reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla maluszka

To ja już nic nie trybie z tymi wózkami Deltim focus- bo byłam w sklepie i pani mi wyraźnie powiedziała, że ta rączka się nie przekłada ??? i ja dlatego zdecydowałam się na ten wozek firmy ARO- tak czy siak już wybrałam i mam nadzieję, że nie będę żałować ;)

reklama
Mrowko, przepraszam Cie, pani w sklepie dobrze powiedziała.
Ja już jestem tak przemęczona (niespaniem w nocy) ,ze nawet nie wiem jaki mamy wózek...hmmm. Owszem mamy Deltima ale Vojagera. Nie gniewaj się, że wprowadziłam Cię w błąd.
Pozdrawiam

Hej Mamo Olafa- pełen luzik ;D - tak sobie pomyslałm, że chodzi Ci o tego Vojager - bo wlazłam na strone tej firmy- a wozeczek jest śliczny :D
milej i spokojnej nocki :laugh:

Witaj Mamo Olafa - a jaka jest gondola w tym wózku sztywna czy miękka? I czy ta gondola nie jest za mała, za wąska, za płytka dla dziecka? Sama zastanawiam się właśnie nad vojagerem, ale mam wątpliwości jeśli chodzi o gondolę. Pozdrawiam

Mnie się bardzo spodobał wózek Roan Marita i El-jot Capri plus,tyle że ten drugi to niby tylko w sprzedaży wysyłkowej dostępny.Znacie może te wózki?

Kamila pisze:
Witaj Mamo Olafa - a jaka jest gondola w tym wózku sztywna czy miękka? I czy ta gondola nie jest za mała, za wąska, za płytka dla dziecka? Sama zastanawiam się właśnie nad vojagerem, ale mam wątpliwości jeśli chodzi o gondolę. Pozdrawiam
Otóż Kamilko, gondola jest usztywniona z uchwytami , zanim kupilismy fotelik właśnie w niej przewoziliśmy Olafa. Gondolka jest duża i szeroka. Nasz maluch ma juz 80 cm i mieści się w niej bez problemów, choć już coraz częściej na spacerki wychodzimy na spacerowo - na siedząco:-) Wózek spisuje się bardzo dobrze, a my i maluch przede wszystkim,jesteśmy zadowoleni.
Pozdrawiamy

Ja tez mam juz kilka rzeczy bo niemogłam przjsc obojetnie koło stoiska z ciuszkami!!Moja mama juz nawet porobiła mi na drutach mnóstwo sweterków i spodenek,sa takie sliczne.Niedługo wybieram sie po cała wyprawke!! :laugh:

Maja77 sorry, ze niewytlumaczylam Ci co to jest porod z nastawianiem plodu, ale nie zagladalam tu ho ho, kuuupe lat! :D

No wiec (ze zgroza odkrylam, ze niektore szpitale robia to do tej pory) nastawianie plodu polega na tym, ze w momecie kulminacji bolu, lekarz wpycha ci reke po lozkiec do macicy i manualnie probuje przekrecic dziecko glowka w dol. Bol jest niewyobrazalny. Na szczescie srodowisko lekarskie w wiekszosci utrzymuje, ze zabiegi te byly obarczone duzym stopniem ryzyka i w wiekszosci placowek w przypadku ulozenia poprzecznego stosuje sie cesarskie ciecie.
Natomiast moj lekarz od USG twierdzi, ze niektore szpitale w Warszawie (np na Karowej) nadal maltretuja w ten sposob i rodzace i ich dzieci.....

Smutne, wiem.... Ja juz upatrzylam sobie szpital, gdzie metode te uwaza sie za sredniowieczna ;) ufff.....

reklama
Do góry