reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

A ja kupiłam Oillan (taki zastępnik Oilatum), planuje jeszcze Hippa po 1 miesiącu, bo czytałam dobre opinie i myślę po prooostu o używaniu mydełka Bambino, zobaczymy co na to skórka Kuby ;-)

reklama
Biję się w piersi:zawstydzona/y: Byłam w piwnicy sprawdzić i ja mam Hippa:-D Sorki, że namąciłam, ale przed oczami to zapamiętałam, że Nivea trzymałam w rękach:-D

tak duża butla Oliatum wystarczyła mi chyba na całe dwa miesiące. a Potem to chyba nivea kupowałam, i tak jak piszecie sprawdzałam reakcję skóry :-) u nas był tylko problem jak szły zeby i kupki to był istny kwas solny. przebrane natychmiast a i tak powodowały poparzenie, bo odparzenia to nie adekwatne słowo.

napewno od 1-ego dnia życia kosmetyki to : skarb matki,ziaja,hipp,J&J,mustela,

My juz zakupilismy ten zetaw i jestem bardzo zadowlona...a Nivei dostane w IMIDZ:) wiec narazie nie kupuje;) bedzie na pozniej:pPPchusteczki kupilam 2 paczki do szpitala Pampers Premium care białe,ale w domu bede uzywac pantena ....

ja kupiłam chusteczki Nivea ale te ciemno granatowe dopiero w domu się kapnęłam ze są jeszcze białe i nie wiem czy te mogą być czy nie zawsze mogę kupić jeszcze te białe ale może któraś wie?

napiszcie może doswaidczone mamy co trzeba dla niemowlaka na początek mieć z kosmetyków ewentualnie leków bo może nakupię niepotrzebnie
mam narazie pampersy, oliwke, płym oilatum i chusteczki

Ostatnia edycja:
zozolka - ja przy Antku miałam na początek 3 opakowania tych niebieskich z nivei w pudełku. Nic mu nie było. Teraz też kupie ale tylko żeby mieć to plastikowe pudełko, bo super się sprawdzało. Nie pamiętam czemu z nich wtedy zrezygnowałam.. Kupiłam wtedy jeszcze huggiesa i też mi nie pasowały. Dopiero pampersa były w sam raz. Nie za mokre i nie za suche. Dosyć duże i fajnie nimi się tyłeczek myło. Taka paczka na początku pewnie starczy na 3-4 dni, więc będziesz miała możliwość wypróbowania innych ;)

Na początek to z kosmetyków:
- płyn do kąpieli
- oliwka
- pampersy
- chusteczki
- alantan, linomag do pupki
- sudokrem w razie oparzeń
- octenisept bądź coś innego do pępka
...
- paracetamol w czopkach
- woda morska do noska w razie kataru

Pewnie dziewczyny cos jeszcze dopiszą :)
Z tym oilatum to tak jest, że nie trzeba już smarować dziecka oliwką.. ja tam jednak smarowałam w ramach masażyku po kąpieli. No i kąpałam co dwa dni przez pierwsze dwa miesiące. Jak nie kapałam to myłam "na sucho" mokrymi gazikami zamoczonymi wcześniej w wodzie.

aaa.. ja miałam jeszcze Viburcol, ale on po 1 miesiącu jest. Czopki uspakajające. Stosuje się je w przypadku gorączki, ogólnego niepokoju dziecka.. ząbkowania. Lek homeopatyczny.

Smile dzieki odrazu wiem za co sie mam zabrac bo tak zastanawiałąm sie ostatnio czy puder trzeba czy jak sa kremy to nie?

kupiłam w tk max taką podkładkę do fotelika samochodowego
Amazon.com: Clevamama ClevaHead Support, Graphite/Cream: Baby
Pamiętam, ze u Gosi bardzo denerwowało mnie, że jak zasnęła, to leciała jej główka na boki. Z wkładką wypłycającą było ok, ale mała szybko z niej wyrosła i już nie miało co podtrzymywać główki jak spała. Wiec coś czuję, że będe bardzo zadowolona z tego zakupu.

Wlasnie Smile musze kupic jeszcze wode morska x2 i dla Alutka:p my mamy 70% spirytusu na pępek jeszcze po Alanie( ladnie sie suszył i goił) a ze ma długa date waznosci to zostawilismy:tak:

Nef-fajna ta nakladka polecam my juz mielismy w zestwie:tak:

reklama
Phelania no my właśnie mamy wkładkę wypłycającą tego typu w foteliku maxi-cosi, ale jak dziecko urośnie - to ona się nie nadaje, jest za krótka. Niby ta gąbkę wyplycającą ze środka można wyciągnąć, ale jest za mało otworów. Nawet sie zastanawiałam czy nie wyciąć dodatkowych dziurek na pasy, ale szkoda mi było niszczyć fotelik, bo planowaliśmy 2 dziecko.

A ta nada się też do spacerówki, ma w środku gąbkę termoczułą, i będzie fajnie amortyzować wstrząsy. Właśnie jedyne co mnie martwi w szybkim przejściu na lekki wózek, to jednak gorsza amortyzacja.... niby jest, ale to nie to co zawieszenie na pasach

Ostatnia edycja:
Do góry