reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla maluszka

reklama
Ja właśnie sięe wybieram do Calineczki po tę butelkę (mają w Warszawie sklep przy Grochowskiej).

Dziewczyny, a czy znacie wózek Roan Marita? Bo ja obecnie rozpatruję taką opcję (może ewentualnie El-jot?). Co o tym myślicie?

hej!
to ja tez pochwale sie co juz mam ;) Przede wszystkim duuuzo ubranek. Ostatnimi czasy szalalam na allegro i teraz jak to wszystko poukładałam to .... duzo tego jakos sie zrobiło. Poniewaz długo nie wiedziałam ze w brzuszku mieszka córeczka kupowałam takie rzeczy uniwersalne ale teraz jak na nie patrze ...to są idealne dla dziewczynki ;) Przeczucie chyba albo intuicja jakaś ;).
Poza tym mam: łóżeczko, poscieli 3 komplety, przewijak, wozek, wanienke, pełno pieluch tetrowych na wrazie czego, rożek, becik, butelke - narazie jedna bo pragne karmic piersią, kocyk.
Brakuje mi tylko ręczników i kosmetyków dla dzidziulki.
A dla siebie to mam laktator i majtki jednorazowe ;) Musze dokupic jeszcze koszulke do karmienia, bo do porodu to wezme jakas starą.
I to chyba  narazie wszystko. Aha .... teraz jak juz wiem ze to dziewunia poluje na sukieneczki na lato ;)
Pozdrówka

Hej:))
A ja to nadal jestem w dalekim lesie;) tzn.mam sporo ubranek,ktore dostalam od mamy i tesciowej,jakies kocyki,podkladki i wiecej nic.Ale nie martwie sie bo niebawem rusze na sklepy i hurtownie i zaopatrze dzidzie jak trzeba:))no i jeszcze cos dostane od kolezanek wiec nie martwie sie zbytnio:)dla siebie mam koszule do karmienia i do porodu taka ze "szmateksu" zeby nie bylo zal:)
Pozdrowionka dla mam i maluszkow;))

Ja też jestem w lesie :) Ale co tam, najwyżej sie dokupi po urodzeniu malutkiej, na szczęscie wszystko w sklepach jest do wyboru do koloru. Może w weekend, o ile bede się już dobrze czuła, kupimy komódkę, wanienkę i troche ciuszków w Świecie Dziecka (uwielbiam ten sklep) :) Ciuszków z założenia nie kupuję dużo, przynajmniej w tych najmniejszych rozmiarach ::)

Jak to dobrze, ze nie jestem sama w tym lesie :laugh:
Ja na razie mam lozeczko, wanienke i jedna butelke Aventu i to byloby na tyle :) Teraz mysle jaka posciel kupic, nie wiedzialam, ze jest tyle rozmiarow ::), lozeczko mam 120 na 60 i wydawalo mi sie, ze standart kolderki to 120 na 80 ale jest jeszcze 120 na 90 i nie wiem ktora kupic (zeby nie miec pozniej problemu z dokupieniem poszewek) Wiem ze musi byc antyalergiczna tylko z jakim wypelnieniem? Dziewczyny doradzcie cos ;)

reklama
Do góry