reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ja mam laktator elektryczny medeli - mini electric. Tylko mój kosztował jakieś 390zł w aptece (kupiony w drugie święto Bożonarodzeniowe :baffled:). Polecam kupić dopiero po porodzie jeżeli będzie na prawdę potrzebny.
Ja kupiłam, bo miałam nawał, a mały nie chciał w ogóle cyca ciągnąć. Pani z poradni laktacyjnej mówiła, że laktator jest dobry na ściąganie nadmiaru mleka. Na rozhulanie laktacji raczej się nie nadaje. No i potwierdziło się i u mnie i u dwóch znajomych. Na pobudzenie laktacji to tylko częste przystawianie dziecka do piersi...

Jeżeli macie okazję kupić używany laktator elektryczny to polecam. Trzeba wymienić tylko kilka części - membranki i końcówke, którą się przystawia do piersi. Taki cały zestaw wyjdzie jakieś 30zł. W zestawie z laktatorem są za zwyczaj końcówki w rozm. M i jedna membranka. Jak ktoś ma większe bądź mniejsze piersi to i tak powinien zmienić końcówkę tak by pierś była optymalnie przez laktator chwytana. Pani z poradni mi dała niezłe szkolenie w szpitalu :-D. Jak końcówka jest źle dobrana to sutki mogą boleć i pierś jest źle pobudzana co nie podtrzymuje laktacji. Jak się pożycza laktator od znajomej to tez powinno się wymienić.

No i zawsze można wypożyczyć laktator z takich poradni laktacyjnych na próbę. Płaci się kilka zł za dzień + komplet wymienny.
Aaaaa i taki laktator elektryczny jest baaaardzo głośny. Miałam wrażenie, że czołg przez pokój jedzie ;)

Niani nie miałam mimo dużego domu. Jakoś się bez niej obyliśmy. Antek od małego był przyzwyczajany, że w dzień jest głośno więc się szybko przyzwyczaił do harmidru w ciągu dnia i ciszy w nocy.

White - fajne te sanki, ale 300zł bym nie dała. My kupiliśmy podobne do tych co pokazałaś za grosze, a śpiworek mieliśmy z wózka i sprawował się świetnie.

Ostatnia edycja:
reklama
white: ja tez mam takie sanki :) ale najlepiej to poczekaj i poproś jako prezent na jakąś okazje :) to spoty wydatek, Maja dosatała na urodziny pierwsze :)

laktator mam aventu, ale nie uzywała i nie zamierzam bo karmic nie bede wiec sie nie wypowiadam :p

no wlasnie przez cene tych sanek glupio bedzie mi prosic kogos o taki prezent na Mikolaja :-p
ale zobaczymy... moze sie gdzies na all trafia taniej po jakims maluszku ;) a poza tym spokojnie jeszcze taka inwestyacj posluzy drugiemu, a moze i kiedys trzeciemu dzieciaczkowi :-)

wyprawkowych zakupow ciag dalszy:-) kupilismy baldachim/moskitiere nad lozeczko, lampke nocna, spiworek do spania, drugi reczniczek z kapturkiem i pojemnik na zabawki, ktory na razie sluzy jako skladzik wyprawkowy, bo juz nie mamy gdzie tego trzymac :-D

white_orchid; ja wlasnie musze poobserwowac wnikliwiej jak wygladaja zimy u nas ;-) bo nie wiem ile razy w roku wyjsc na saneczki sie uda...czy warto wiecej zainwestowac ... 8-o miesieczniaka juz powozic chba w takich moznaby???

white My mamy skręconą komodę dla Antka i już 3 szuflady zajmują ciuszki :-D Muszę je na spokojnie jutro posegregować! A po nowym roku trzeba kupić jeszcze łóżeczko i skręcić i kolekcjonować inne przydatne rzeczy , żeby być gotowym na miesiąc przed :tak:

Ja uzywalam monitora Angelcare: Monitor Oddechu z Nianią Elektroniczną AC401
Generalnie jestem zadowolona, chociaz kilka razy mialam falszywy alarm, bo dziecko sie w szczebelki lozeczka wtulilo i monitor jej "nie zlapal". Jest do tego niania, ktora jest bardzo przydatna. Pomimo iz mieszkam w mieszkaniu, to moglam bez stresu isc sie wykapac czy robic obiad. Jedyna wada jak dla mnie tego urzadzenia (poza cena oczywiscie) to to, ze nie mozna uzywac samej niani bez monitora. Oczywiscie bez monitora tez da sie obejsc, jednak moje dziecko bylo strasznymi spiochem i jako mloda mama wbijalam sobie dziwne fazy :-D

Dzis rzucilam sie na wyprzedaze, choc szybko zrezygnowalam-takie tlumy u nas w sklepach, szok...

Oto moje ostatnie zdobycze:)))

Załączniki

• IMG_2483.jpg
    IMG_2483.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 122
  • IMG_2488.jpg
    IMG_2488.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 98
  • IMG_2510.jpg
    IMG_2510.jpg
    41,5 KB · Wyświetleń: 94
reklama