reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Pchełko współczuję. Może mogłabyś zamówić na internecie ? są przecież sklepy, co wysyłają za granicę.
My po wózek jedziemy pod koniec lutego, znaczy zamówić, bo miesiąc trzeba czekać. Troche się denerwuję, bo dalej nie wybrałam koloru, który chciałabym w 100% :-D Jak mi się wydaje, że podoba mi się taki, to za chwilę sobie myślę, że może nie :baffled::-D:-D Ogólnie nastawiam się na kolor mokka, oczywiście jeśli okaże się taki ciemny jak w komputerze.

reklama
teva to niedrogo ci to wszystko wyszlo. Jak patrzylam na sklepy w PL to cena byla taka sama, ponad 4 tys bez dodatkow. Ja w sumie nie chcialam sprowadzac wozka z Pl bo jelsi cos sie stanie to na reklamacje bede odsylac do Pl i z czym zostane...?Dzisiaj maz dzwoni tam, bo ja nerwow juz nie mam, i byc moze wezmiemy Be you niebieski,i chyba zostal im czarno-bialy cosmo to tez by mi odpowiadalo. Najgorsze, ze zapomnaialm zapytac jakie gondolki maja, bo jesli gondolki czarne to dziekuje, wyglada to jak trumna...Kurcze a moze sama gondolke osobno z Pl zamowic...?A caly wozek i reszte tutaj..? hmmmmm

Pchełko, a może kup w PL i tak będziecie jechać, tak? a tutaj kupcie tylko fotelik...sama nie wiem, jak się bardzo "uparłaś" na ten konkretny wózek to próbuj z netu jak dziewczyny piszą...no chyba, że jakiś inny wchodzi w grę...no i świetnie Cię rozumiem, bo sama bym nie zapłaciła takiej kasy za wózek jeśli kolor by mi nie podszedł...głowa do góry, jeszcze jest czas, nie wiele go, ale jest, na bank coś wymyślisz

Dotkass dziekuje za zrozumienie, bo moj maz to mysli chyba ze na glowe mi padlo, wiesz dla niego najwazniejsze by dziecko bylo zdrowe i czuje sie jak kretynka co placze nad kolorem wozka....Co ja poradze ze mam zmysl estetyczny wrodzony:>

Do Pl bede jechac po 3, 4 miesiacach....bez sensu zebym byla tak dlugo bez wozka tutaj..Cholera, co za zycie...O 10 rozstrzygna sie moje losy, otwieraja sklep:)))
A wiecie najbardziej mnie wkurzylo, ze te kolory co zostaly(np. ohydna zgnila zielen) sa w takiej samej cenie, nie daja upustu na nie...Rozumiem jesli kupujesz cos co do konca ci sie nie podoba ale jest tansze, a tak...?

Dotkass a co z twoim wozkiem w koncu..?

Dotkass a co z twoim wozkiem w koncu..?
szukam na all, cały czas, może coś używanego przylukam, ale jakoś nie widzę nic co by wyglądało dobrze...niestety ludzie powariowali i nie dbają o wózki a wystawiają je za takie ceny, że wolałabym dołożyć i kupić nowy...na chwilę obecną się wstrzymuję, bo Mamcia moja kochana prawdopodobnie kupi też drugiej wnusi wózek (czyt. da pieniądze na niego)...

wiecie ja się tak wózkiem nie przejmuję, może coś nie halo z moją głową:baffled:, jak widzę niektóre ceny wózków to pytam się za co? Ja za swój dałam 6 lat temu niecałe 700 zł, 2 w1. Były tansze od niego ale niedużo. ot taki zwykły wózek Nowy wózek X-ADVENTURE STAR Wys.GRATIS!!! (189688949) - Archiwum Allegro !!Wózek głęboko-spacerowy X-Adventure Star!! (411198253) - Archiwum Allegro Nowy wózek X-ADVENTURE STAR Wys.GRATIS!!! (181219190) - Archiwum Allegro, to chyba był ten model tylko że mój popielaty. Obydwoje sie w nim wychowali, gondola prawie jak nówka, moze troszkę budka wyblakła od słonca, Antka rodziłam w czerwcu więc duzo na słoncu wózek przebywał.I teraz ten wózek też mam zamiar wykorzystać, spacerówka jest w gorszym stanie , no ale co się dziwić, gdzie ja nią nie jeździłam , czasami zw dwójkę jeździli :-D, więc moze będę chciała jakąś używkę kupić, zeby mieć na wypad do miasta czy do kościoła, więc luzik.
Ale Pchła życzę Ci żeby udało Ci się dostać Twoją wymarzoną teutonie, nie wiem czy dobrze napisałam:zawstydzona/y:

no i musze się pochwalić bo wylicytowałam fotelik i parę sweterków i spodni, czekam aż zaczną przychodzić. Teraz muszę poszperać tylko w lumpku poszukać kilku bodziaków i śpiochów na 62 i z ciuszków wszystko mam, no jeszcze ze 4 pieluchy flanelowe. Kocyka jednak nie kupuję, bo jeden i tak leży , zostają kosmetyki, rzeczy dla mnie, butelka smoczek, pościel, a jak maluch się urodzi to nianie elektroniczną.

Iśku gratuluję wylicytowanych rzeczy :-) co do wózków, to powiem Ci, że ja osobiście max 2500 zł za nowy ze wszystkim bym dała, więcej nie...:no: ale każdy robi jak uważa, jak widzę ceny np STOKKE na allegro i ktoś chce sprzedać spacerówkę za którą zapłacił 4 tyś teraz za 2 tyś to dla mnie lekka przesada...cóż jeżeli ktoś kupuje STOKKE to stać go na nowy, takich wózków raczej nie kupuje się używanych, bo kogo stać by wydać 2tyś na używkę i to jeszcze nie pełną? ja to podchodzę do tego tak, by jak najmniej stracić, czytaj sprzedać za nie wiele mniej niż kupiłam (zupełnie jak z samochodem hehehe)

a co d wyprawki to ja oprócz kosmetyków mam do kupienia jeszcze: wózek i fotelik, butelki, smoczki, szczotkę do szorowania butelek, majtki jednorazowe, koszulki ze dwie do szpitala, no i ze dwa staniki, znalazłam 85 I na aukcjach, więc powinny być dobre :-) ale jeszcze do marca ze stanikami czekam

a dla mnie wózek to jednak ważna sprawa i tez zdecydowanie nie kupiłabym takiego co mi sie nie podoba :p lubie mieć ładne rzeczy, a wózkiem bede jeździć codziennie wiec chyba bym zwariowała jakby mi sie nie podobal :p
no i własnie jakbym miała swój dom gdzie jest o wiele więcej możliwości zeby zostawić dziecko na ogródku niekoniecznie w wózku to nawet bym nie zastanawiała sie nad kupnem innego wózka niz miałam, ale niesttey jeszcze domku nie mamy więc zależało mi na wygodnym wózku bo będzie w użyciu na soacerze na pewno conajmniej 2 razy dziennie, poza tym autobus, składanie do samochodu itp. dla mnie to priorytet zeby było wygodnie :]

a ogólnie nie rozumiem tez fenomenu tego wózka Stokke, okropnie mi sie nie podoba :p a ceny na prawde niezłe niektóre.. sama widze po tym jak szukalismy quinny buzz lub maci cosi mura, my kupilismy sliczny niezniszczony, a niektóre gorzej wyglądające i bez fotelika kosztowały dwa razy tyle ;O ludzie oszaleli
sama sprzedałam nasz poprzedni wózek za bezcen.. gdzie spacerówka nie była prawie używana a zapłacilismy za niego duzo, bo miał elementy skórzane:szok:

a co do zakupów, mam w szufladzie same ubranka na 56 i kilka większych na 0-3 czyli takie bardziej 62, musze dokupić półśpiochy, spodenki kilka z tych dwóch rozmiarów i jeszcze ze 2 czapeczki po kąpieli, bo za zimno u nas zeby głowa bez czapki schła :p
podgrzewacza mi jeszcze brakuje
dla mnie koszuli i szlafroka, bo do porodu biore starą a potem ją wyrzsuce juz :) no i kosmetyków i mleka :p

reklama
ja narazie wyjęłam tylko ciuszki na 50-56 cm, te większe jeszcze leżą w pudle...a co do koszuli to ja sobie do porodu zarzyczę koszuli szptalnej, szkoda mi mojej :tak:

Do góry