reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

U nas w szpitalu koszul według uznania...ja miała dwie rozpinane po srodku az do wysokosci piersi zeby bylo jak cycucha wyciagnac...szczerze na lozkach miałysmy podkłady w razie czego , oczyiscie zeby rana oddychała jak najwiecej lezec w tych podpaskach bella wiec do wizyty w pizamie a potem jak kto woli...dresik wiadomo na wizyty gosci...i ogolnie cały dzien ...

Czy któras juz kupiła jakis zapas pampersów? i sie pochwali bo ja mam dylemat..nie wiem jakie moze do szpitala juz kupilyscie?
chciałabym mikkie dobrze chłonne i w miare cenowo nie drogie :) myslałam o pampersach z pampersa ale to chyba jak jakas promocja bedzie bo tak mysle o jakis tanszych a dobrych..

reklama
A u nas do porodu zalecają mieć swoją koszulę, szpitalną dają gdy np kobietę przywiozą karetką z ulicy ale pewnie jakby się uparł to też by dali :tak: a dziecko w swoje ciuszki dopiero po dobie pozwalają ubrać a tak dostaje komplet szpitalny, moja córa trafiła na biało-niebieski typowo chłopięcy komplet :-D

Aisak ja kupiłam właśnie Pampersa za 19,90 za 43 szt, ale już się promocja skończyła. Kupowałam w Aptece DOZ

A ja podzieliłam ubranka wszystkie co dostałam i kupiłam na rozmiary i wyszło mi, że tych najmniejszych to mam za mało. Body na krótki rękaw, czapeczki i skarpetki mam w nadmiarze, a reszta coś ubogo.

Tasia tych najmniejszych ja prawie w ogole nie mam, moze dwie koszulki i dwa pajacyki. Nie zamierzam kupowac wiecej, bo duze tez mozna podwinac a i tak pielucha dojdzie a w razie czego i meza wyslac mozna do sklepu...

Sluchajcie wiem ze was meczylam wiadrem do mycia dzisiaj na fb, w sumie dla smiechu o tym pisalam, ale pozniej z ciekawosci zainteresowalam sie tematem i kurcze ja chyba to wiadro sprobuje:)
Wklejam artykul, czy ktos probowal?
To moze byc fajne i ciekawe, czemu by nie sprobowac tak sobie mysle...

Wiaderka Tummy Tub , Zakupy, NIEMOWLĘ

2, Wiaderka Tummy Tub , Zakupy, NIEMOWLĘ

aisak, ja będę kupowała 2-3 paczki Huggiesów Newborn, takich używałam przy Amelci i to były jedyne, któe jej nie uczulały...w Pampersach (pieluchomajtach) dopiero nic nie uczulało, a tak nie wchodziło w grę nic prócz huggiesów

Dzięki dziewczyny ;-) właśnie mam taką torbę sportową ale z kółeczkami że w razie co można pociągnąć więc chyba w nią spróbuje a jak się nie zmieszczę to najwyżej walizkę wyciagnę, oczywiście tą mniejszą :-D poprostu nie chciałabym wyjść na dziwną na którą wszyscy się będą patrzeć co ja tam mam ;-)

Co do pieluch to ja mam ten kartonik z huggiesa więc te zamierzam zabrać do szpitala, mam jeszcze z 15-20 szt. pampersów 1 i gdzieś tyle samo happy 0 (ktorych pewno na bank nie wykorzystam). Chyba kupie jeszcze małą paczkę dady 1 i to chyba tyle jeśli chodzi o ten najmniejszy rozmiar. Z większych to kupię po paczce huggies 2 i dady2, a resztę to jak już młody sie urodzi, nie zamierzam gromadzić nie wiadomo ile bo tez nie mam gdzie tego trzymać, a przeciez sklepy są więc nie ma problemu ;-)
Jeśli chodzi o uczulenie od pieluch to u nas pojawiło się później od pampersów- tych z wkładem aloesowym i wtedy przeszliśmy na huggiesy, po czym stwierdziłam, ze są (jak dla mnie) o niebo lepsze od pampków, a później otworzyli u nas biedronkę i spróbowaliśmy z dadami, nie uczulały a jakościowo nie odbiegają aż tak bardzo, najważniejsze, że nie przeciekały :-p

Pchła oglądałam filmiki na you tube i dużo słyszałam dobrego o wiaderku, ale sama kurna się boję :baffled: dzisiaj w sklepie pytałam gościa jak sie sprzedają wiaderka to mówił że kiepsko, jedynie przychodzą klientki od zaprzyjaźnionej położnej, która zachęca do kąpania w wiadrze i są zadowolone...
fajnie byłoby być do tego przeszkolonym :dry:

Ja też do wiaderka podchodzę sceptycznie, ale wracając myślami do dawnych czasów, to ci bardziej biedniejsi używali bali do kapieli, właśnie takich kształtu wiadra, u bogaczy były bardziej zblizone do wanny :-)
Jednak ja zostaję przy wanience, bo takową mam już w domu.

reklama
Mi się wiaderko podoba, na pewno dziecko czuje się jak w brzuchu mamy wiec jest szczęśliwe, ale tez nie kupię, wanienkę mamy. Jedyne co mnie zastanowiło - informacja że może służyć do 3 lat, jak tam wsadzić 3-latka? :sorry2:

Głową do dołu, bo trzylatek daję już nieźle popalić :-D:-D:-D zapewne niejednej mamie, to przyjdzie do głowy.

Do góry