reklama
pscółka i spółka
Fanka BB :)
Biję się w piersi Byłam w piwnicy sprawdzić i ja mam Hippa Sorki, że namąciłam, ale przed oczami to zapamiętałam, że Nivea trzymałam w rękach
tak duża butla Oliatum wystarczyła mi chyba na całe dwa miesiące. a Potem to chyba nivea kupowałam, i tak jak piszecie sprawdzałam reakcję skóry :-) u nas był tylko problem jak szły zeby i kupki to był istny kwas solny. przebrane natychmiast a i tak powodowały poparzenie, bo odparzenia to nie adekwatne słowo.
Phelania
Mama 2 urwisów :P
napewno od 1-ego dnia życia kosmetyki to : skarb matki,ziaja,hipp,J&J,mustela,
My juz zakupilismy ten zetaw i jestem bardzo zadowlona...a Nivei dostane w IMIDZ wiec narazie nie kupuje bedzie na pozniejPPchusteczki kupilam 2 paczki do szpitala Pampers Premium care białe,ale w domu bede uzywac pantena ....
My juz zakupilismy ten zetaw i jestem bardzo zadowlona...a Nivei dostane w IMIDZ wiec narazie nie kupuje bedzie na pozniejPPchusteczki kupilam 2 paczki do szpitala Pampers Premium care białe,ale w domu bede uzywac pantena ....
zozzolka
Fanka BB :)
ja kupiłam chusteczki Nivea ale te ciemno granatowe dopiero w domu się kapnęłam ze są jeszcze białe i nie wiem czy te mogą być czy nie zawsze mogę kupić jeszcze te białe ale może któraś wie?
napiszcie może doswaidczone mamy co trzeba dla niemowlaka na początek mieć z kosmetyków ewentualnie leków bo może nakupię niepotrzebnie
mam narazie pampersy, oliwke, płym oilatum i chusteczki
napiszcie może doswaidczone mamy co trzeba dla niemowlaka na początek mieć z kosmetyków ewentualnie leków bo może nakupię niepotrzebnie
mam narazie pampersy, oliwke, płym oilatum i chusteczki
Ostatnia edycja:
Smile_
Antek, Franek i Staś
zozolka - ja przy Antku miałam na początek 3 opakowania tych niebieskich z nivei w pudełku. Nic mu nie było. Teraz też kupie ale tylko żeby mieć to plastikowe pudełko, bo super się sprawdzało. Nie pamiętam czemu z nich wtedy zrezygnowałam.. Kupiłam wtedy jeszcze huggiesa i też mi nie pasowały. Dopiero pampersa były w sam raz. Nie za mokre i nie za suche. Dosyć duże i fajnie nimi się tyłeczek myło. Taka paczka na początku pewnie starczy na 3-4 dni, więc będziesz miała możliwość wypróbowania innych
Na początek to z kosmetyków:
- płyn do kąpieli
- oliwka
- pampersy
- chusteczki
- alantan, linomag do pupki
- sudokrem w razie oparzeń
- octenisept bądź coś innego do pępka
...
- paracetamol w czopkach
- woda morska do noska w razie kataru
Pewnie dziewczyny cos jeszcze dopiszą
Z tym oilatum to tak jest, że nie trzeba już smarować dziecka oliwką.. ja tam jednak smarowałam w ramach masażyku po kąpieli. No i kąpałam co dwa dni przez pierwsze dwa miesiące. Jak nie kapałam to myłam "na sucho" mokrymi gazikami zamoczonymi wcześniej w wodzie.
aaa.. ja miałam jeszcze Viburcol, ale on po 1 miesiącu jest. Czopki uspakajające. Stosuje się je w przypadku gorączki, ogólnego niepokoju dziecka.. ząbkowania. Lek homeopatyczny.
Na początek to z kosmetyków:
- płyn do kąpieli
- oliwka
- pampersy
- chusteczki
- alantan, linomag do pupki
- sudokrem w razie oparzeń
- octenisept bądź coś innego do pępka
...
- paracetamol w czopkach
- woda morska do noska w razie kataru
Pewnie dziewczyny cos jeszcze dopiszą
Z tym oilatum to tak jest, że nie trzeba już smarować dziecka oliwką.. ja tam jednak smarowałam w ramach masażyku po kąpieli. No i kąpałam co dwa dni przez pierwsze dwa miesiące. Jak nie kapałam to myłam "na sucho" mokrymi gazikami zamoczonymi wcześniej w wodzie.
aaa.. ja miałam jeszcze Viburcol, ale on po 1 miesiącu jest. Czopki uspakajające. Stosuje się je w przypadku gorączki, ogólnego niepokoju dziecka.. ząbkowania. Lek homeopatyczny.
kupiłam w tk max taką podkładkę do fotelika samochodowego
Amazon.com: Clevamama ClevaHead Support, Graphite/Cream: Baby
Pamiętam, ze u Gosi bardzo denerwowało mnie, że jak zasnęła, to leciała jej główka na boki. Z wkładką wypłycającą było ok, ale mała szybko z niej wyrosła i już nie miało co podtrzymywać główki jak spała. Wiec coś czuję, że będe bardzo zadowolona z tego zakupu.
Amazon.com: Clevamama ClevaHead Support, Graphite/Cream: Baby
Pamiętam, ze u Gosi bardzo denerwowało mnie, że jak zasnęła, to leciała jej główka na boki. Z wkładką wypłycającą było ok, ale mała szybko z niej wyrosła i już nie miało co podtrzymywać główki jak spała. Wiec coś czuję, że będe bardzo zadowolona z tego zakupu.
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Wlasnie Smile musze kupic jeszcze wode morska x2 i dla Alutka my mamy 70% spirytusu na pępek jeszcze po Alanie( ladnie sie suszył i goił) a ze ma długa date waznosci to zostawilismy
Nef-fajna ta nakladka polecam my juz mielismy w zestwie
Nef-fajna ta nakladka polecam my juz mielismy w zestwie
reklama
Phelania no my właśnie mamy wkładkę wypłycającą tego typu w foteliku maxi-cosi, ale jak dziecko urośnie - to ona się nie nadaje, jest za krótka. Niby ta gąbkę wyplycającą ze środka można wyciągnąć, ale jest za mało otworów. Nawet sie zastanawiałam czy nie wyciąć dodatkowych dziurek na pasy, ale szkoda mi było niszczyć fotelik, bo planowaliśmy 2 dziecko.
A ta nada się też do spacerówki, ma w środku gąbkę termoczułą, i będzie fajnie amortyzować wstrząsy. Właśnie jedyne co mnie martwi w szybkim przejściu na lekki wózek, to jednak gorsza amortyzacja.... niby jest, ale to nie to co zawieszenie na pasach
A ta nada się też do spacerówki, ma w środku gąbkę termoczułą, i będzie fajnie amortyzować wstrząsy. Właśnie jedyne co mnie martwi w szybkim przejściu na lekki wózek, to jednak gorsza amortyzacja.... niby jest, ale to nie to co zawieszenie na pasach
Ostatnia edycja:
Podziel się: