reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

beti84; poczytaj sobie forum wozkomania na gazecie.pl tam sa takie specjalistki-hobbystki od wozkow ze multum fachowych newsow mozna sie doszukac ;-) moja podstawowa skarbnica wiedzy ...

reklama
Beti jeśli chodzi o wózki Mutsy to ja jestem wizualną fanką tych wózków, od razu się w nich zakochałam i wymiękam jak je widzę, tak po prostu jest to mój styl i idealnie trafiony akurat w moje gusta :-)
Ogólnie interesował mnie Mutsy 4Rider lub Evo, natomiast Urban ma ta tylną oś skręcaną i jakoś do mnie nie przemówił...
Ogólnie te wózki mają małą gondolę, ale dla nas to nie jest problem gdyż dzidzia będzie jeździła już w okresie kiedy nie używamy śpiworków, a na jesień spacerówka, a co do właśnie wymienionej spacerówki sama oceń, według mnie nie należy do zbyt zabudowanych...mój mąż bardzo się zniechęcił jak zobaczyliśmy wózki na żywo, bo wyglądają śliczniutko i zgrabniutko ale chyba jednak nie do końca są funkcjonalne, mam na myśli ich gabaryty i pojemność...a oprócz tego cała rączka w Evo latała (niby tak ma każde evo i nieodwracane siedzisko, w transporterze czytałam ze dwie opinie że się złamał stelaż, a na żywo sprawdzałam to gondolka była dość niestabilna, w ęvo zresztą też)
Tutaj widzę koła pompowane, a w wersji standardowej są piankowe, można dodatkowo domówić ale to koszt kilkuset złotych i dodatkowo za każdą rzecz jak torba, moskitiera się płaci...
Jeżeli za taką cenę miałabym możliwość kupić mutsy, ze sprawdzonego źródła, możesz go zobaczyć, sprawdzić i będziesz miała całe wyposażenie to ja osobiście brałabym z pocałowaniem ręki, bo to jest conajmniej 1/3 tego co musiałabyś zapłacić w sklepie, no i sprawdź jak Ci się prowadzi ten wózek z tą ośką tylną :-)
Generalnie super oferta!!! masz zaoszczędzone pieniążki na super spacerówkę na później!!!

Ostatnia edycja:
A mnie ten mutsy w ogóle nie przekonuje. Wygląda na mało stabilny..przez ten jeden pałąk..ja wole takie, które są zrobione na X.
Jak ktoś jest z Warszawy to polecam sklep Tosia na Ursynowie, są promocje i np X-lander jest za 1400 zł ;-)

Felidae oglądałam ten wózek na żywo i jest dość ciekawy wizualnie, chociaż nie widziałam spacerówki i nie sprawdzałam jak się obsługuje wpinanie i wypinanie gondolki i spacerówki i jak pojemna i zabudowana jest spacerówka bo na niej mi zalezy najbardziej bo gondolka jest akurat :)
Ogólnie dobrze się prowadził, no i waga bardzo duży plus, ale nie przyjrzałam się temu wózeczkowi dobrze i mam zamiar jeszcze się mu przyjrzeć...oprócz tego że jest ogólnie w dobrej cenie to jest to polski wózio, na plus przede wszystkim waga, ale z przodu znajdują się koła piankowe, są troszkę mniejsze niż w 4kołowcach pompowanych i nie wiem jaki zda to egzamin w terenie, tutaj mam mieszane uczucia...
Ja jestem raczej zdecydowana na śliwkowego Lupo ale poczekam jeszcze może na jakieś opinie, bo to nowy model a navingtona Cadet jeszcze przetestuję...
ale jest to ciekawa propozycja!!!

Ostatnia edycja:
aaa19 a jak ten kremowy kocyk z tesco? zadowolona jesteś? Bo tak dumam, że może do kompletu dokupie, zwłaszcza, że mam wózek po Gosi w beżu i brązie, więc idealnie by podpasował.

Może sobie jeszcze jutro podjadę, bo te zakupy tak tanio wychodza, że szkoda nie skorzystać.

