reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Dziewczynki, a czy Wy macie już może jakieś wkładki laktacyjne? Bo kilka z Was pisało, że leci im mleko - czy coś już możecie polecić? Nie pamiętam jakie miałam w poprzedniej ciąży, było to 10 lat temu... Może coś doradzicie laski?

Julusia ja nie mam jescze bazy, wózek mam, ale nie wiem czy ten zostawie
i czy bardzo podbny kupie

kasia ja wole nożyczki

AnnieTess
jakie łóżeczko kupujesz? my odkręcaliśmy bok od drewnianego i łączyliśmy z łóżkiem
póżniej jak juz dzieci były bardziej ruchliwe to montowaliśmy ten bok z powrotem

Dzięki dziewczyny,widzę,że większość z Was stawia na standardowe nożyczki,więc i ja na początek je zakupie:)

Nie mam fotelika. Łóżeczko mamy odebrać od znajomych pod koniec sierpnia.Zostanie mi tylko materac do dokupienia.

Julisia ja nie mam łóżeczka, materaca, kołderki, poszewki... Ogólnie nie mam nic związanego z łóżeczkiem. Wózek mam zamówiony. Nie mam wanienki i żadnych kosmetyków ani dla siebie ani dla dziecka. Ogólnie to oprócz ubranek (też muszę parę rzeczy dokupić), smoczka, nożyczek, szczotki do włosów, fotelika i zamówionego wózka nie mam nic więcej. Do tej pory wydawało mi się dużo ale chyba jednak czas się ogarnąć z całą resztą.

Czy któraś jeszcze nie ma tak jak ja lozeczka, wozka albo fotelika samochodowego, czy ostatnia taka sierota zostalam? Parę ciuszków mam, listę co trzeba ale jakos tego nie ogarniam. .. caly czas sobie powtarzam ze musze sie za to zabrac i niby przegladam mysle ale efektu zero.

Ja nie mam lozeczka ani materaca i sama nie wiem maki chce...Nie mam tez mic dla siebie do szpitala i nie moge sie za to jakos zabrac.

Co do butelek to ja kupilam laktator z Medeli i tam sa 2 butelki wiec chyba wystarczy.

Dziewczynki, a czy Wy macie już może jakieś wkładki laktacyjne? Bo kilka z Was pisało, że leci im mleko - czy coś już możecie polecić? Nie pamiętam jakie miałam w poprzedniej ciąży, było to 10 lat temu... Może coś doradzicie laski?

Ja uzywalam z nuka i teraz tez takie kupilam.

Co do brakow wyprawkowych to nie mam materaca, poscieli ( ma tesciowa kupic ) a tak to chyba wszystko juz mam , okaze sie w czasie.

Ja uzywam libero ( bo innych w sklepie nie ma). Sa troche grube, ale na razie wyboru nie ma. Jak pojawia sie inne to kupie, bo tez nie pamietam jakie byly najlepsze. Kojarze jakies takie w bialo-czerwonym opakowaniu ze chyba mi pasowaly ale nie pamietam jaka to byla firma.

reklama
Do góry