reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

White, śliczny ten rożek. Ja przyznam się szczerze, że gdybym oglądała rzeczy do kupienia dla dziecka, to połowę rzeczy bym wzięła ze sklepu, a wolę tego nie robić dla dobra naszego budżetu bo ja zakupiara jestem :tak:

reklama
white: ja nie mam zabudowanych boków, ale znajoma ma i nie słyszałam nic o ich złym lub dobrym wpływie :p mysle ze akurat to nie ma znaczenia :)

Aneta: jakim cudem mieścisz ubrania dziecka w tej szufladzie ?? :-D:-Dja własnie po to kupiłam z szufladą .. z zamiarem trzymania tam ubranek ale jest mega niefunkcjonalana ta szuflada ;/ jakbym miała zmieścic tam ubrania Mai to chyba bym musiała miec kilka takich szuflad:szok: choć ona wcale nie ma duzo ubrań:confused: w tej szufladzie da sie położyć góra dwie bluzki jedna na drugiej bo jak jest więcej do zawadza przy wsuwaniu :(((((

a co do pościeli z ikei, ja mam dla nas, w dotyku i po praniu ok, ale szybko się targa :eek: nam sie poduszki potargały ;p nie wiem jak ta dla dzieci, ale mam zamiar Mai kupić w najbliższym czasie

Pchła: ja miałam taką lampkę duszka, tylko akurat z innej firmy ;p kompletny brak zainteresowania dziecka do tej pory :D haha

a co do poduszki i kołdry, ja będe miała na pewno, Maja spała cały czas pod kołdrą, teraz jej sie coś poprzestawiało i całą noc śpi odkryta :D
a nad śpiworkiem sie zastanawiam.. sama nie wiem czy warto zamiars kołdry :confused:

ja jestem jak najbardziej za wątkiem z pokoikami :) a rzeczy które mam dla dzidzi już wklejałam :))
ja dopiero jak pojade do teściów to mi mąż zniesie ubrania po Mai i będe brac to co sie przyda a reszte dokupie :)

Aneta: jakim cudem mieścisz ubrania dziecka w tej szufladzie ?? :-D:-Dja własnie po to kupiłam z szufladą .. z zamiarem trzymania tam ubranek ale jest mega niefunkcjonalana ta szuflada ;/ jakbym miała zmieścic tam ubrania Mai to chyba bym musiała miec kilka takich szuflad:szok: choć ona wcale nie ma duzo ubrań:confused: w tej szufladzie da sie położyć góra dwie bluzki jedna na drugiej bo jak jest więcej do zawadza przy wsuwaniu :(((((

a co do pościeli z ikei, ja mam dla nas, w dotyku i po praniu ok, ale szybko się targa :eek: nam sie poduszki potargały ;p nie wiem jak ta dla dzieci, ale mam zamiar Mai kupić w najbliższym czasie
Królewno, jakoś dajemy radę. Nie jest łatwo, bo Filip ma dużo ubrań w niej, a jeszcze więcej pochowanych w wielkim plastikowym pudle schowanym za szafą. Ale nie powiem, że nie marzy mi się taki pokoik dla dzieci z szafą, komodami, mebelkami tylko dla dzieci. Może w następnym rokiem nam się to uda :tak:

Iśku, no właśnie mi się wydaje że rożek może być za luźny. Ja pamiętam jeszcze jak siostra swojego synka owijała w kocyk, tak szczelnie, a nasz tata komentował to że głupio robi, że dziecku na pewno jest niewygodnie, bo tak ciągle leży spętany. A jednak dzieciom tak najwygodniej, już nie mówiąc o tym, że gdy mają jeszcze te odruchy w czasie spania, to się przez to nie wybudzają, a Filip często przez to wyrzucanie rączek się wybudzał.

Ostatnia edycja:
Królewno, jakoś dajemy radę. Nie jest łatwo, bo Filip ma dużo ubrań w niej, a jeszcze więcej pochowanych w wielkim plastikowym pudle schowanym za szafą. Ale nie powiem, że nie marzy mi się taki pokoik dla dzieci z szafą, komodami, mebelkami tylko dla dzieci. Może w następnym rokiem nam się to uda :tak:

ja byłam zachwycona tą szufladą w łóżeczku dopóki nie zaczęłam tam układac ubranek przed urodzeniem Mai hahaha :szok: myślałam ze sie popłacze :p

ja tez nie mam osobnego pokoju dla dzieci, my narazie czekamy na kase na dom :p ahha niedoczkanie :p
a tak to mamy salon z kuchnią i sypialnie takie ot mieszkanko, więc siłą rzeczy sypialnie będziemy mieć w 4 osoby, mamy tam juz jedną komodę ale planuje kupić drugą, taką małą z 3 szufladami bo kiepsko z miejscem na ubranka będzie..

ja byłam zachwycona tą szufladą w łóżeczku dopóki nie zaczęłam tam układac ubranek przed urodzeniem Mai hahaha :szok: myślałam ze sie popłacze :p

ja tez nie mam osobnego pokoju dla dzieci, my narazie czekamy na kase na dom :p ahha niedoczkanie :p
a tak to mamy salon z kuchnią i sypialnie takie ot mieszkanko, więc siłą rzeczy sypialnie będziemy mieć w 4 osoby, mamy tam juz jedną komodę ale planuje kupić drugą, taką małą z 3 szufladami bo kiepsko z miejscem na ubranka będzie..
Ha, ja taką komodę chyba na środku pokoju musiałabym ustawić, bo pokój strasznie nieustawny jest, a jest ogromny. Ja się zastanawiam, gdzie wstawię drugie łóżeczko, hehe.

Ostatnia edycja:
o kurcze, szkoda ze nie wiedziałam :( bo bym pojechała :/;/

ja zakładam nowy wątek pokoikowy :D mam nadzieje ze sie zgadzamy co do potrzeby takiego wątku :D

reklama
wątek założony :D a ja pewnie sie pochwale pierwsza, choć w moim kąciku narazie tylko łóżeczko stoi hahaha :p

Do góry