reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

white, super :-) ja też się zaczęłam rozkręcać...dziwne, bo z Ami zaczęłam zakupy dopiero pod koniec stycznia :sorry: a teraz mniej mam do kupienia a wariuję...a naprawdę nie wiele mi zostało do kupienia, ale teraz to na allegro poluję na ciekawe okazje :-)

reklama
Ja porownywalam Mutsy urban i 4rider z mura4. Nie wiem czy to kwestia egzemplarzy ale: Mutsy ma dosc sztywne zawieszenie, chybotliwe i twarde sie wydawalo, Mura byla duzo stabilniejsza i zarazem wyczuwalna byla w niej amortyzacja. Cenowo chyba podobne sa wiec z tych dwoch to ja bym chyba jednak wybrala Mure...

white; ubranka piekne! Gdzie polowalas? Ciesze sie z mojej corci ale malego faceta mozna tak slodko ubrac...

Ostatnia edycja:
Dotkass - tobie się chociaż wydaje :-D co do mury hmm nie wiem jakoś mi się te siedzisko spacerowe nie podoba a mianowicie ten pałąk -kierownica :-D tak myślę, jak dziecko przykryje się np kocykiem :confused: poza tym w wakacje widziałam nad morzem mamusię, która woziła synka i oparcie było krótkie... i nie wiem czy nie jest ciężki! Nie lepszy np mutsy transporter?

Smile_ - dzięki za relacje :-) ja też mam 168 więc skoro dobrze ci się go prowadziło to mi też ;-) I jak zdecydowałaś się na niego, czy nadal poszukujesz?

white_orchid - superaśne

ankzoc; facet w sklepie mowil ze ten palak (ktory tez mi srednio lezal) zostal wymyslony po analizie opinii matek. ma nibysluzyc temu zeby maluch nie wysunal sie jak spi na plasko w spacerowce. Co do wysokosci siedziska duzo o tym wlasnie czytalam i kurcze to mnie odstrasza... chcialabym wozek na 2,5 roku a potem parasolke lekka tylko. boje sie ze dam 3tys a za 1,5 roku bede musiala szukac nowego spacerowego...

ankzoc, mutsy odpada :no: (przyjaciółka ma...obejrzałam, próbowałam podnieść), waga mnie przeraża, jest dużo cięższy no i mura składa się marzenie (no bez porównania jak dla mnie jeśli chodzi o quinny, ale... ;-))...tutaj masz filmik jak zobaczyłam to mnie jednak przekonało...koleżanka miała ten wózek i bardzo sobie chwali...a szczerze to zawsze przed zakupem wolałam słuchać opinii osób znanych mi osobiście, niż czytanych na forum ;-):tak:...druga sprawa...Amela zaczęła chodzić jak miała 8 m-cy, tak więc wózek sprzedałam jakoś po roku użytkownia i zmieniłam na parasolkę McLarena, którą mam, jeżeli druga Niunia też będzie taka chętna do chodzenia, to myślę, że długo jeździć nim nie będziemy, zresztą tak czy inaczej pewnie max 1,5 roku :tak:

teva dokładnie, zresztą chyba ciężko znaleźć wózek idealny... każdemu pasuje co innego no i każde dziecko jest inne... co do pałąka fakt dziecko się nie wysunie ale, przykrycie kocykiem odpada

Dotkass- a właśnie mi się przypomniało, widziałam ostatnio tego Quinny Speedi i gdybym miała wybierać między tymi dwoma to wolałabym quinny... i chyba cenowo o połowę tańszy,
własnie doczytałam twój post! Każdemu pasuje co innego, ja tam najlepiej sama wolę obejrzeć

uff na szczęście nie musze juz myslec o wózku :p a to najbardziej mnie drażniło :p
potem tylko jakąś lekka spacerówke i tyle ;p

ankzoc, wiesz co, tylko ja się jednak obawiam, że speedi na wsi, w lesie nie najlepiej mi się sprawdzi, nie mam rónej działki i wydaje mi się, że mura będzie stabilniejszy...a cena znalazłam opcję w tej samej cenie :tak::-) tylko, że w mura nie masz torby, śpiworka do spacerówki w cenie :confused2: nie wiem szczerze to jeszcze nie zdecydwaliśmy się...wózek mamy zamiar kupić dopiero w styczniu, lutym, może nam się jeszcze zmienić :tak:...nie będę ukrywała, że cena dla mnie na chwilę obecną też jest bardzo istotna

reklama
ankzoc, wiesz co, tylko ja się jednak obawiam, że speedi na wsi, w lesie nie najlepiej mi się sprawdzi, nie mam rónej działki i wydaje mi się, że mura będzie stabilniejszy...a cena znalazłam opcję w tej samej cenie :tak::-) tylko, że w mura nie masz torby, śpiworka do spacerówki w cenie :confused2: nie wiem szczerze to jeszcze nie zdecydwaliśmy się...wózek mamy zamiar kupić dopiero w styczniu, lutym, może nam się jeszcze zmienić :tak:...nie będę ukrywała, że cena dla mnie na chwilę obecną też jest bardzo istotna

a nie kupisz używanego ?
nasz wygląda jak nowy ;O sama sie dziwiłam ze używany wózek może być wcale nie zniszczony :cool2:

Do góry