reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
aisak ja na 90 nastawiałam tylko tetry, białe bodziaki jak się uzbierało itp a reszta normalnie :tak:

muro ja mam ten długi kojec, i do spania jest boski ;-) mąż się śmieje, że strzelił sobie w kolano jak mi go dał na urodziny, bo teraz przytulam się do kojca a nie do męża :-D a co do karmienia to zobaczymy czy się nada, czy będzie trzeba kupić ten mniejszy

aisak ja w ogóle nie myślałam o praniu w 90st, ja będę "dzidziusiem" w praniu codziennym prała ;-)

ok to super bo u mnie 90 stopni to 2 godziny pranie trwa wiec super dzieki za odpowiedzi :)

a któras sie orientowała jakie sa ceny tych proszków dla dzieci i ktory gdzie taniej bo ja 4 lata temu uzywałam loveli a teraz cena loveli jest strasznie wysoka...i zastanawiam sie jaki kupic a naprawde mam wielka sterte tych ubran wiec tego proszku tez pojdzie duzo :)

pscółka nie łódź się, że się lepiej wyspisz jak dziecko będzie w innym pokoju... będziesz jeszcze bardziej czujna...
a zrywać się z wyra, żeby utulić dziecko w drugim pokoju jest bardziej uciążliwe, niż np. bez wstawania włożyć rękę przez szczebelki do łóżeczka i chwilę pogłaskać po rączce (czasami wystarcza).
Matki już sa tak skonstruowane, że słyszą każde stęknięcie dziecka, w szpitalu będziesz wiedziała czy płacze twoje czy cudze, a jak już będzie płakać twoje, to jeszcze zrobisz się mokra jak mysz, dopóki nie przestanie:-D

aisak ja nic nie gotuję, bo to niszczy materiał, trzeba czytać wszywski w ubraniach z przepisem prania
jak zerkam na metki nowych rzeczy - niemal wszystko ma teraz max. temp. prania 40C, kurtki i niektóre swetry - 30C
sporadycznie pościel czy ręczniki mają 60C, a już mega rzadko spotykam sie z dopuszczalną temp. do 90C - są to zazwyczaj ochraniacze na łózko (bo posciel już nie)

pscółka a może ten kot to był jakiś astmatyk, co głośniej oddycha od noworodka:-D

a tak swoją drogą, jak nie będzie słyszała miarowego oddechu noworodka, to dopiero nie zaśniesz... taki instynkt matki:-D

Nef - tak to kot asmatyk:-D ale małe dziecko ma podobnie. ja mam straszną schizę na punkcie mojego snu, muszę mieć idealne warunki. Moja mama ma podobnie, ale na szczęście w nieszczęściu ogłuchła nieco na jedno ucho i teraz jak chce się wyspać to się na zdrowym kładzie:-D

reklama
wiosna - ja bym teraz nie kupowała takiego cuda. Jeżeli będziesz karmiła piersią to butelki są zbędne i nie przyda Ci się też sterylizator. Jak będą jakieś problemy z karmieniem i w ruch pójdzie mm to zawsze można wtedy kupić. Chociaż jak tak patrzę na koszt takiego urządzenia to w sumie drogie to nie jest.

Ja przy antku miałam podgrzewacz z TT. Butelki wyparzałam przez pierwszy miesiąc, a może i dwa w garnku z wrzątkiem.

Do góry