reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Obiecalam wkleić termometr:
BEZDOTYKOWY TERMOMETR TECH-MED TM-F03B dzieci w24h (2793035714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mamy taki od ponad roku i jestem baaardzo zadowolona! Przedtem mieliśmy o 30zl tanszy dotykowy i był do bani- zawsze cos innego pokazywal mimo ze kosztowal prawie 100zl:wściekła/y: Za to ten na podczerwień jest absolutnie niezawodny!:-) różnica w temp. 0,1stopnia przy pomiarach. Bardzo dokładny. Na początku sie go kalibruje i działa świetnie. Nie dotyka czoła więc nie budzi malucha, działa z dużej odległości i osobiście baaardzo polecam. Jedyna wada- cena.:sorry2:

reklama
Łóżeczko my mamy to "Radek VII z szufladą" - także polecam- zadowolona jestem i po 3 latach nic sie nie zepsuło. Drugiego malucha też wychowa;-)

Baldachim mamy z firmy której juz nie znalazłam na allegro, ale taki przypominający tiul, muślin czy coś..zamontowany do teraz i Julik zawsze go lubiła i nie niszczyła, ale to zależy od dziecka. Niektórzy zdejmują już po 3 miesiącach. U nas wisi non stop;-)

A mate my mamy taką- kupiłam używaną i w ogóle nie zniszczona była- teraz też jest ok, choć Juliś uwielbiała na niej leżec od początku:'
Tiny Love Mata edukacyjna Kick&Play Plac zabaw (2804617404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
MATA Edukacyjna TINY LOVE Kick Play Wyspa +GRATIS (2818740245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nad matą rainforest też się zastanawiałam, ale wybrałam tamtą 3 lata temu.

Ostatnia edycja:
Iśku Moja Gosia nawet jak miała roczek i jej powiedziałam, że czegoś nie wolno to tylko popatrzyła, buźka w podkówkę i w bek. Nawet teraz najgłośniej się drze nie jak jej się krzywda dzieje, tylko jak coś jest nie po jej mysli:eek:

white lózeczka cudne!!! Ja się w nich zakochałam, ale nie potrafie zdecydować które ładniejsze:-D
jesli chodzi o zabudowane szczyty, to zasatanów się, gdzie chcesz to łóżeczko postawić, i czy bedziesz potrzebowała z tej strony mieć widok na dziecko.
U mnie by to akurat nie przeszkadzało, bo ja miałam małą bokiem do naszego łóżka. Ale z tego powodu podwijałam ochraniach od mojej strony, żebym mogła widzieć małą w nocy i jak płakała, to często tylko przez szczebelki głaskałam raczkę i samam nie musiałam wstawać.

Jeśli zdecydujesz się na pościel to wybierz wymiar 100/140, a nie przypadkiem 90/120. Ta większa starczy Ci nawet do 3-4 lat. Moja Gosia śpi już w dużym łóżeczku i ma nadal taką pościel.
Posciel na poczatku może być zbedna, ale prawdopodobnie w ciągu pół roku może się przydać. U nas ochraniacz o tyle się przydał, że Gosia bardzo w nocy zjeżdżała główką na szczyt łóżka i chciałam zeby nie obijała główką o szczebelki, tylko miała miękko.

Kołderkę mam z glucka na cieplejsze dni (wypełnienie tencell) i na zamówienie szyłam kołderkę puchową i puchową podusię z której zaczęlismy korzystać po ok. pół roku. Gosia jest zmarźluchem. Podusia jest płaskawa, więc ok. W TK Max widziałam ostatnio poduszki z termopianki i załuje, że nie kupiłam. może jeszcze będą jak odzyskam sprawność operacyjną, tj. wyzdrowieję:sorry2:

Aneta bo dziecko łatwiej opatulić kocykiem niż rożkiem, rożek nie przylega do malucha. Ja w poprzedniej ciży prawie nie użwałam rożków, a teraz kupiłam otulaczek, może bardziej się sprawdzi.

Pchła mata zdecydowanie Tiny!!! Jest wielofunkcyjna i dużo większa (114/106), jak Ci maluszek podrośnie, zrobisz z niej kolorowy koc do zabawy. A fisher bardzo malutki 75/75? Maluszki szybko rosną, bedzie pupką zjeźdzał na dywan...

my kupimy baldachim z Ikei, bo jest jak firanka, a zalezaloby mi zeby sluzyl tez jako moskitiera (lato, komary... nic przyjemnego dla dzidzi)

co do maty edukacyjnej to poczytalam opinie o obu
❤ Fisher Price, Rainforest, Melodies & Lights Deluxe Gym (Mata edukacyjna K4562) - Najlepsze dla dzieci
❤ Tiny Love, Mata edukacyjna Plac Zabaw - Najlepsze dla dzieci

no i rzeczywiscie ta Rainfoest malutka... nawet wczesniej na to uwagi nie zwrocilam...
to ja juz chyab nie mam watpliwosci ktora wybrac :-)

ja wczoraj kupiłam 5-cio pak bodziaków z krótkim rękawem po 24,90 zł, a jeszcze - 20% teraz w C&A jest obiżka na wszystkie dziecięceo 20%...chciałam kupić jakieś śpioszki,ale niestety wszystkie małe rozmiary wybrane, więc kupiłam tylko czapeczki i bodziaki...resztę chyba zacznę dopiero po nowym roku :-)

O!- znalazłampo nazwie, bo na allegro juz ich nie ma(?) Pokażę Wam pościel Julisi i przyszłej córy, która dostanie w spadku po siostrze- tylko ja mam ciut chyba mniejszy zestaw i odrobinę tańszy (choć i tak zbrodnia cenowa, ale mi się taki baldachim zawsze dla córuni marzył :-D fajnie, że będzie druga córa to przynajmniej posłuży jeszcze kilka lat:-)
MY SWEET BABY Miś z kokardką kremowy-14cz - MY SWEET BABY pościel dla dzieci i niemowląt

White- ta mata Tiny Love co pokazujesz opinie to ta "moja"- Pchełka wkleiła trochę inny model.:tak: Obie tiny bardzo kolorowe i to właśnie zwyciężyło jak ja wybierałam 3 lata temu między tiny love a rainforest, a skoro do tego jest większa to juz w ogóle ;)

Smile- te kawałki odstające maty, jak napisałaś- nie są groźne bo nie odstają w żaden sposób niebezpieczny- wszystko jest miękkie i full komfortowe dla maluszka, z resztą nie trzeba ich wcale zapinać- ja też na kocu kładłam matę ;)

Ostatnia edycja:
a ja mam matę z canpol babies, ogólnie firme uważam za beznadziejną :p sama nigdy nie kupiłabym nic z tej firmy ale mata jest super !!! :D
nie wiem jaki wymiar ma, ale ja kładłam na kocy bo dywanów my nie posiadamy :) można dopinac inne zabawki i połąki :)
teraz ma ją szwagierka a potem do nas wraca :)

a my mamy termometr bezdotykwoy, nie wiem jakiej firmy scano czy scanvo, kupiłam w smyku za jakieś 70 zł i sprawdza sie bardzo dobrze, kupiłam bo Maja nie dawała sdobie mierzyć takim elektroniczym.. a juz w pupie to zapomnijcie :D haha
na szczeście używam go rzadko ale nie ma jakiejś rozbieżności jakbym zmierzyła dwa razy pod rząd, my mamy opcje pomiaru w uchu i tam mierzymy, bo na czole to wiadomo ze w kazdym miejscu inna

a pościel kupuje tą http://allegro.pl/015-3-el-posciel-90x120-do-lozeczka-100-bawelna-i2785634286.html
dostałam używaną od znajomej i była praktycznie niezniszczona praniem mimo ze spało w niej dwoje dzieci, ja miałam jako zamienną i teraz ją zamówie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Izunia23 śliczne śpioszki!!! aż zapisałam sobie co to za firma bo widze na allegro że mają piękne rzeczy. :tak:

nad matą się jeszcze nie zastanawiałam...ehh mam już ochotę na jakieś zakupy :-D

dziewczyny a czy poleciłybyście jakiś nawilżacz powietrza???

Izunia23 śliczne śpioszki!!! aż zapisałam sobie co to za firma bo widze na allegro że mają piękne rzeczy. :tak:

nad matą się jeszcze nie zastanawiałam...ehh mam już ochotę na jakieś zakupy :-D

dziewczyny a czy poleciłybyście jakiś nawilżacz powietrza???

ja polecam najzwyklejszy na kaloryfer :D hehehe :D
kupiłam niedawno, bo mimo ze w sypialni prawie nie grzejemy, w nocy było bardzo suche powietrze, mnie az czasem nos bolał w środku :p
kupiłąm takie pojemniczki co wieszasz na kaloryferze a do środka nalewasz wode, różnica była juz pierwszej nocy.. :)

reklama
krolewnazmarcepana dziękuje!
My mieliśmy od dziadków ale trochę lipny i się zepsuł. Sąsiedzi grzeją i młody ma rurki ciepłe w pokoju i okropnie suche powietrze. musze coś pomyśleć

w ogóle przepraszam bo myślałam że jestem w wątku zakupowaym a nie wyprawkowym :sorry2:

Do góry