reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

no ja też czytałam w tych e-bookach moich:-Dze główke dziecka myje się po 3 tygodniach dopiero i sie zdziwiłam...no ale widze ze tak ma byc...ale to chyba o to biega ze nie wolno myć szamponikiem, a mydełkiem mam myc normalnie, tak?

a powiedzcie jak jest z pasami poporodowymi, kupuje centrum materne na allegro(polecam 90 tabl. za 56 zł+9zł przesyłka, wiec się opyla) i przy okazji mysle zeby kupić u tego samego użytkownika taki pas...

tylko te rozmiary!!!

rozmiar S - to 80-90
rozmiar M - 91-100

to jaki mam kupić - rozmiarów S jesli chodzi o odziez to w zyciu bym nie wciągnęła

normalnie mam w pasie jakies 70 cm, wiadomo ze zaraz po ciazy bedzie wieeecej bo teraz jest jakies 100, wiec co ten "S" wziąć?? ale ze co? ze on ściska tylko do 80? dziwne jakies...:eek:
Wiesz co nie znam się na tym kompletnie ,niektóre połozne odradzają stosowanie pasów bo niby mięśnie brzucha się rozleniwiają .Ja będę go stosowała przy jednoczesnym ćwiczeniu 2x w tygodniu.Moja koleżanka kupiła sobie taki pas niby wszystko było podane wymiary itd.ąle po otrzymaniu go okazało się ,że nie pasuje ,a jak wymienili jej na większy to z kolei zachaczał o biust i jej dodatkowo splaszczał go .Odesłała z rządaniem zwrotu gotówki.kupiła normalnie w sklepie.Tylko tak pisze ku przestrodze może akurat Ci sie uda kupic dobry pas i oby tak było:-)
Ona wiem ,że w jakimś sklepie rechbilitacyjnym kupiła najzwyklejszy za 57 zł i jest super zadowolona

reklama
Ja po poprzedniej ciąży (a raczej pod koniec) kupiam pas "Pani Teresa". Miałam go na sobie kilka razy. Nie potrafiłam w nim siedzieć ani leżeć, już nie mówiąc, żeby się do dziecka schylić do łóżeczka.
Teraz nie planuje takich rzeczy używać. Ewentualnie krem na uelastycznianie skóry na brzuchu.

Urwis.pl :: Zobacz temat - Pas poporodowy- czy warto stosować?
Tu można poczytać na temat leniwych mięsni brzucha i ogólnie na temat stosowania pasa.:-)
Właśnie poczytałam i bardzo polecją ta Panią Teresę

no właśnie ja tez szukałam i czytałam o tej Pani Teresie dobre opinie i dlatego tak sie napaliłam!

tylko nie wiem jak z tym rozmiarem bo jak S to rozmiar w pasie 90 no to nieźle

o leniwych mieśniach tez słyszałam...

ale ja naprawde sie boje ze bede gruba po porodzie:zawstydzona/y:

no właśnie ja tez szukałam i czytałam o tej Pani Teresie dobre opinie i dlatego tak sie napaliłam!

tylko nie wiem jak z tym rozmiarem bo jak S to rozmiar w pasie 90 no to nieźle

o leniwych mieśniach tez słyszałam...

ale ja naprawde sie boje ze bede gruba po porodzie:zawstydzona/y:
Będzie godnie z umową klub wsparcia dla chcących zrzucić zbędne kologramy ,więc się nie martw ,a jak bedziesz karmić piersią to nawet nie będziesz wiedział kiedy ci to zleci.Koleżanka 2 miesiące temu urodziła ,karmi piersią nieczego sobie nie odmawia ,ba nawet je więcej niż w ciązy (a przytyła 14kg) i juz schudła do wagi sprzed ciązy:-):-):-)

Ja się wstrzymuję z takimi rzeczami, właśnie ze względu na mięśnie,najpierw ćwiczenia, a jak nie pomgą, to przyjdzie czas na pas;-)

reklama
Basia, w weekend kupiliśmy ten sam śpiworek, tyle że różowy dla dziewczynki:tak:

O pasach poporodowych niewiele słyszałam, tzn. spotkałam się zarówno z opiniami pozytywnymi, jak i negatywnymi, ale nigdy nie drążyłam tematu. Osobiście nie zamierzam stosować.

Do góry