reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
jak dla mnie taka wanienka to już chora akcja...zresztą większość "udziwniaczy- pomagaczy"...interes z rzeczami dla dzieci to złoty interes...fakt, że przy Amelci wriowałam z zakupami, ale żeby aż tak??? nieeeee :szok: przy drugim dziecku wariuję znacznie mniej, ba wogóle nie wariuję, podchodzę to wszystkiego bardziej "oszczędnie" (co nie znaczy gorzej)...zwyczajnie kupuję rzeczywiście to co jest niezbędne :tak:...ale jak ktoś lubi takie wynalazki to czemu nie :-D

hejhej,
ja mam pytanko, bo powoli szykuję się do pierwszych zakupów...w co się ubiera noworodka by było mu ciepło ale żeby nie był przegrzany? Boję się że będę miała z tym problem. Na wyjście ze szpitala body, na to pajac i kombinezon? Czy wystarczy zakryć kocem albo włożyć do śpiworka? Pogoda na przełomie marca kwietnia może być różna ale jeszcze będzie chłodno na pewno..tych ubranek w najmniejszym rozmiarze ma być najwięcej pajacyków ciepłych? Moje dzieciaki mogą byc malutkie...
jeśli temat już był to dajcie znac :)

Agus, wszystko zależy od pogody...ja jestem przeciwnikiem przegrzewania, ale body, pajacyk, ewentualnie jakieś skarpeteczki, koniecznie czapeczka no i kombinezonik, ale nie jakiś specjalnie ciepły, zawsze możesz przykryć Maluszki kocykiem, no i zapewne zaraz znajdą się w samochodzie, więc spokojnie, bez przegrzewania :-)

A co o tym sadzicie..? Niby smieszne, ale jakos dla mnie wiezienne analogie sa jakos srednio zabawne../hmmm...

Załączniki

• Been-Inside-For-9-Months-Playsuit-Black-product.jpg
    Been-Inside-For-9-Months-Playsuit-Black-product.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 50
Aguś: ja CI powiem, ze zdecydowanie mówie nie przegrzewaniu! miałam z Mają bardzo mądrą pediatre, niestety juz nie pracuje, zawsze mi powtarzała ze zdecydowanie lepiej dla dziecka jeśli troche zmarznie niż żeby sie przegrzało
jak wychodziłam z Mają ze szpitala (początek października) było ciepło i miała na sobie pajaca, na stopach skarpetki, na górze kurteczke polarową i czapke
a potem jak juz była zima to zaqwsze ubierałam jej pod kombinezon samą bluzke i rajstopy, albo jakies body i śpiochy, nigdy nie była zmarznięta i nigdy nie była przegrzana :p

tak jak Dotka pisze, zawsze mozesz przykryć kocykiem i już :)

Jest fajna zasada, że noworodkowi ubiera się jedną warstwę więcej niż sobie (oczywiście na początku, a nie np kilkumiesięcznemu dziecku w upały). Do samochodu to najlepiej ubrać trochę mniej i na drogę okręcić kocykiem, w samochodzie można kocyk zdjąć i się nie przegrzeje.
Jak dzieciaki się urodzą w kwietniu to raczej ciepłe kombinezony juz się nie przydadzą, no chyba żeby jeszcze mróz był ;)

reklama
krolewna, widzę, że masz zasadę taką jak ja...Amelia dzięki temu, że jest nie przegrzewanym dzieckiem nie marznie mi w domu, nawet jeśli nie grzejemy...biga w rajstopach i w bluzeczce z krótkim rękawkiem....żadko choruje...Amelcia jak się urodziła w maju, było dosyć chłodno miała na sobie body z krótki rękawkiem, pajacyka, czapeczkę i dresowy cienki kombinezonik, nie przykrywałam Jej niczym, w samochodzie rozpięłam Jej dresik

Do góry