Nef super wyprawka...gratuluję...ja też wpadłam się pochwalić, bo wygrałam wczoraj dwie aukcje...kupiłam dwie bluzy jedną Mothercare, a drugą Nijntje...i z przesyłką za nie całe 18 zł :szok: :-D
2_f.jpg ta druga jest dwustronna 2_f.jpg no i oczywiście rozmiar 56 cm :-)

dziewczyny boskie ciuszki ech...a ja nie mam nic buuuu i nadal nie wiem do końca czy będzie dziewczynka :sorry:

Jeśli chodzi o wózek navington cadet znalazłam fajny filmik na you tube Navington Cadet 2012 Новинка - YouTube, ja sama się nad nim zastanawiam i 2 opcją jest mutsy evo na dzień dzisiejszy, ale chcę je obejrzeć na żywo...

ankzoc, ja też nie jestem na 100% pewna czy dziewuszkę noszę, ale tak mi się wydaje ;-):-D

co do wózka, nasz nowy typ to maxi cosi mura, ewentualnie standardowy (bez zmian) quinny speedi sx :tak:, nad murą myślę, bo wydaje się być lepszy na wieś, ogródek, nierówny teren, las

To ja sie wypowiem na temat Cadeta, bo oglądałam go w czwartek, ale czasu nie było by zdać relację ;/

Ogólne wrażenie - fajny. Dobrze się prowadzi. Jak na mój gust trochę za lekki ^^. Tylko ja ostatnio jeżdżę XA, a on waży tyle co krowa. Jeździłam z nim bez dziecka i innych takich w środku, więc to też mogło mylić. Wykonany solidnie. Tylne kółka pompowane, a przednie piankowe. Tylne trochę małe jak na wycieczki po lesie, ale na mniejsze nierówności powinno być OK. Amortyzacja taka jak w XA i Evo. Facet w sklepie mi to potwierdził. Gondola duża. Montowana na dwóch wysokościach. W ramie są adaptery, w które można ją wpiąć. Jeżeli to komuś za nisko są dodatkowe adaptery, które wpina się w te zamontowane na stałe i gondola jest jakieś 15-20 cm wyżej. Spacerówka może nie jest bardzo zabudowana, ale duża/szeroka, a budkę można tak naciągnąć, że dziecko się całe schowa. Spacerówka wygląda prawie identycznie jak w Mutsy Evo z tym, że ta w Evo jest węższa o dobre kilka cm. Montowana przodem i tyłem. Nie rozkłada się na płasko tylko minimalnie jest podniesiona. W XA też tak mam. Większe dziecko nie ma gdzie oprzeć nóżek. W poprzednich wózkach miałam taką podpórkę pod tym czymś na nogi. Tutaj tego nie ma, ale to raczej nie problem. Mój Antek dopiero od niedawna zechciał z tej podpórki korzystać. Torbę i folię przeciwdeszczową trzeba kupić osobno. Osłonka na nóżki i moskitiera w zestawie. Moskitiera w spacerówce jest schowana pod podnóżkiem i zapina się ja na napy oraz zamek tak, że się nie zsuwa ani nie ma dziur po bokach - żadna mucha, osa itp nie wleci. Rączka jest teleskopowa. Mniejsze osoby mogą kopać w wózek podczas spaceru. Ja mam jakieś 1,68 i problemu nie miałam. Sama rama składa się do bardzo małych rozmiarów. W szoku byłam. Pan mi złożył Cadeta i XA. Cadet o połowę mniejszy i lżejszy od XA ze zdjętymi kółkami! Na mnie wózek zrobił pozytywne wrażenie.

Oglądałam Cadeta i Evo. Evo wydaję się solidniejszy. Jest jednak tez droższy. Nie porównywałam EVO do XA, ale mam wrażenie, że gabarytowo podobnie. Evo jedynie po złożeniu jest mniejszy. No i spacerówka w Evo dosyć wąska. Jak ktoś chce nim jeździć ze dwa lata, a trafi mu się taki klocek jak mój Antek to może być ciasno ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry