reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

ja z Ami prałam w Jelpie i teraz też chyba przy Jelpie zostanę :tak: a kiedy? hmmm, jak skompletuję całą wyprawkę, żeby nie rozdrabniać się...wszystko na raz upiorę, obstawiam, że do końca stycznia zakupię wszystkie ubranka, ręczniki, kocyki i pieluszki (czyt., rzeczy do prania)

reklama
a ja już poprałam i poprasowałam nowe rzeczy, a teraz zabrałam ze strychu wyprawkę po Gosi i też musze przeprać.

Nadal używam Lovelli do prania ubranek Gosi, więc mogę dorzucić nawet pojedyncze dzidziusiowe rzeczy.

Ja popiore na koniec stycznia a jak bede miala czas to powtorze przed samym porodem, zobaczymy jak to bedzie:)))

U mnie nie moglam nic znalezc do prania dla niemowlat, nie mam pojecia co tutaj uzywaja, ponoc zwyklego proszku :szok:
Maz zamowil jakies orzechy piorace, ponoc jest to polecane, ja nie mam pojecia co to za orzechy...

A wlasnie dziewczyny, od kiedy uzywalyscie smoczka? I jakiego?

ja mam juz poprane ubranka, potem jak cos kupie to zrobie drugie pranie..albo i wiecej bo to posciel itp.
pralam w dzidziusiu, przy mai w jelpie dla mnie to bez znaczenia
jak dziecko bedzie uczulone to sie bede martwic a tak to nie ma co przesadzac

pchelka: smoczka mialam juz w szpitalu, jak sie szlam kapac i mala zaplakala to dziewczyny w sali jej dawaly i ona zaraz nie plakala i go wypluwala :p mialam jakiejs nieznanej firmy

teraz kupie TT lub avent lub mothercarezobacze jutro ale jak nie bedzie potrzeby wielkiej to chce zeby dziecko nie mialo smoczka

jutro jade po gadzety takie wlasnie
potem jak w styczniu dostane kase to zostanami rzeczy do szpitala, troche ubranek plus posciel i materac :) a na koniec kosmetylki i mleko :)

myślałam prać koło lutego, na spokojnie jak przygotuje szafe bo póki co i tak nie mam gdzie trzymac...
ale powoli przygotowuję się do zakupów i tak się zastanawiam... body z długim rękawem - kupujecie rozpinane na całej długości czy tylko w kroku? wydaje się, że łatwiej by było ubierać takie rozpinane na całości... co o tym sądzicie?

anila; ja mam 2szt na calosci rozpinane z endo i jeszcze dokupie w mc zestaw takich nierozpinanych. Nie wiem jak po praniu sie zachowuja ale te z endo maja super mieciutka i szlachetna bawelne. Szkoda ze ich cena nie jest taka super, bo kupilabym wiecej...

ja kupuje takie i takie :p
niektore dzieci wyjatkowo nie lubia przebieranie wiec wole miec kilka w razie jakby moje do nich nalezalo, szybciej zapiac 3 napy niz 10:d

reklama
Teva w endo teraz jest wyprzedaż - może coś CI się uda złapać taniej... sama też sprawdzę

dzięki za pomoc... takich rozpinanych na całej długości ładnych jest bardzo mało... ech...

co do rozmiarów i sztuk... zrobiłam sobie tabelkę 56/62/68 i myślę po 5 sztuk z każdego... trochę dostałam ale wydaje się, że warto dokupić...

Do góry