reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
pchła a to nie ty pokazywałaś jakiś czas temu takie czadowe białe łóżeczka?

zakochałam sie w nich:-D dobrze, że już mam łóżeczko po Gosi, bo M nie byłby szczęśliwy...

własnie zarobiłam zrypę, że zakupiłam na all sukienki dla lalki za 50zł... i głupia się przyznałam:cool2:

Dziewczyny, co do chust i nosideł to ja kupiłam chustę ale całkowicie mi nie podeszła z Filipem. Byłam może z dwa razy na takim spacerze w chuście? Za to nosidełko miałam z Babybjorn i to jest to. Nie dość że można nosić takiego małego, to potem jak już dobrze trzyma główkę można odwrócić dziecko tyłem do siebie ażeby dziecko patrzyło dokąd idzie. Jest mega wygodne no i mam pewność że mi dziecko nie wypadnie, hehe.

Co do zakupów, to szalejecie, ale to dobrze, potem będziecie miały spokój. Ja nie mogę się zmusić do przejrzenia rzeczy po Filipie, a co za tym idzie jestem w czarnej doopce :-p

Dziewczyny mam pytanko dla tych bardziej doświadczonych: ile i w jakich rozmiarach kocyków kupujecie??? I z jakiego materiału najlepiej>>???
Z góry dziękuję za odpowiedź:-D

Anka4 kocyków nigdy za mało:-D

uważam, że takie minimum to dwa jednowarstwowe i dwa grubsze (z dwóch warstw polaru lub mikrofibry)

nie polecam takich sztywnych puchatych kocyków akrylowych, dla mnie były niewygodne i trzeba było je czesać po praniu, żeby ładnie wygladały, miałam jeden i używałam tylko do przewijania na podłodze, tego typu:
KOC, KOCE, KOCYK KOCYKI DZIECIĘCE DLA DZIECI AKRYL (2899854970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

na lato fajna jest jakaś ładna pielucha flanelowa lub tetrowa do przykrycia w wózku, albo jakiś lekki ażurowy kocyk

większośc kocyków ma rozmiar 100/75 lub 110/80 i jest to wystarczajace

Anka dobrze, że pomyślałaś o takim pytaniu, bo mi to do głowy nawet nie przyszło.

A reszta jak zwykle niezawodna. Konkretne odpowiedzi i przykładami. Dziękuję kochane

reklama
dobra, pisałyście o praniu ubranek...a ja mam inne pytanie, mamy dostać wóżek od mojego brata a drugi dostepny mamy tako jumper od szwagra...tylko, że syn szwagra w promocji ze szpitala wyniósł gronkowca złocistego...mineły 3 lata i wozek sobie postał ale bakterie raczej od tego nie wymarły dumam w czym go wyprać ??? zeby zabić to G....chyba, że macie jakies doświadczenie, i podpowiecie mi czy dało by sie zamontowac gondole od X-landera do Tako...?

Do góry