reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

ja nie biorę, najwyżej mąż kupi i przywiezie. Laktator to wydatek a ja nie wiem, czy mi karmienie pisane. Mam nadzieję,że tak,ale któż to wie...

reklama
no ja mam taki zwykły laktator został kupiłam przy poprzedniej ciąży bo zaraz po porodzie miałam takie nawały mleka że siedziałam nad umywalką i musiałam ściągać bo inaczej piersi miałam jak kamienie

U mnie w szpitalu laktator na liście obowiązkowej:tak: Ja nowego nie musiałam kupować, bo mam po siostrze. Użyła go chyba raz, czy dwa, bo nie mogła (a raczej nie chciała) karmić.

A ja nie mam laktatora jak będzie mi potrzebny to mój kupi-pokazywałam mu już jaki to będzie wiedział.
Kasiu a Ty czym będziesz przemywac pępuszek maluszka??

Lawenolem, u nas w szpitalu to srodek ktory jest stosowany.

Ja bez laktatora sobie karmienia nie wyobrazam po prostu takie mam piersi ze tego co nie sciagnie malenstwo musze sciagnac ja bo jak nie to zastoj zaraz:baffled:

U nas w szpitalu to fioletowe się używa to czy potem mogę stosować coś innego???
A i rozmawiałam z siostra właśnie która rodziła rok temu i mówi że ona i jej mąż mają inne współczynniki krwi plus i minus i zanim pielęgniarka posmarowała tą piochtaniną pępek maluszka to musieli mu zrobić badanie krwi ale po co to sama nie wie:confused: dziwne.....

Ja też zabieram laktator do szpitala :tak:
A pępuszek również zamierzam przemywac lawenolem, tyle że jeszcze się nie dowiadywałam w aptece czy jest dostępny, czy trzeba go zamówić i ile kosztuje :baffled:

Malbertka nadmanganian to nie fiolet i nie brudzi. Dobry do krocza a potem dla dzidzi jesli jakies problemy skorne bedzie miec.

Taszka ja biore ostatnio juz w 3ej dobie mialam nawal i nie bede ryzykowac recznie nawet mi cos nie idzie

heheh a to z nowu nie zjarzyłam tak jak trzeba:-pmyslałam ze ten nadmanganian to fiolet właśnie bo te tableteczki, które się rozpuszcza sa różowo-fioletowe...

laktator tez chyba maja w szpitalach, ale pewnie lepszy swój i ma się go zawsze przy sobie. Na mojej liscie są wkładki a laktatora nie ma.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry