reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Witam wszystkie mamusie;)
Ja mam pytanie o przewijak czy jest to konieczny zakup czy może lepiej przeznaczyć te pieniądze na coś innego:confused:? Pozdrawiam wszystkie ciepło i miłego dnia życzę

Hania - koszt nie jest duży, a myślę, że kręgosłup będzie wdzięczny. u mnie jak nie przewijak na łożeczku, to zostaje tylko łóżko do przewijania do którego trzeba się mocno schylać albo klękać... Możesz kupić używany, bo i tak na niego kładzie się pieluchę lub prześcieradło.

Hania- my mamy tak samo jak pscółka- albo przewijak na lóżeczku albo zostaje przewijanie na łózku naszym. wybieram pozycję wyprostowaną przy przewijaku. oczywiście bez niego tez się człowiek obejdzie. kiedyś ich nie było i dawałyśmy radę, ja jednak go zakupiłam dla swojego kregosłupa;-)

niektórym wygodniej na łóżkach :-)
ja wolę coś na odpowiedniej wysokości żeby pleców nie nadwyrężać...a przewijak to chyba nie jakiś wielki wydatek o ile możesz jakiś mebel sobie do niego przystosować. Ja będę mieć na łóżeczku na te pierwsze 3-4 m-ce.

Ja mam taki plan, że dziecko będzie spało w łóżeczku.. Z Antkiem się nie udało. Wtedy mi przewijak na łóżeczku nie przeszkadzał. A jak małe będzie spało w łóżeczku to jednak przewijak dużo miejsca zajmuje. Wiem wiem, że dziecku nie wadzi... ale jakoś optycznie wtedy nie za ładnie to wygląda :p
Ja przewijak mam. Przy Antku służył nam jakieś 4-5m.

Smile- no ja o tym nie pomyślałam:baffled:. trudno, jakoś przeżyję, jestem nastawiona że mały będzie spał w łózeczku, ale życie samo zweryfikuje plany:-D

kurierzy dziś od rana przywożą rzeczy dla młodego, a ja się tym jak dziecko cieszę:)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny cały tydzień byłam praktycznie poza domem dlatego nadrobiłam wątki i mogę dopiero dołączyć :) do Was.
Wczoraj byłam cały dzień w Poznaniu mąż mnie namówił dziś ledwo żyje ale odwiedziłam sklem Mothercare tak bardzo chciałam zobaczyć co tam mają a tu likwidacja sklepu. Z jednej strony to dobrze bo udało mi się kupić rzeczy o wiele taniej np body 7 par za 40zł laktator elektryczny za 100zł termometr w smoczku za 20zł 2 prześcieradełka za 40zł ale nie było już połowy asortymentu. Tak mi się pościel marzyła ale trudno.
Teraz jak oglądam ten laktator nie wiem jak go używać :)
nie ma instrukcji jest tylko obrazkowa ale tyle to ja bez niej wiedziałam.
Ma może któraś z Was laktator elektryczny? nie wiem gdzie wkłada się taką rurkę stożkową :)

reklama
Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji:-) skompletowanie listy wyprawkowej to lekki horror i koszmar wolę tego wszystkiego nie podliczać... zwłaszcza, że to 1 dziecko i sami wszystko kupujemy:baffled: oczywiście sprawia to radość i przyjemność , ale koszty są ogromne. Czy doświadczone mamusie mogłyby doradzić jakie kosmetyki warto zakupić dla takiego bobasa?:-)

Ostatnia edycja:
Do góry