reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

no te króliki mi sie podobają :p pierwsze to na nie zwróciłam uwage :D
tylko teraz tak bo ona jest biała a wypełnienie do pościeli mam kolorowe i ciekawe czy to by prześwitywało, a na kołdrze tez mam jakieś obrazki itp :p :crazy: niby mało ważne wiem wiem :p

reklama
Ostatnia edycja:
white: super :)) a te body z długim rękawem to na jaki rozmiar kupiłaś ?? bo tam są takie rozmiary jak dla maluszków i potem jest jeszcze 0-3 i zastanawiam sie jakie kupić
mam w domu kilka tych 0-3 ale jak przyłoże do nich inne to wydają sie mega wielkie.. i boje sie ze kupie a na lato to nie wiem czy sie nadadzą z długim

z dlugim rekawem bralam na 3-6 miesiecy, bo na ten rozmiar jakos tak nie mialam nic z dlugim rekawem tylko same krotkie ;)
generalnie i body i pajace wzielam po zestawie na 0-3 i 3-6... newbornow nie bralam, bo mam tam jakies 4 bodziaki i pajaca, a cos czuje ze moje dziecie spore moze byc jak sie wda w tate :-)
dwie kolezanki teraz urodzily chlopcow - i to takich, ze 56-ki tylko niektore sie nadaja (chlopcy dludzy i powyzej 4 kg;))

ja tam z kazdego rozmiaru mam i dlugie i krotkie rekawy, bo przy naszym lecie to roznie bywa... czesto to i w swetrach sie chodzi :-)

a ja mam własnie po Mai te 0-3 i jak teraz patrze na zdjęciach to Maja już siedziała jak w nich chodziła :sorry2: to miała pewnie jakieś 6 miesięcy ;P

ale 56 tez mam duzo juz i teraz jednak potrzebuje takich 62 i większych, chociaz po kilka sztuk

mi jak sie dziecie wda w tatusiowe geny to na pol roku w 74 wejdzie :-p a na roczek w 92 :-) takie wymiary osiagala cora jego siostry ;) tzn nie wiem czy nie pomylilam z rozmiarami, ale te rozmiarowki z miesiacami nijak sie mialy do tego w czym chodzila... wysoka z niej dziewczynka - zwlaszcza dlugie raczki i nozki ;)
no nic, zobaczymy jak to bedzie z naszym syneczkiem :-)

aczkolwiek musze przyznac, ze rzeczywiscie te rzeczy z Mothercare jakies wieksze sie wydaja niz te z innych firm, a niby rozmiar ten sam :confused:

ja sie zawsze śmiałam ze na kogo oni te rzeczy szyją, bo moja córa jak juz sie nie mieściła w ich body w brzuchu i na długosć to rękawy były zawsze za długie :D:D

o no widzisz to blad zrobila moja szwagierka, ze sie nie zaopatrywala w ciuszki z Mothercare, bo ona wrecz przeciwnie, narzekala ze ciuch na szerokosc dobry, ale rekawy i nogawki za krotkie :-) moja tesciowa to wrecz bala sie malej ciuszkow kupowac, bo jak kupila sweter to sie okazywalo, ze rekawy za krotkie :-)

ja też wpadłam w szał wyprawkowy, tyle na ile się da przy drugim dziecku:tak::-D

przytachałam od teściów ze strychu torby z najmniejszymi ubrankami i będzie akcja prania

na wyjeździe świątecznym kupiłam reczniki kapielowe z kapturkiem i leciutka grzechotke materiałową
P1120516.jpgP1120518.jpg

no i wczoraj zamówiłam taką drobnicę na allegro, typu rzeczy do higieny maluszka i dla mnie poporodowe, nowy przewijak i poduszkę do karmienia.

Zdecydowałam się jednak na poduszkę z granulatem styropianowym, chociaż byłam nastawiona na fasolkę motherhood, ale moja szwagierka ja skrytykowała, że się wysuwa w czasie karmienia i zdecydowałam się na stary, sprawdzony przy Gosi model. Przejrzałam opinie na forum i zdziwiło mnie to, że babki piszą coś, że dziecko wyrosło z poduszki motherehood jak miało 4-6 m-cy? Ja na granulacie styropianowym karmiłam Gosię do roku i było ok... więc zostajemy jednak przy sprawdzonym patencie:tak:

Tak więc u mnie wyprawka już raczej skończona, pozostalo uzupełnić staniki do karmienia i kosmetyki dla maluszka, pampki na start i wsio:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry