reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla maluszka

reklama
Ja właśnie sięe wybieram do Calineczki po tę butelkę (mają w Warszawie sklep przy Grochowskiej).

Dziewczyny, a czy znacie wózek Roan Marita? Bo ja obecnie rozpatruję taką opcję (może ewentualnie El-jot?). Co o tym myślicie?

hej!
to ja tez pochwale sie co juz mam ;) Przede wszystkim duuuzo ubranek. Ostatnimi czasy szalalam na allegro i teraz jak to wszystko poukładałam to .... duzo tego jakos sie zrobiło. Poniewaz długo nie wiedziałam ze w brzuszku mieszka córeczka kupowałam takie rzeczy uniwersalne ale teraz jak na nie patrze ...to są idealne dla dziewczynki ;) Przeczucie chyba albo intuicja jakaś ;).
Poza tym mam: łóżeczko, poscieli 3 komplety, przewijak, wozek, wanienke, pełno pieluch tetrowych na wrazie czego, rożek, becik, butelke - narazie jedna bo pragne karmic piersią, kocyk.
Brakuje mi tylko ręczników i kosmetyków dla dzidziulki.
A dla siebie to mam laktator i majtki jednorazowe ;) Musze dokupic jeszcze koszulke do karmienia, bo do porodu to wezme jakas starą.
I to chyba  narazie wszystko. Aha .... teraz jak juz wiem ze to dziewunia poluje na sukieneczki na lato ;)
Pozdrówka

Hej:))
A ja to nadal jestem w dalekim lesie;) tzn.mam sporo ubranek,ktore dostalam od mamy i tesciowej,jakies kocyki,podkladki i wiecej nic.Ale nie martwie sie bo niebawem rusze na sklepy i hurtownie i zaopatrze dzidzie jak trzeba:))no i jeszcze cos dostane od kolezanek wiec nie martwie sie zbytnio:)dla siebie mam koszule do karmienia i do porodu taka ze "szmateksu" zeby nie bylo zal:)
Pozdrowionka dla mam i maluszkow;))

Ja też jestem w lesie :) Ale co tam, najwyżej sie dokupi po urodzeniu malutkiej, na szczęscie wszystko w sklepach jest do wyboru do koloru. Może w weekend, o ile bede się już dobrze czuła, kupimy komódkę, wanienkę i troche ciuszków w Świecie Dziecka (uwielbiam ten sklep) :) Ciuszków z założenia nie kupuję dużo, przynajmniej w tych najmniejszych rozmiarach ::)

Jak to dobrze, ze nie jestem sama w tym lesie :laugh:
Ja na razie mam lozeczko, wanienke i jedna butelke Aventu i to byloby na tyle :) Teraz mysle jaka posciel kupic, nie wiedzialam, ze jest tyle rozmiarow ::), lozeczko mam 120 na 60 i wydawalo mi sie, ze standart kolderki to 120 na 80 ale jest jeszcze 120 na 90 i nie wiem ktora kupic (zeby nie miec pozniej problemu z dokupieniem poszewek) Wiem ze musi byc antyalergiczna tylko z jakim wypelnieniem? Dziewczyny doradzcie cos ;)

reklama
Do góry