reklama
Smile_
Antek, Franek i Staś
Ja bym dziecka do tego wiaderka nie włożyła. Bałabym się, że go już nie wyjmę
. Jeszcze mi tam gdzieś utknie na dole.
Co do koszuli i torby do porodu.
Koszule u nas dają szpitalną. Pani na IP od razu powiedziała, że jak mi nie szkoda to mogę mieć swoją, ale będzie pewnie do wyrzucenia po porodzie, a i z karmieniem może być ciężko chwilę po wszystkim - szpitalne u nas mają rozcięcie prawie do pępka.
Torby miałam 3 chyba. Jedną małą do porodu z najważniejszymi rzeczami typu picie, telefon, ręcznik do otarcia sie po prysznicu, kapcie, szlafrok. Drugą dla mnie na porodówkę z kosmetykami, piżamami, ręcznikami itp. Trzecią z rzeczami dla małego. Tą pierwszą miałam na IP. Drugą i trzecią mąż przyniósł gdy już było po wszystkim i byłam na oddziale.
Co do koszuli i torby do porodu.
Koszule u nas dają szpitalną. Pani na IP od razu powiedziała, że jak mi nie szkoda to mogę mieć swoją, ale będzie pewnie do wyrzucenia po porodzie, a i z karmieniem może być ciężko chwilę po wszystkim - szpitalne u nas mają rozcięcie prawie do pępka.
Torby miałam 3 chyba. Jedną małą do porodu z najważniejszymi rzeczami typu picie, telefon, ręcznik do otarcia sie po prysznicu, kapcie, szlafrok. Drugą dla mnie na porodówkę z kosmetykami, piżamami, ręcznikami itp. Trzecią z rzeczami dla małego. Tą pierwszą miałam na IP. Drugą i trzecią mąż przyniósł gdy już było po wszystkim i byłam na oddziale.
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
dominiczka, słyszałam właśnie o tych pieluszkach dada, że ponoć bardzo dobre są a o wiele tańsze...pewnie spróbujemy, ale na początek i tak zacznę od sprawdzonych przy Amelci huggiesów
Pchla_Szachrajka
Fanka BB :)
Głową do dołu, bo trzylatek daję już nieźle popalićzapewne niejednej mamie, to przyjdzie do głowy.
Hahahahaha
Dzieki za opinie, ja sama poogladalam wczoraj filmy na youtube i bardzo sie do wiaderka przekonalam. MOj maz o dziwo chce sprobowac-uwazam ze jest bezpieczniejsze niz wanienka-dziecko nie ma jak sie wyslizgnac, pslizgnac i jest w swojej ulubionej pozycji z brzuszka. Hm...my chyba sprobujemy
Pianka
My używamy Dada i jestem bardzo zadowolona najbardziej mi podpasowały, w zasadzie jak tylko mała zużyła pampersy które dostaliśmy w prezencie i próbki pieluch innych firm to spróbowałam Dada i zostały do dziś. Moja siostra też się zarzekała że tlko pampersy bo są najlepsze a już od jakiegoś czasu widzę u nich Dada
no i cena jest rewelacyjna;-)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Pchla_Szachrajka
Dziewczynu-od kiedy mozna dziecko w takim nosidelku z przodu nosic?
I jak szybko bylyscie na 1 spacerze?
I jak szybko bylyscie na 1 spacerze?
Pianka
Tasia ja kupowałam Dada mini 3-6 kg nie wiem czy są mniejsze
Pchła ja miałam nosidełko i w sumie od początku mała w nim była noszona jak musiałam mieć wolne ręce ale miało specjalne zakładki dla takich maluszków i podpórkę na główkę, a spacer zaliczyliśmy przy pierwszym słonecznym dniu![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Pchła ja miałam nosidełko i w sumie od początku mała w nim była noszona jak musiałam mieć wolne ręce ale miało specjalne zakładki dla takich maluszków i podpórkę na główkę, a spacer zaliczyliśmy przy pierwszym słonecznym dniu
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Smile_
Antek, Franek i Staś
Pchła - na spacery chyba będę teraz wychodzić od razu... No zobaczymy jaka pogoda będzie.. Ale ja w grudniu po 10 dniach w szpitalu i 5 dniach w domu już normalnie wychodziłam na spacery.
Co do nosideł. Ja używałam tylko chusty i to dopiero gdy mały był 'bardziej sztywny'. Bałam się takie małe chucherko zachustować.
Co do takich 'gotowych' nosideł - ja nie jestem przekonana. Mnostwo jest takich na allegro,w których dziecko ma złą pozycję co nie sprzyja prawidłowemu rozwojowi bioder itp. Nas się lekarz pytał na kontroli bioder jak dziecko nosimy i czy właśnie używamy czegoś takiego jak chusty i nosidła. Kazał zwracać uwagę na to żeby bioderka małego były ułożone w tzw. żabkę.
Na allegro masz cos takiego: WOMAR nosidło nosidełko RAINBOW No15 ZAFFIRO lato (2915619726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nogi dziecka zwisają tutaj prosto w dół co nie jest zalecane. Noszenie dziecka przodem do świata też nie jest zalecane, bo dziecko zwisa do przodu i trudno mu własną głowę utrzymać. To się tyczy nawet dzieci koło 8m, a tam na aukcji pisze, że można tak dziecko nosić ^^.
Co do nosideł. Ja używałam tylko chusty i to dopiero gdy mały był 'bardziej sztywny'. Bałam się takie małe chucherko zachustować.
Co do takich 'gotowych' nosideł - ja nie jestem przekonana. Mnostwo jest takich na allegro,w których dziecko ma złą pozycję co nie sprzyja prawidłowemu rozwojowi bioder itp. Nas się lekarz pytał na kontroli bioder jak dziecko nosimy i czy właśnie używamy czegoś takiego jak chusty i nosidła. Kazał zwracać uwagę na to żeby bioderka małego były ułożone w tzw. żabkę.
Na allegro masz cos takiego: WOMAR nosidło nosidełko RAINBOW No15 ZAFFIRO lato (2915619726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nogi dziecka zwisają tutaj prosto w dół co nie jest zalecane. Noszenie dziecka przodem do świata też nie jest zalecane, bo dziecko zwisa do przodu i trudno mu własną głowę utrzymać. To się tyczy nawet dzieci koło 8m, a tam na aukcji pisze, że można tak dziecko nosić ^^.
reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Pchła, nosidełka używałam, ale nie często i nie pamiętam od kiedy...a jeśli chodzi o spacer, to pierwszy kontakt z powietrzem Ami miała jak ze szpitalka do samochodu i z samochodu do domu, a dwa dni później wystawiłam ją na balkon na 15 minut, następnego dnia już z nią wyszłam wydłużając stopniowo czas
:-)
Podziel się: