reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
teraz juz wiem co mam robic (( nie bede wam opisywac calej mojej historii bo naprawde ...byly momenty zgrozy a nie chce was straszyc bo kazda z nas inaczej to przechodzi
Mam nadzieje że ominie Cię teraz ten ból.
Ja sobie powtarzam że jakoś to będzie ale myśle o laktatorze że może mi by pomógl wrazie w. A kupować na szybkiego za większą kasę jak będzie potrzebny to troche mi szkoda i nie wiem co robić.
Ja sobie powtarzam że jakoś to będzie ale myśle o laktatorze że może mi by pomógl wrazie w. A kupować na szybkiego za większą kasę jak będzie potrzebny to troche mi szkoda i nie wiem co robić.
pscółka i spółka
Fanka BB :)
A ja chyba tak jak z porodem wolę nie wiedzieć i podejść do tego z otwartą głową
Phelania
Phelania może udzielisz rad przyszłym pierwszym mamusiom, które są pełne obaw? bo ja też się zastanawiam jak to będzie, żeby było dobrze...
no dobrzenapewno zabierzcie do szpitala o dwie pielchy tetrowe wiecej niz zamierzałyscie,jedna bedzie do okladów goracych druga do zimnych o co mi chodzi .... jezeli poczujecie duzo pokarmu w piersiach i obrzek lekki ból przed samym karmieniem lub sciagniem laktatora połóżcie na piers goraca pieluche....wtedy naczynka sie otwieraja i odtykaja a mleko samo leci,jak zakonczycie karmienie idzicie do zamrazalnika (napewno bedzie jakas lodówka na korytarzu i zobaczycie nie jedna pieluchePa ja sie dziwiilam po co to) wyciagnijcie z zamrazalnika swoja pieluche i polóżcie na piers zimna(zamrozona -ulga sssuper) wtedy naczynka sie skurczaja i zamykaja a wy nie macie fontanny i nabrzmialych piersi...
liscie kapusty sssuper sprawa ale stosujemy wtedy kiedy juz jest zapalenie piersi..pamietajcie ze po tych lisciach trzeba przemyc piers -sutek najlepiej gdyby dziecko nie dotykalo ustami "kapuscianej piersi"
Laktator-no wlasnie!!! niby w szpitalach maja ale...ja tez sie zastanawiam chcialam kupic madele elektryczna ale po porodzie dopiero M by mi przywiozl ,obawiam sie ze moge nie miec pokarmu lub cos w podobiei szkoda wydac 250zł o tak, mysle tez nad uzywka ale jakos mi to nie podchodzi nie wiem jeszcze sie zastanowie....
dziewczyny, ja początkowo w szpitalu miałam problemy z karmieniem - mała nie ciągnęła... ale potem karmiłam przez rok bez żadnych problemów, zastojów czy stanów zapalnych.
Polecam mieć do szpitala nakładki-osłonki na bolące piersi, ja miałam Avent standart (powinna być większa od wielkości brodawki, wtedy tworzy sie podciśnienie podczas ssania)
AVENT OSŁONKI SILIKONOWE PIERSI- ROZM. NORMALNE (2985526953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nakładka pomaga również w sytuacji, gdy brodawki sa niewyrobione i dziecko nie umie głęboko chwycić.... bo płytkie chwycenie (tj. samej brodawki) może skończyć sie ranami na brodawce. dziecko ma chwycić głęboko - brodawkę z kawałkiem otoczki. Bo jak chwyci samą brodawkę, to zaciśnie na niej dziąsełka i wtedy boli. Wyjście jest takie, że trzeba włożyć maluszkowi palucha (dlatego lepiej mieć krótkie i niemalowane paznokcie do porodu), żeby puścił pierś i spróbować ponownie. Ewentualnie zawołac pielęgniarkę - to ich obowiązek pomagać karmić w szpitalu.
a laktator, jeśli ktoś planuje karmić piersią - przydaje sie tylko podczas nawału bądź jakiegoś dłuższego wyjścia... wtedy uważam, że wystarczy nawet najtańszy. Ja miałam ręczny aventu i klęłam na niego, bo miał bardzo dużo części do wyparzania.
np. takie:
NUBY LAKTATOR podróżny BREAST EXPRESS + GRATISY (3001618480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
LAKTATOR RĘCZNY ODCIĄGACZ POKARMU BabyOno (2988824480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a jeśli okaże się, że sa jakies poważniejsze problemy z karmieniem i jedym wyjsciem jest odciąganie mleka i podawanie go w butelce - wtedy na recznym można się zajechać i lepiej kupić od razu droższy elektryczny.
Dobre opinie czytałam o medeli, ale widzę, że jest kilka modeli...
MEDELA Laktator elektryczny MINI ELECTRIC poręczny (2979066444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
MEDELA LAKTATOR SWING + CALMA + GRATISY SKLEP WAWA (2929226404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Polecam mieć do szpitala nakładki-osłonki na bolące piersi, ja miałam Avent standart (powinna być większa od wielkości brodawki, wtedy tworzy sie podciśnienie podczas ssania)
AVENT OSŁONKI SILIKONOWE PIERSI- ROZM. NORMALNE (2985526953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nakładka pomaga również w sytuacji, gdy brodawki sa niewyrobione i dziecko nie umie głęboko chwycić.... bo płytkie chwycenie (tj. samej brodawki) może skończyć sie ranami na brodawce. dziecko ma chwycić głęboko - brodawkę z kawałkiem otoczki. Bo jak chwyci samą brodawkę, to zaciśnie na niej dziąsełka i wtedy boli. Wyjście jest takie, że trzeba włożyć maluszkowi palucha (dlatego lepiej mieć krótkie i niemalowane paznokcie do porodu), żeby puścił pierś i spróbować ponownie. Ewentualnie zawołac pielęgniarkę - to ich obowiązek pomagać karmić w szpitalu.
a laktator, jeśli ktoś planuje karmić piersią - przydaje sie tylko podczas nawału bądź jakiegoś dłuższego wyjścia... wtedy uważam, że wystarczy nawet najtańszy. Ja miałam ręczny aventu i klęłam na niego, bo miał bardzo dużo części do wyparzania.
np. takie:
NUBY LAKTATOR podróżny BREAST EXPRESS + GRATISY (3001618480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
LAKTATOR RĘCZNY ODCIĄGACZ POKARMU BabyOno (2988824480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a jeśli okaże się, że sa jakies poważniejsze problemy z karmieniem i jedym wyjsciem jest odciąganie mleka i podawanie go w butelce - wtedy na recznym można się zajechać i lepiej kupić od razu droższy elektryczny.
Dobre opinie czytałam o medeli, ale widzę, że jest kilka modeli...
MEDELA Laktator elektryczny MINI ELECTRIC poręczny (2979066444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
MEDELA LAKTATOR SWING + CALMA + GRATISY SKLEP WAWA (2929226404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
reklama
Phelania
Nef- wlasnie przez to ze młody lapał sam sutek leciala mi ropa(( bo mialam cale poranione brodawki ,a o nakladakach sie dowiedzialam pozniej jak juz mialam bardzo duze rany jak ciagnał przez nakladke juz leciala sama ropa z krwia i mlekiem wrrrr.Niby mi polozne przystawialy 2-3 razy Alutka do piersi ale i tak nie wiedzialam jak to robictym bardziej on sie denerwowal.Co do lakatora podobno ta madela electric jest zaje
Podziel się: