reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Annie czytalam sporo pozytywnych opinii na necie o nim. Albo ktos uzywal i jest zadowolony, albo dziecko nie chcialo w tym spac. Przekonywalo mnie to, ze dziecko moze dluzej spac, przy corce to byla masakra. Placz co chwile, pobudki, oczy na zapalkach, a ja z tych lubiacych spac jestem. Jednak troche sie obawiam tego i na razie odpuscilam temat. Teraz bedziesz probowac wkladac w to dziecko?

Szczęśliwa, pewnie spróbuję zwłaszcza jeśli Karol się urodzi przez CC - dzieci tak urodzone mają gorzej uksztaltowanie tzw. mapowanie ciała (czy jak to się nazywa ;) ) i może Karolek będzie lubił być mocniej otulony.
Hania nawet w swoim zwykłym otulaczki musiała mieć rączki nazewnatrz bo inaczej się denerwowała...
Na kiedy Ty masz termin?

Wpadam po kolejna rade, jestem na etapie wyboru pościeli i kołderki.
Jaka kołderkę wybrać do łóżeczka, chodzi mi o wielkość, bo poduszki nie powinno sie kłaść?
I co do wózka? Tez kołderka? Myślałam o kocyku bo mam taki ładny cieplejszy. Do wózka prześcieradełko czy np ręczniczek? Dawać poduszeczkę? Jakiś ochraniacz ceratkowy pod prześcieradełko?

Wpadam po kolejna rade, jestem na etapie wyboru pościeli i kołderki.
Jaka kołderkę wybrać do łóżeczka, chodzi mi o wielkość, bo poduszki nie powinno sie kłaść?
I co do wózka? Tez kołderka? Myślałam o kocyku bo mam taki ładny cieplejszy. Do wózka prześcieradełko czy np ręczniczek? Dawać poduszeczkę? Jakiś ochraniacz ceratkowy pod prześcieradełko?

Ja w wózku (gondoli) miałam prześcieradło na gumkę. Do wózka używałam kocyków. W zimie cieplejszych, do tego jeszcze jest nakładka na gondolę. Poduszek nie używa się do momentu aż dziecko nie usiądzie. Moja 16 miesięczna Majka nadal nie używa. Nie chce. Kołdra Mai ma standardowy dziecięcy rozmiar. Przyznam, że nie zwracałam uwagi na rozmiar ;-). Kupiłam w Ikei razem z łóżeczkiem.

reklama
Do góry