reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

zonqa, z rampersami się wstrzymaj, kupisz jak już dziecię będzie na świecie...na sam początek to w sumie nic innego jak bodziaki na długi i krótki rękaw, kilka pajacyków, może śpioszków, kilka par cieńszych skarpetek (poleam te z H&M w tej chwili 3-pak po 14,90 zł, nie mają ściągaczy, więc nie odciskają się na nóżce), ze dwie bluzy, jakiś kombinezonik, ale taki bardziej bawełniany, czapeczki ze dwie sztuki, ze dwa komplety dresików...a resztę będziesz sobie na spokojnie kupowała już jak Mały będzie wyrastał...teraz to nie komuna, wszystko można dostać ;-)

reklama
a jak to jest z pajacami welurowymi?? bo slyszalam niepochlebne opinie, ze do domu to nie za bardzo, bo sie dziecko w tym zapoci :confused: prawda to? :-) bo mi sie pare welurowych podoba i tak zastanawiam sie czy jest sens takie kupowac...:confused:
ja osobiście jestem zwolnenniczką bawełnianych ciuszków...welur, w sumie chyba z jedną sztukę miałam z Ami, ale żadko używałam, na chłodniejsze dni to albo bodziak pod pajaca, albo taki frotte z bawełną od środka :tak:

Ja np polecam takie dresiki welurowe na wiosneZobacz załącznik 519330 taki miałam dla Mai
A gdzie takie cudo kupiłaś? To HM?

a jak to jest z pajacami welurowymi?? bo slyszalam niepochlebne opinie, ze do domu to nie za bardzo, bo sie dziecko w tym zapoci :confused: prawda to? :-) bo mi sie pare welurowych podoba i tak zastanawiam sie czy jest sens takie kupowac...:confused:

ja miałam sporo welurowych kompletów w r.74, czyli wychodzi mi, że to było na zimę.
Jak bedzie ciepły kwiecień, to faktycznie bawełna lepiej się sprawdzi, a na lato to pewnie będą juz grane jakies bodziaki w r.68-74.
Ale taki welurowy dresik czy pajacyk 1-2 szt. na wiosnę mysle, że załozysz na spacer:tak:

Tylko uwaga z bawełną, ta 100% zwykle kurczy się w praniu (czasem o rozmiar), dopiero ubranka dla starszch niemowlaków, które mają domieszkę 5% elastanu, zachowują fason i rozmiar po praniu.

Ja mam 1 welurowego pajaca po córeczce chrzestnej i 1 dokupiłam (niebieskiego bo tan biały), więc tyle wystarczy, planuje zabrać do szpitala na pewno 1 szt.
Myślę, że nasze wyprawki mogą się różnic bo te co maja termin na początek kwietnia to na dobrą sprawe mogą już w marcu urodzić a wtedy może być chłodno a z kolei te co na koniec to mogą mieć juz piekną pogodę majową :-)
Ciężko powiedzieć co i w jakiej ilości kupować, ja mimo 2-go dziecka i posiadania big torby ubranek 0-3m zastanawiam się czy mi wystarczy :-)

Hej dziewczynki, chciałam się Wam pochwalić moją wyprawka dla dzidziusia z tesco. Trafiłam na info o fajnych rabatach i za ubranka z metki za prawie 250 zł, zapłaciłam raptem 88zł.
Sporo tego wyszło:
welurowa bluza dwustronna, a do kompletu 2 pary welurowych spodenek (półspiochy)
3 szt. pajacyków bawełanianych (ale takich z wieszaczka, nie z wielopaków)
2 szt. ciepłych skarpetek, 2 szt. czapeczek i buciki z żyrafką.
Wszystko z jednej serii unisex, kremowo-beżowe, dowolnie można łączyć, bo idealnie do siebie pasują.
P1120405.jpg

Jestem bardzo zadowolona z zakupów.:-D

Info o promocji w odpowiednim wątku:tak:

Nef Też mam te spodenki dla mojej dzidzi!! jesze kocyk pasujący mam haha :-D
A welurowych też coś mam ale ja raczej początek kwietnia więc mam nadzieję, że się przydadzą. Przy okazji cyknę zdjęcie ale my to już 2 szuflady mamy "łupów" :-p

reklama
Do góry