reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Wczoraj odwiedziłam H&M i Smyka- pierwsze przymiarki do zakupów wyprawki- oj ale sie naogladałam i dopiero zdałam sobie sprawę, ile rzeczy muszę pokupować, na razie zrobiłam sobie listę najpotrzebniejszych rzeczy - sporo tego.
Agatko - sliczny smoczek i butelka - piekne kolorki!!!
Ja tez slyszalam ze Jelp jest dobry, kupuje do bialych rzeczy i do kolorowych))
Kupilam laktator Avent Isis i tam sa dwie butelki i tak samo w sterylizatorze Czyli mam juz 4!
A na poczatku tez zamierzam karmic piersia.
A smoczki :jeden kupilam NUK kauczukowy a drugi silikonowy Aventu, zeby sprawdzic ktory bedzie bardzie Mateuszkowi odpowiedal.
Ja tez slyszalam ze Jelp jest dobry, kupuje do bialych rzeczy i do kolorowych))
Kupilam laktator Avent Isis i tam sa dwie butelki i tak samo w sterylizatorze Czyli mam juz 4!
A na poczatku tez zamierzam karmic piersia.
A smoczki :jeden kupilam NUK kauczukowy a drugi silikonowy Aventu, zeby sprawdzic ktory bedzie bardzie Mateuszkowi odpowiedal.
blondi_bydgoszcz
Zaciekawiona BB
magdzia1111 co do proszku "jelp"to nie mam pojęcia-nie używałam , ale polecam płatki mydlane bardzo ładnie piorą są bezzapachowe(czyli nie beda na 100%drażnić dzidzi) no i przedewszystkim nie uczulają
magdzia1111
Zaangażowana w BB
muszę po prostu wypróbować który będzie mi odpowiadał... Ale słyszałam, że na sam początek najlepsze są właśnie płatki mydlane
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
a ja dostane proszek w prezencie, ale od doswiadczonej mamy wiec zaufam jej wyborowi
poza tym przejrzalam liste i brakuje juz tylko wanienki i wozeczka!!! hurrrra!!!
pomijajac to ze ten ostatni kosztuje tyle co cala reszta
potem jeszcze jakies pierdolki sie dokupi, ale podstawowy sklad gotowy! ;D
poza tym przejrzalam liste i brakuje juz tylko wanienki i wozeczka!!! hurrrra!!!
pomijajac to ze ten ostatni kosztuje tyle co cala reszta
potem jeszcze jakies pierdolki sie dokupi, ale podstawowy sklad gotowy! ;D
marzena9
Fanka BB :)
a ja mam caly karton ciuszkow, przewijak dmuchany z ikei na komode, i lampke z ikei scienna konik morski pomaranczowy tylko ze to taka nowosc ze nawet na stonach ikei jeszcze nie ma a chcialam sie pochwalic .
do tego babcia uszczesliwila mnie dwoma recznikami z kapturkiem, i karuzela na lozko.no i wkladkami laktacyjnymi :
a poza tym to nic nie mam wiecej bo jeszcze nie mam mebli w malym pokoju i jakos szkoda mi wszystko trzymac w kartonach.niby mam jeszcze duzo czasu ale chyba wlaczylo mi sie takie slabe wicie gniazda czy cos bo wolalabym juz miec wszystko gotowe.
kupujecie laktator? wiem ze mozna sobie mleko sciagac i nawet zamrazac i to podobno fajny sposob i przydatny czasami.Ja juz dawno zartowalam ze zrobie zapasy mleka w lodowce a potem jak najdzie mnie na jedzenie czegos "zabronionego" to bede karmic mala z butli swoim mlekiem a swoje swieze sciagne i wyleje zeby dziecku nie szkodzic! czarny humor, nie? ale zawsze to jakies wyjscie ostateczne hihihi
do tego babcia uszczesliwila mnie dwoma recznikami z kapturkiem, i karuzela na lozko.no i wkladkami laktacyjnymi :
a poza tym to nic nie mam wiecej bo jeszcze nie mam mebli w malym pokoju i jakos szkoda mi wszystko trzymac w kartonach.niby mam jeszcze duzo czasu ale chyba wlaczylo mi sie takie slabe wicie gniazda czy cos bo wolalabym juz miec wszystko gotowe.
kupujecie laktator? wiem ze mozna sobie mleko sciagac i nawet zamrazac i to podobno fajny sposob i przydatny czasami.Ja juz dawno zartowalam ze zrobie zapasy mleka w lodowce a potem jak najdzie mnie na jedzenie czegos "zabronionego" to bede karmic mala z butli swoim mlekiem a swoje swieze sciagne i wyleje zeby dziecku nie szkodzic! czarny humor, nie? ale zawsze to jakies wyjscie ostateczne hihihi
Agaciulka28
Mama czerwcowa `06
marzena, ja wiem o jakim koniku mówisz, my kupilismy różowego kwiatka (też lampka z ikei), konik tez był śliczny
dobre Marzenko - gorzej tylko jak Ci dzidzia- jak u moich znajomych - cycuś mniam mniam - buteleczka( mimo tej samej zawartosci)- ble : ..czuje chyba zapach mamci i wówczas jest OK - buteleczka rzadko mozna jej oczka zamydlić ;D
reklama
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
tez tak mi sie wydaje, ze nielatwo dziecko sciemnic, ze butelka jest super
mnie poza tym jakos nie pociaga odciaganie pokarmu, zobaczymy, jak bede juz miala zupelnie dosyc to przygotuje butelki, zeby kto inny mogl malego karmic w nocy......
najwyzej buteleczka bedzie na pozniej, bo takich wiekszych dzieci nie ma problemu przekonac, zeby sobie jakis soczek pily z butli ;D
poza tym bede sie starac do smoczka przyzwyczajac, bo na BB jakas dziewczyna sie skarzyla, ze maluch zrobil sobie smoczek z jej piersi i bolalo ja.
mnie poza tym jakos nie pociaga odciaganie pokarmu, zobaczymy, jak bede juz miala zupelnie dosyc to przygotuje butelki, zeby kto inny mogl malego karmic w nocy......
najwyzej buteleczka bedzie na pozniej, bo takich wiekszych dzieci nie ma problemu przekonac, zeby sobie jakis soczek pily z butli ;D
poza tym bede sie starac do smoczka przyzwyczajac, bo na BB jakas dziewczyna sie skarzyla, ze maluch zrobil sobie smoczek z jej piersi i bolalo ja.