reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ja nie wiedzieć czemu pierwsze co oglądam ciuszki dziewczęce, potem jest:szok: i szukam tych mniej różowych:-D
Też dzisiaj przeglądałam co nie co i była delikatna bryndza...może tak przed świętami robią się czystki???

reklama
Phe lhehe a wiesz że dzisiaj kupując te bodziaki pomyślałam, że może jeszcze poczekam z tymi szarościami :-) kurcze właśnie a jak to wtopa... cholera u mnie niby na 100% worki mosznowe widziała :eek: hmmmm

i wyprzedaże będą na święta :tak:

wiecie co, z tym przegrzewaniem to moim zdaniem duzo zalezy od dziecka.

Mój egzemplarz jest raczej ciepłolubny, ale to chudzina. Fakt, że czasami domaga się np. rękawiczek w ciepłą jesień, bo jej się to podoba (choćby się miała upocic), a czasami sama mówi, że jej zimno.

Ja mam obserwacje co do mojej własnej osoby. Całe życie byłam mega szczupła,ważyłam 50-55kg, ale przy moim wzroście i ciężkim kośćcu miałam figurę niemal anorektyczną... i zdarzało się, że byłam jedyną osobą, która latem nosiła marynarkę czy cienki sweterek z dł. rękawem,bo zwyczajnie było mi chłodno.
Potem przy moim Mku trochę przytyłam i jeszcze po ciązy zostało mi 8 kg. Teraz mam wagę ok 68 kg (jeszcze nic nie przytyłam w ciąży) i mimo stosunkowo wysokiej wagi wyglądam noramalnie, nie jestem gruba... ale moja tolerancja na zimno mocno się zmieniła, aż sama sie dziwię.
Zmieniło mi się tez ciśnienie. Kiedyś miałam bardzo niskie, teraz raczej w normie.

Więc wszystko zalezy od dziecka, czy jest pulchne czu szczupłe, czy ma niskie czy wysokie cisnienie krwi.

Ja staram się tak ubierać, żeby było ciepło. W domu lżej, na dwór cieplej. Jak jedzie w wózku, to ma ciepły śpiworek, bo wychodze z założenia, że temu co siedzi jest chłodniej niż temu co pcha wózek. Jak wchodze do sklepu, to rozbieram. Młoda ma prawie 2,5 roku i raptem ze 3x była chora i to latem od klimatyzacji.
Za to teraz jak poszła do przedszkola to po tygodniu chora i już drugi tydzień siedzimy w domu:baffled:

ja tez czasami przeglądam ciuszki w sklepach ale chciałabym kupić włascie coś turkusowego, albo np. beżowego czy żółtego, a nie same różowe:no: atam nic nie ma a jak juz sie coś znajdzie to 1 body kosztuje 30 zł no sory.. :baffled:
ale dla Mai kupiłam bardzo duzo tanich ubrań w tamtym roku zaraz na początku stycznia na największych wyprzedażach, dobrze ze bonarka nie jest tak obleganą galerią jak GK bo GK to nigdy nic nie ma juz na tych wyprzedażach :p a na szczeście do Bonarki mam bliżej :D

krolewna widzialam w mothercare komplet 5 body roznokolorowych:niebieskie, zolte, zielone. czerwone..i takie fajne mocne kolorki:) Wlasnie takie kupie jak bede nastepnym razem to wkleje fotki...A i bylo dysyc tanie, chyba ok. 15e za komplet a drugi dosteje sie 1/2 ceny, nie wiem jak w PL ale jak cos moge kupic i wyslac;)

O, znalazlam na stronie:

Załączniki

• lw6010_1.jpg
    lw6010_1.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 22
  • body.jpg
    body.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
krolewna widzialam w mothercare komplet 5 body roznokolorowych:niebieskie, zolte, zielone. czerwone..i takie fajne mocne kolorki:) Wlasnie takie kupie jak bede nastepnym razem to wkleje fotki...A i bylo dysyc tanie, chyba ok. 15e za komplet a drugi dosteje sie 1/2 ceny, nie wiem jak w PL ale jak cos moge kupic i wyslac;)

O, znalazlam na stronie:

w polsce te 5paki są drogie, trzeba z 80/90 zł zapłacic ;|| ale na przecenach sie opłaca :p dlatego zawsze na nie czekam :p

krolewna, jelsi ci sie podobaja, to wezme ci bo mam karte znizkowa do mothercare i mysle, ze w styczniu beda przecenione to zerkne specjalnie, tylko musialabym w pamieci miec rozmiar jaki chcesz:)

Mi sie one strasznie podobaja, maja fajne mocne kolorki:)

reklama
krolewna, jelsi ci sie podobaja, to wezme ci bo mam karte znizkowa do mothercare i mysle, ze w styczniu beda przecenione to zerkne specjalnie, tylko musialabym w pamieci miec rozmiar jaki chcesz:)

Mi sie one strasznie podobaja, maja fajne mocne kolorki:)

spoko, przemyśle sprawe
zobacze jeszcze dokłądnie u nas jaka jest cena
bo moze wyjść tak ze z przesyłką wyjdzie na to jakbym tu kupiła :p :D

a skąd masz taką karte ? dostaje sie za zakupy w mothercare ?? :)) u nas nie słyszałam o czymś takim ;O

Do góry