reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Pchełka ten kombinezonik jest przesłodki!!! Cudeńko!!! Juz sobie wyobrażam jak rozkosznie będzie wyglądac w nim mały szkrabik:-) Zamawaim koniecznie fotkę dla e-ciotki Eli :-D

Co do laktatora to ja zapewne kupie używaną medelę harmony -wiele osob poleca ta firmę. Ja miałam avent i nie byłam zbytnio zadowolona. (Pomijam, że pokarmu to ja w ogóle ledwo co miałam, ale i tak walczyłam ile wlezie). Może teraz ta "boska" niby medela zdziała jakieś cuda;-):eek:

reklama
Odnośnie fotelików: Maxi Cosi CITI ma 3* w testach zderzeniowych, 4* ma MC CITI SPS i CABRIO, CabrioFix, Pebble.
Ja dla młodej miałam CabrioFix i byłam zadowolona, natomiast z tego co słyszałam to Citi jest wykonany z troszkę gorszych materiałów i dzieciaczki się w nich pocą, poza tym jest to starsza technologia i że w Cabrio dzieciaczek ma wiecej miejsca. Ale to trzeba sobie obejrzeć na żywo najlepiej.
A i teraz nie ma tak wielkiej róznicy miedzy City a Cabrio z tego co jakiś czas temu patrzyłam.

Jeśli chodzi o laktatory to mam Aventa ręcznego ale jakoś albo nie umiałam sie nim obsługiwać albo on jakiś nie halo jest. W każdym bądź razie na chwilę obecną leży i w razie w się przyda, jak będę potrzebowała a ten mnie znów będzie wkurzał to kupię sobie jakiś elektryczny albo Medele mini electric albo Tommee Tippee elektrycznego.

Ostatnia edycja:
Ja laktator mam po córci ręczny Aventu - kupiłam go bo wiedziałam że będę wracać do pracy i tylko dlatego, jakbym została po macierzyńskim w domu to pewnie nie kupiłabym. Jak miałam dużo mleka to ściągnięcie nawet ręcznym to kwestia kilku minut a jak był dzień że z mlekiem słabo albo mała non stop na cycku wisiała to i przez pół godziny nawet pół butelki się nie udało ściągnąć :/

Pchla_Szachrajka; ja podobnie jak Phelania postawilam na medele tylko ze model swing. Nie jest to najtansza firma ale mysle zdecydowanie warto. Taki laktator ma milka plusow: pulsacyjne ssanie w poczatkowej fazie moze pomagac w rozkreceniu laktacji juz w szpitalu, jesli jest nawal pokarmu to tez wiadomo dobra rzecz no i jak sie gdzies czlowiek chce wybrac z domu, choc na zakupy to dobrze taka zapasowa butle zostawic w domku.

dominiczka nawet nie wiedziałam, że jest jakies rozróżnienie na citi i citi sps, ja miałam na pewno przypięte karteluszki z testów z 4*
dziecko się pociło w tamtym, tak jak teraz w king plusie romera - zwyczaj jak uśnie. Na pocenie pomagają maty aerosleep i pokrowce frote.

co do laktatorow to dla mnie czarna magia:baffled: kolezanka ma jakis nowke sztuke, bo jej sie w ogole nie udalo karmic piersia (brak mleka), wiec mam nie kupowac, a jak bedzie potrzebny to ona mi bardzo chetnie pozyczy... ale oczywiscie nie przyszlo mi do glowy zapytac co to ma :-)

pamietacie jak Wam pisalam, ze obiecalam mezowi, ze w tym miesiacu juz sobie daruje zakupy dla maluszka??:-)
nooo to wczoraj na Gubalowce nabylismy dla syneczka recznie robiony welniany sweterek... i to nie byl moj pomysl haha :-D
sweterek od tatusia:
1.jpg

na zdjeciu wydaje sie duuuuzy, a to takie tyci tyci :-)
widze do niego jeansy i jakies mini traperki :-)

poza tym podpatrzylismy jednego pana z dzieciaczkiem i takimi sankami:
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/...aczem-podnozkami-i-ocieplanym-spiworkiem.html
bombowe :-D zwlaszcza ten futerkowy spiworek :-) wygladaly baaardzo porzadnie :-) ustalilismy ze kupimy na przyszlorocznego Mikolaja :D

a tymczasem rowniez z pomyslu mojego meza jedziemy do Ikei odhaczyc liste rzeczy ikeowych tzn. baldachm , spiworek, reczniczek z kapturem, pudelko do przechowywania (teraz bede w nim przechowywac ciuszki itp. poki nie kupilismy komody, a potem zawsze sie przyda na jakies zabawki) itp. itd. ;)
i to juz chyba bedzie na serio koniec na ten miesiac :-p

Ostatnia edycja:
Co do lakatatora to napewno zakupie po porodzie tzn M zakupi:)pokaze mu na aukcji jaki wezme w obserwujacych i kupi poprzez allegro ale gdzies w Warszawie zeby mozna bylo podjechac.Dla mnie bez sensu kupowac przed porodem bo to róznie bywa a nie jest to tania rzecz:)

White-sweterek ślicznosci!!!:-)

Alanek dostanie teraz sanki pod choinkę od chrzestnego zobaczymy co wujek wymysli:-D

reklama
white cudo ten sweterek... i widzę, że już kocyk w akcji:-D

a ja dzisiaj się obraziłam na tesco, byliśmy jeszcze na szybkich zakupach prezentowych i tak podwindowali ceny zabawek, że to jest jakiś skandal. Jestem strasznie zła, bo musiałam coś dokupić dla bratanka Mka:angry:

Do góry