reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA DLA MALUSZKA

reklama
Wczoraj odwiedziłam H&M i Smyka- pierwsze przymiarki do zakupów wyprawki- oj ale sie naogladałam i dopiero zdałam sobie sprawę, ile rzeczy muszę pokupować, na razie zrobiłam sobie listę najpotrzebniejszych rzeczy - sporo tego.

Agatko - sliczny smoczek i butelka - piekne kolorki!!!

Ja tez slyszalam ze Jelp jest dobry, kupuje do bialych rzeczy i do kolorowych:)))

Kupilam laktator Avent Isis i tam sa dwie butelki i tak samo w sterylizatorze:) Czyli mam juz 4!
A na poczatku tez zamierzam karmic piersia.
A smoczki :jeden kupilam NUK kauczukowy a drugi silikonowy Aventu, zeby sprawdzic ktory bedzie bardzie Mateuszkowi odpowiedal.

magdzia1111 co do proszku "jelp"to nie mam pojęcia-nie używałam , ale polecam płatki mydlane bardzo ładnie piorą są bezzapachowe(czyli nie beda na 100%drażnić dzidzi) no i przedewszystkim nie uczulają

muszę po prostu wypróbować który będzie mi odpowiadał... Ale słyszałam, że na sam początek najlepsze są właśnie płatki mydlane

a ja dostane proszek w prezencie, ale od doswiadczonej mamy wiec zaufam jej wyborowi :D

poza tym przejrzalam liste i brakuje juz tylko wanienki i wozeczka!!! hurrrra!!!
pomijajac to ze ten ostatni kosztuje tyle co cala reszta ;)
potem jeszcze jakies pierdolki sie dokupi, ale podstawowy sklad gotowy! ;D

a ja mam caly karton ciuszkow, przewijak dmuchany z ikei na komode, i lampke z ikei scienna konik morski pomaranczowy tylko ze to taka nowosc ze nawet na stonach ikei jeszcze nie ma a chcialam sie pochwalic :(.
do tego babcia uszczesliwila mnie dwoma recznikami z kapturkiem, i karuzela na lozko.no i wkladkami laktacyjnymi ::)
a poza tym to nic nie mam wiecej bo jeszcze nie mam mebli w malym pokoju i jakos szkoda mi wszystko trzymac w kartonach.niby mam jeszcze duzo czasu ale chyba wlaczylo mi sie takie slabe wicie gniazda czy cos bo wolalabym juz miec wszystko gotowe.
kupujecie laktator? wiem ze mozna sobie mleko sciagac i nawet zamrazac i to podobno fajny sposob i przydatny czasami.Ja juz dawno zartowalam ze zrobie zapasy mleka w lodowce a potem jak najdzie mnie na jedzenie czegos "zabronionego" to bede karmic mala z butli swoim mlekiem a swoje swieze sciagne i wyleje zeby dziecku nie szkodzic! :p czarny humor, nie? ale zawsze to jakies wyjscie ostateczne hihihi

dobre Marzenko - gorzej tylko jak Ci dzidzia- jak u moich znajomych - cycuś mniam mniam - buteleczka( mimo tej samej zawartosci)- ble ::) ..czuje chyba zapach mamci i wówczas jest OK - buteleczka rzadko mozna jej oczka zamydlić ;D

reklama
tez tak mi sie wydaje, ze nielatwo dziecko sciemnic, ze butelka jest super ;)
mnie poza tym jakos nie pociaga odciaganie pokarmu, zobaczymy, jak bede juz miala zupelnie dosyc to przygotuje butelki, zeby kto inny mogl malego karmic w nocy......
najwyzej buteleczka bedzie na pozniej, bo takich wiekszych dzieci nie ma problemu przekonac, zeby sobie jakis soczek pily z butli ;D
poza tym bede sie starac do smoczka przyzwyczajac, bo na BB jakas dziewczyna sie skarzyla, ze maluch zrobil sobie smoczek z jej piersi i bolalo ja.

Do góry