reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

hejj, byłam na weekend na chrzcinach bratanka męża i dostałam 3 siaty ubranek :) tzn sama je wybrałam spośród wielu innych. Wzięłam takie unisex chociaż spora częśc błękitna, może i synek się trafi ;) ..mam więc dużo bodziaków, spodenek, śpiochów i pajaców. I bardzo jestem zadowolona bo mam taki maluńki kombinezonik i jeden na 56-62 taki cieplejszy w razie co. Nie wiem czy się w ogóle przyda ale dobrze że mam :)

a wózek kupię prawdopodobnie taki: Freestyle Twins z fotelikami + Gratisy (2813634753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jedziemy za 2 tyg go zobaczyć. :)

reklama
Aguś- tak sobie mysle, moze popatrz na wózki jeden za drugim ,pamietaj nie do kazdego sklepu zmiescisz sie takim wózkiem(szer) chyba ze robisz zakupy w hipermaketach:) ale tez alejki w takich sklepach czasem sa zstawione:)Kumpela ma blizniaki....i wlasnie kupila sobie jeden za drugim i wszedzie nim wiedzie...jest zadowolona;)Ogólnie wózek fajnie wyglada...i kolorki fajne ...ale pomysl nad tym...:tak:

Agus, właśnie miałam napisać to co Phelania, wydaje mi się, że lepszy byłby wózek dłuższy, czyli jeden za drugim...niestety nasz kraj nie jest przystosowany dla inwalidów, a co dopiero dla matek z dziećmi, taki wózek jest dość szeroki...chociażby podjazdy na schodach często są jeszcze te na dwa koła, przystosowane zazwyczaj do standardowej szerokości wózka :sorry:

dzięki dziewczyny za rady :) powiem tak, że każdy wózek czy tandem czy jeden obok drugiego mają plusy i minusy. ja wolę miec dzieci na wyciągnięcie ręki a nie zatrzymaywac się i sprawdzac co z drugim albo jak płacze to obkrążac cały wózek :p. Fakt że jest węższy ale i długi więc przy wąskich alejkach też może byc problem z wykręcaniem. Przymierzałam się do takiego i średnio mi pasuje. Ten co pokazałam jest węższy od każdego innego który znalazłam, niestety w sklepach nie wiedziałam żadnego żeby się przymierzyc.
Kiedyś zaczepiłam babke która miała szerszy o 10 cm niż ten Freestyle Twins i mówiła że prawie wszędzie wjedzie. Ale jadę żeby się przekonac jak to wygląda do Częstochowy, na szczęście po drodze do rodzinki.
Może rzeczywiście stwierdzę że mimo wszytsko za szeroki, kupi się wtedy tandem bo rzeczywiścei są ładne :tak:

Agus, najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona i żeby Wam się podobał...ja powiem Ci szczerze, że miałabym mega problem jeśli chodzi o wózek dla bliźniaków, tymbardziej, że jak patrzę na te co mi się podobają to kosztuję tyle, że głowa boli :szok:

Agus, no ciekawy i lekki...i cena w miarę :tak: a do lutego to tak jak my czekamy, no chyba, że trafi się super oferta używanego na allegro wtedy czekać nie będę ;-)

Ja jak kiedys przeglądałam bliźniacze wózeczki to mi się najbardziej podobał ABC Design ZOOM ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: ZOOM 2013 wózek głęboko-spacerowy tylko ze względu na cenę szukałabym używanego.
Widziałam kiedyś w centrum handlowym mamusię z tym wózeczkiem i nie miała chyba problemów z prowadzeniem bo rozmawiała przez tel. ;-)

I casualplay też wydaje się fajny, w rzeczywistości nie widziałam podwójnego, miałam jednak przyjemnosć z pojedynczym i fajny był :-) ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: S-TWINNER wózek bliźniaczy + 2 foteliki samochodowe BABY ZERO Plus ten lekki jest :-)

Super ciuszki juz macie :-) ...ja swoich nie wyciągam... dopiero na L4 zacznę przegląd, nie chce się nakręcać hi hi

W Cadecie ujęła mnie waga...czasem wózek trzeba chwycić i podrzucić ( ja bez autowa) i w XA to była maskara...a ten.. jak piórko...na forach doczytałam, ze gondola lubi mieć luz w adapterach i lekko się kiwa tył przód. Ale w tych dodatkowych do podniesienia podobno już mniejszy...i Wydaje mi się, że gondola jest dużo większa niż w XA ale to chyba złudzenie optyczne...
Ogólnie brat ma do odremontowania starą wersję XA...a szwagrostwo ( teraz teściowa naciska że po co nam nowy wózek) ma tiko...ale mnie coś w TIKO nie lezy, nawet nie wiem jaki model...i ten tragiczny kolor żarówy... latem wszystkie owady nasze :-( na zimę mogli sobie taki strzelić ale na lato ...o_O fajnie podnosi się rączka... a u nas skrajnie bo moja mama niska a mój M dość wysoki :-) a tu jeden ruch jedna ręka i siup...no pooglądam go sobie jeszcze...a spacerówka ma podnóżek dla starszych dzieci z przodu...bo ja oglądałam spacerówkę zamontowaną tyłam do kierunku jazdy, co też jest dla mnie ważne, bo syn jak byl młodszy na początku nie chciał jeździć jak mnie nie widział...no i podnoszony materacyk w gondoli, kolejna rzecz którą chciałam mieć...także mam swój TYP numer UNO :-) i także obawiam sie tych małych kół z przodu. XA ma większe...:/

P.S. Agus_86 szkoda że nie ma takich wózków jak w filmie "plan awaryjny" ( czy jakoś tak ) z J.Lopez

Ostatnia edycja:
reklama
mnie w quinnym najbardziej pasuje własnie kubełkowe siedzisko spacerówki i to był jedyny powód zakupu tego wózka, bo nadaje sie dla maleńkiego dziecka jak i dla mojej ponad 2 letniej Mai
a reszta jest taka sama jak w innych wózkach
po śniegu jeździ, a jak ktoś woli to można przedni kółko dokupić pompowane, mozna za 200 zł juz kupic

Do góry