reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Moja córka miała 51 cm także rozmiar 56 służył nam przez dłuższy czas :tak:
Małą na początku kąpałam w Oilatum, później w Ziajce natłuszczającej od pierwszego dnia życia-bardzo mi podpasowała i cena też nie była wygórowana, do pupy Bambino, na podrażnienia różnie-w zależności co się działo, do buźki Nivea - małej żaden kosmetyk nie uczulał, Johnson też nie. Na pepuszek kupiłam w aptece waciki nasączone spirytusem, odciskałam w nich patyczek do uszu i patyczkiem czyściłam wokół pępka.

Co do torby to miałam zalecone żeby spakować małą torbę z rzeczami które przydadzą się na porodówce i osobno większą na położniczy razem z rzeczami dla dziecka. W sumie się sprawdziło bo miałam wszystko pod ręką nie musiałam szukać.

Sprawdziłam produkty firmy Zaji i jestem zaskoczona że Zaja produkuje oliwkę dla niemowlaka. Może spróbuje najpierw tej lini najwyżej póżniej jakby coś się działo zmienie.

Jak mój Szymon był w szpitalu, to tam używali oliwki Bambi, dla wszystkich dzieci, nawet wcześniaków. Taką o :
oliwka.jpgJeśli chodzi o torbę, to ja miałam zawsze jedną, ale te rzeczy na porodówkę były na wierzchu. Teraz jednak zamierzam mieć taką torbę na kółkach, bo zawsze miałam bez i ciężko się ją przenosiło, a nie zawsze mąż mógł wejść na oddział.

A ja ostatnio sobie licytowałam i wygrałam takie cuda, które dziś mi przyszły :-)
TU ~ polarowa bluza dla córci ~ 56 cm (2875826195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ADAMS ~ kremowy kombinezonik z misiem ~ 56 cm (2875901676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Amelcia miała kilka ubranek na 50 i newborn a miałam 54 cm, ubranka nie były ani za krótkie, ani za ciasne, a w 62 pewnie by pływała :tak:

jeśli chodzi o kosmetyki to krolewna już wszystko napisała...ja też nie miałam plam po oliwce...używałam Hippa...na początek do kąpieli Oliatum, później krótko Nivea i przerzuciłam się na Hippa

Bishopka za tą bluzę to ja nie wiem jak się wypłacisz:-) gratuluję udanych zakupów i szczęścia w licytacjach

Dokładnie :-D a do tego za te dwie rzeczy koszt przesyłki to tylko 7 zł, na kopercie było 9 zł :zawstydzona/y:

A wracając do kosmetyków, to ja mam takie ubezpieczenie, że po wyjściu ze szpitala, dostaję należne pieniadze za poród i dodatkowo bon na 300 zł do realizacji w aptece, a że mąż pracuje w tej samej firmie, to bedziemy mieć dwa takie bony. Za to zamierzam kupić kosmetyki, chyba zakupię Balneum, bo jakoś tak mi się miło kojarzy sprzed 13 lat :-D

Witam Panny Wyprawkowe :)

widze ze pełną para zaczeły sie przygotowania do kompletowania rzeczy dla maleństw :)

Ja kupie Oilatum do kąpieli, sudokrem w razie jakis zaczerwien na pupie chociaz pamietam przy starszej córce po kazdej zmienie pieluchy smarowałam jakims kremem..wiadomo jak na pore roku w której bedziemy rodzic jakis kremik na buzie

Co do rzeczy niemam ani jednej szt ubrnek..ale w sobote ide do lumpka cos poszperac moze znajde cosik fajnego :)

lozeczko mam juz na oku :) komode taka z wanienka i przewijakiem i puleczkami tez juz zarezerwowana..chcoiaz gdyby masz nieparcowała od rana do wieczora to bym nie brała tej komody ale nie bede beigac z wanienka po domu a tak na koleczkach jest :)

jako ze zostało mi mnustwo rzeczy po córce a bedzie synek to kolezanka dała mi pomysł i pozwolenie bo to ubranka dostalam po jej corce znowu hehhe zeby te ubranka wystawic na tablica.pl za potrzebne rzeczy takie jak pampersy chusteczki bo tego nigdy niebedzie za mało :) wiec upewnie sie czy z synka nie zrobiła sie córka i biore sie za wystawianie :) jak wystawie to wrzuce linka na forum moze którejs cosi sie spodoba to sie jakos dogadamy :)

a rzeczy do szpitala wezme w torbie sportowej ostatnim razem starczyla wiec moze i tym razem da rade hehe

wiec ja wyprawke mam w głowie póki co bo kasiurki brak :) troszke rzeczy porezerwowanych :)

reklama
Iśku, u mnie jest tak, że możesz wybrać czy chcesz rodzić w swojej czy w szpitalnej...jak rodziłam Amelcię to nawet nie pamiętam kiedy mi założyli tą białą do operacji, ale chyba już byłam tak zmęczona...:sorry2: no ale do cc to miałam taką jak fartuch krótką, a później mi założyli czystą też szpitalną dopiero jak wstałam rano i się umyłam założyłam swoją

Do góry