reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Pchełko, super ubranka, takie słodziutkie :-)
anila, pajac, to takie ubranko w całości z rękawami, rozpinane wzdłuż, zazwyczaj od szyjki, a śpiochy to takie jakby na szelkach są, bez rękawów i do nich można założyć body lub kaftanik.
Ja muszę tylko dokupić dla małej jakie s 3 pajacyki z welurku na cieplejsze dni, takie wyjściowe, bo te co mam to raczej po domu są.

reklama
white super sweterek
pchła przepiękne ciuszki :-)
Nie mogę się doczekać aż moje po nowym roku wyciągnę. Muszę też wykombinować gdzie uprane i uprasowane składać by Mały nie wyciągał, inaczej robota będzie w kółko macieja.
Co do laktatora, to polecam medelę elektryczną. Na początku miałam ręczny aventa, miał chyba zły rozmiar bo strasznie sobie pierś uszkodziłam. Medela mi pomogła i na rozpędzenie laktacji i przy utrzymaniu. Mały dopiero po miesiącu chwycił pierś, później też się przydawał.

Pchła niezłe polowanie

ja wczoraj zniosłam ze strychu, mam dwie kupki, od 56 do 68, a druga na 74, są równe:szok:, praktycznie nie mam ciuszków na 62, i tylko 2 pajace i 2 śpiochy z tych najmniejszych rozmiarów, więc coś trzeba będzie dokupić. Prać zamierzam w lutym, chyba że nie wytrzymam:rofl2:

Pchełka słodkie ubranka a kapciuchy obłędne:-)

No właśnie- kiedy robicie wielkie pranie??? Bo ja nie wiem czy w styczniu to nie za wcześnie???:confused:
I w czym pierzecie- proszek( lovela?/inny?):confused: czy płatki mydlane?:confused: A może płyn jakiś? CO jest teraz na topie że się tak wyrażę?:-D
3 lata temu była lovela, a ja prąłam w płatkach bo niby najlepiej na początku bo nie uczulają w ogóle (tylko, że mimo iż je w gorącej wodzie rozpuszczałam to i tak zepsuły mi pralkę:wściekła/y:)

reklama
Ja będę prała w Loveli :) proszku lub płynie a kiedy? pewnie w połowie lutego :) co by wszystko w razie w Łuki miał już poukładane i przygotowane a torba grzecznie czekała na wyjazd do szpitala

Do góry