac zeby nie bylo problemu jak bede chciala gdzies wyjsc czy po prostu nakarmic z butli.

Bardzo chcę karmić piersią.Kupiłam butelki Lovi aktywne ssanie 2 szt 250ml. Na pewno się przydadzą jak będę jechać na uczelnie a mały zostanie z tatą albo babcią.

ja tez kupiłam z Aventu, 125 ml i 260, chciałabym karmic, ale jak bede miecna tyle pokarmu to pomrozić
i jak będe gdzies potrzebowała wyjść to , zeby maly jadł z butli, ze starszymi tak robiłam

reklama
Do góry