reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród - szpitale

Ja nie pomoge bo nigdy nie bylam a prenatalne i polowkowe robilam u dr Tomasz Zbroch w Artemidzie przyjmuje. To gratulacje ktory tydz?

reklama
@Elafelicita Ja prowadzę ciążę u dr Przepieścia. USG na każdej wizycie, ale takiego specjalistycznego prenatalnego i połówkowego nie robi. Zagląda czy jest wszystko okej, wymiary czy są dobre i tyle. Ale ja też z góry mówiłam, że idę gdzieś indziej na te badania. Może zrobił by dokładniej jakbym miała tylko u niego, ale tego nie wiem.

Ogólnie spoko lekarza. Nie sieje zbędnej paniki, nie cacka się. Ogólnie podchodzi do ciąży tak, że to nie choroba i jak jest okej to wszystko można ;P Dużo czasu poświęca na wizytę, chodzę z mężem, zawsze można do niego zadzwonić, jak nie odbierze (co się rzadko zdarza) to oddzwoni. Nie ma problemów ze zwolnieniami, a jak trzeba to i ściągnie na darmową wizytę na oddział [emoji14]
Oczywiście chodzę do niego prywatnie na ul Wojskową.

Jestem w ciąży :-) Jutro mam mieć planowo @, ale ostatnio dziwnie się czułam. Dwa dni temu miałam mdłości i jestem wrażliwa na zapachy itp. itd. Dzisiaj zrobiłam test strumieniowy i widać dwie kreski :-) Jak zadzwoniłam do męża, to cieszył się ogromnie, a do mnie to nie dociera.
Muszę jak najszybciej znaleźć lekarza. Z tego co się orientuję dr Kuć przyjmuje u Arciszewskich i tam chodziła moja siostra. Ja chcę rodzić jednak w USK. Dużo osób poleca dr Przepieścia i chyba do niego pójdę.

Dla mnie Usk to dno nie chca przyjmowac nawet swoich pacjentow jedtem tydz po porodzie wiec wiem co mowie 5 razy za skierowaniem jezdzilam do usk odsylali mnie z kwitkiem dziewczyna ze mna lezala tez miala lekarza z usk i tez jej nie polozyl tam bo brak miejsc i rodzilysmy w wojewodzkim super warunki i opieka i nawet jak maja tepy dyzur a jest zagrozenie tak jak w moim przypadku albo tej dziewczyny przyjmuja. Pozdrawiam.

A jakie są warunki w wojewódzkim? Nie znam nikogo, kto by tam rodził. I jakiego lekarza polecasz? Myślę, że lepiej mieć jednego od początku do końca.

Lekarza Ci nie polece wszyscy byli ok na tyle ile ich poznalam lezac w szpitalu. Warunki super w koncu szpital dopiero od lutego oddany do uzytku wszystko nowe sale 2- 3 osobowe z laziekami polozne tez wporzadku nowy sprzet powiem Ci ze jestem milo zaskoczona. Mi cc robil Kulig Andrzej jak z nim rozmawialam to bardzo wporzadku sie wydal ale jak mowie nie chodzilam do nich w ciazy trafilam tylko na porod i patologie najpierw bylam ponad tydz w szpitalu.

@Blanka8 Gratulację!! :) Ja chodzę prywatnie do dr Przepieścia, spoko lekarza, polecam :) Rozmawiałam z nim (jestem w 26tc) i mówi że zrobi tak, żebym rodziła u nich i mam się nie martwić i nie brać do głowy. Akurat on ma tam jakieś prawo głosu więc się nie stresuję brakiem miejsca.. ;) Powiedział że chyba położy mnie trochę wcześniej do szpitala bo muszę zastrzyki z heparyną odstawić i będzie miał mnie na oku no i miejsce od razu dla mnie będzie za wczasu.

@asia333podlasie Już się rozpakowałaś? Gratulację kochana! Jak było? Opowiadaj :) Jakieś komplikacje były z tego co piszesz?

reklama
@Blanka8 Mam taka mutację w genie, że krew mi źle krzepnie i żeby utrzymać ciążę muszę je brać. Ja u lekarza byłam szybko, bo kruszynka miała 4.5 tygodnia (licząc oczywiście od pierwszego dnia ostatniej miesiączki) serduszko jeszcze nawet nie biło. Można wstrzymać się chyba do 6-7 tygodnia (powiedzą podczas rejestracji wizyty kiedy najlepiej przyjść). Ja po prostu od razu szłam na zwolnienie więc im szybciej trafiłam do lekarza tym lepiej. :) Bierzesz już oczywiście kwas foliowy?

Do góry