reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Ja bym dziecka do tego wiaderka nie włożyła. Bałabym się, że go już nie wyjmę :p. Jeszcze mi tam gdzieś utknie na dole.

Co do koszuli i torby do porodu.
Koszule u nas dają szpitalną. Pani na IP od razu powiedziała, że jak mi nie szkoda to mogę mieć swoją, ale będzie pewnie do wyrzucenia po porodzie, a i z karmieniem może być ciężko chwilę po wszystkim - szpitalne u nas mają rozcięcie prawie do pępka.
Torby miałam 3 chyba. Jedną małą do porodu z najważniejszymi rzeczami typu picie, telefon, ręcznik do otarcia sie po prysznicu, kapcie, szlafrok. Drugą dla mnie na porodówkę z kosmetykami, piżamami, ręcznikami itp. Trzecią z rzeczami dla małego. Tą pierwszą miałam na IP. Drugą i trzecią mąż przyniósł gdy już było po wszystkim i byłam na oddziale.

dominiczka, słyszałam właśnie o tych pieluszkach dada, że ponoć bardzo dobre są a o wiele tańsze...pewnie spróbujemy, ale na początek i tak zacznę od sprawdzonych przy Amelci huggiesów

Głową do dołu, bo trzylatek daję już nieźle popalić :-D:-D:-D zapewne niejednej mamie, to przyjdzie do głowy.

Hahahahaha:))) ja widzialam 1,5 roczne dzieci ktore nadal wiaderko uwielbiaja:)))

Dzieki za opinie, ja sama poogladalam wczoraj filmy na youtube i bardzo sie do wiaderka przekonalam. MOj maz o dziwo chce sprobowac-uwazam ze jest bezpieczniejsze niz wanienka-dziecko nie ma jak sie wyslizgnac, pslizgnac i jest w swojej ulubionej pozycji z brzuszka. Hm...my chyba sprobujemy:)))))Skoro nie mamy wanienki a i tak cos musimy kupic to z ciekawosci sprobuje wiadra:)))KOsztuje u mnie tyle samo wiec czemu nie:)))Bede zdawac relacje i nakrece wam pierwszy filmik heheh:)

My używamy Dada i jestem bardzo zadowolona najbardziej mi podpasowały, w zasadzie jak tylko mała zużyła pampersy które dostaliśmy w prezencie i próbki pieluch innych firm to spróbowałam Dada i zostały do dziś. Moja siostra też się zarzekała że tlko pampersy bo są najlepsze a już od jakiegoś czasu widzę u nich Dada:tak:no i cena jest rewelacyjna;-)

Tasia ja kupowałam Dada mini 3-6 kg nie wiem czy są mniejsze
Pchła ja miałam nosidełko i w sumie od początku mała w nim była noszona jak musiałam mieć wolne ręce ale miało specjalne zakładki dla takich maluszków i podpórkę na główkę, a spacer zaliczyliśmy przy pierwszym słonecznym dniu:tak:

Pchła - na spacery chyba będę teraz wychodzić od razu... No zobaczymy jaka pogoda będzie.. Ale ja w grudniu po 10 dniach w szpitalu i 5 dniach w domu już normalnie wychodziłam na spacery.

Co do nosideł. Ja używałam tylko chusty i to dopiero gdy mały był 'bardziej sztywny'. Bałam się takie małe chucherko zachustować.
Co do takich 'gotowych' nosideł - ja nie jestem przekonana. Mnostwo jest takich na allegro,w których dziecko ma złą pozycję co nie sprzyja prawidłowemu rozwojowi bioder itp. Nas się lekarz pytał na kontroli bioder jak dziecko nosimy i czy właśnie używamy czegoś takiego jak chusty i nosidła. Kazał zwracać uwagę na to żeby bioderka małego były ułożone w tzw. żabkę.

Na allegro masz cos takiego: WOMAR nosidło nosidełko RAINBOW No15 ZAFFIRO lato (2915619726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nogi dziecka zwisają tutaj prosto w dół co nie jest zalecane. Noszenie dziecka przodem do świata też nie jest zalecane, bo dziecko zwisa do przodu i trudno mu własną głowę utrzymać. To się tyczy nawet dzieci koło 8m, a tam na aukcji pisze, że można tak dziecko nosić ^^.

reklama
Pchła, nosidełka używałam, ale nie często i nie pamiętam od kiedy...a jeśli chodzi o spacer, to pierwszy kontakt z powietrzem Ami miała jak ze szpitalka do samochodu i z samochodu do domu, a dwa dni później wystawiłam ją na balkon na 15 minut, następnego dnia już z nią wyszłam wydłużając stopniowo czas :tak::-)

Do góry