reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

no te króliki mi sie podobają :p pierwsze to na nie zwróciłam uwage :D
tylko teraz tak bo ona jest biała a wypełnienie do pościeli mam kolorowe i ciekawe czy to by prześwitywało, a na kołdrze tez mam jakieś obrazki itp :p :crazy: niby mało ważne wiem wiem :p

reklama
Ostatnia edycja:
white: super :)) a te body z długim rękawem to na jaki rozmiar kupiłaś ?? bo tam są takie rozmiary jak dla maluszków i potem jest jeszcze 0-3 i zastanawiam sie jakie kupić
mam w domu kilka tych 0-3 ale jak przyłoże do nich inne to wydają sie mega wielkie.. i boje sie ze kupie a na lato to nie wiem czy sie nadadzą z długim

z dlugim rekawem bralam na 3-6 miesiecy, bo na ten rozmiar jakos tak nie mialam nic z dlugim rekawem tylko same krotkie ;)
generalnie i body i pajace wzielam po zestawie na 0-3 i 3-6... newbornow nie bralam, bo mam tam jakies 4 bodziaki i pajaca, a cos czuje ze moje dziecie spore moze byc jak sie wda w tate :-)
dwie kolezanki teraz urodzily chlopcow - i to takich, ze 56-ki tylko niektore sie nadaja (chlopcy dludzy i powyzej 4 kg;))

ja tam z kazdego rozmiaru mam i dlugie i krotkie rekawy, bo przy naszym lecie to roznie bywa... czesto to i w swetrach sie chodzi :-)

a ja mam własnie po Mai te 0-3 i jak teraz patrze na zdjęciach to Maja już siedziała jak w nich chodziła :sorry2: to miała pewnie jakieś 6 miesięcy ;P

ale 56 tez mam duzo juz i teraz jednak potrzebuje takich 62 i większych, chociaz po kilka sztuk

mi jak sie dziecie wda w tatusiowe geny to na pol roku w 74 wejdzie :-p a na roczek w 92 :-) takie wymiary osiagala cora jego siostry ;) tzn nie wiem czy nie pomylilam z rozmiarami, ale te rozmiarowki z miesiacami nijak sie mialy do tego w czym chodzila... wysoka z niej dziewczynka - zwlaszcza dlugie raczki i nozki ;)
no nic, zobaczymy jak to bedzie z naszym syneczkiem :-)

aczkolwiek musze przyznac, ze rzeczywiscie te rzeczy z Mothercare jakies wieksze sie wydaja niz te z innych firm, a niby rozmiar ten sam :confused:

ja sie zawsze śmiałam ze na kogo oni te rzeczy szyją, bo moja córa jak juz sie nie mieściła w ich body w brzuchu i na długosć to rękawy były zawsze za długie :D:D

o no widzisz to blad zrobila moja szwagierka, ze sie nie zaopatrywala w ciuszki z Mothercare, bo ona wrecz przeciwnie, narzekala ze ciuch na szerokosc dobry, ale rekawy i nogawki za krotkie :-) moja tesciowa to wrecz bala sie malej ciuszkow kupowac, bo jak kupila sweter to sie okazywalo, ze rekawy za krotkie :-)

ja też wpadłam w szał wyprawkowy, tyle na ile się da przy drugim dziecku:tak::-D

przytachałam od teściów ze strychu torby z najmniejszymi ubrankami i będzie akcja prania

na wyjeździe świątecznym kupiłam reczniki kapielowe z kapturkiem i leciutka grzechotke materiałową
P1120516.jpgP1120518.jpg

no i wczoraj zamówiłam taką drobnicę na allegro, typu rzeczy do higieny maluszka i dla mnie poporodowe, nowy przewijak i poduszkę do karmienia.

Zdecydowałam się jednak na poduszkę z granulatem styropianowym, chociaż byłam nastawiona na fasolkę motherhood, ale moja szwagierka ja skrytykowała, że się wysuwa w czasie karmienia i zdecydowałam się na stary, sprawdzony przy Gosi model. Przejrzałam opinie na forum i zdziwiło mnie to, że babki piszą coś, że dziecko wyrosło z poduszki motherehood jak miało 4-6 m-cy? Ja na granulacie styropianowym karmiłam Gosię do roku i było ok... więc zostajemy jednak przy sprawdzonym patencie:tak:

Tak więc u mnie wyprawka już raczej skończona, pozostalo uzupełnić staniki do karmienia i kosmetyki dla maluszka, pampki na start i wsio:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry